BEng dalam Kejuruteraan Proses

German University of Technology in Oman

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BEng dalam Kejuruteraan Proses

German University of Technology in Oman

Sarjana Muda Kejuruteraan dalam Kejuruteraan Proses di GUtech disesuaikan dengan keperluan Kesultanan Oman dan wilayah yang lebih luas, namun ia menggabungkan kepakaran terkini yang terkumpul di RWTH Aachen, Jerman, universiti dari GUtech.

Program ini memberikan penekanan yang kuat terhadap kebolehpasaran graduan GUtech. Oleh itu, banyak unsur-unsur program ini dicapai dengan kerjasama rakan kongsi industri tempatan dan antarabangsa.

Di samping itu, "kemahiran lembut" penting seperti pemikiran kritikal dan kreatif, pembelajaran sepanjang hayat, komunikasi antara budaya dan kerja berpasukan disepadukan sepanjang kurikulum, untuk memberi graduan semua kemahiran yang mereka perlukan untuk menjadi usahawan, sekiranya mereka mahu, meningkatkan penciptaan pekerjaan di Kesultanan dan di tempat lain.

Struktur

Sarjana Kejuruteraan dalam Kejuruteraan Proses adalah lapan semester (empat tahun) program. Ia menggunakan pendekatan yang bersepadu dan praktikal agar para pelajar mendapat pengetahuan yang luas dalam bidang sains alam semulajadi dan penggunaan praktikal mereka, yang memberi tumpuan kepada Reka Bentuk Tanaman, Petroleum dan Petrokimia, Proses Pemisahan Terma, Proses Kimia dan Mekanikal, Kawalan dan Automasi dan Bahan Sains.

Dua tahun pertama menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran penting dalam Matematik, Fizik, Kimia, Reka Bantu Komputer dan Pengaturcaraan Komputer, dan Lukisan Kejuruteraan; asas-asas Kejuruteraan Proses. Selebihnya darjah menekankan penggunaan dan penggunaan asas-asas ini dalam kedua-dua industri dan penyelidikan, secara tempatan di Kesultanan dan di seluruh dunia.

Program ini diajar dalam Bahasa Inggeris dan ia termasuk ujian bertulis dan lisan, Pelatih Industri dan tesis Sarjana Muda, yang boleh merangkumi kerja eksperimen. Pelajar juga dijangka membangunkan kemahiran komunikasi asas dalam bahasa Jerman.

Peluang kerjaya

Terdapat permintaan besar untuk Jurutera, bukan hanya di Kesultanan Oman, tetapi juga di rantau yang lebih luas secara keseluruhan. Keperluan dan keperluan industri telah diambil kira apabila membangunkan program Kejuruteraan di GUtech, dan keperluan dan keperluan yang baru muncul secara kerap diambil kira dengan ulasan tahunan program. Secara keseluruhan, GUTech menghasilkan graduan berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan Oman dan Industri Antarabangsa.

Program Sarjana Muda kami direka untuk membolehkan siswazah mula bekerja dalam industri tanpa pendidikan lanjut; kebanyakan graduan mula bekerja di industri tidak lama selepas tamat pengajian, sementara ada yang melanjutkan pengajian mereka, selalunya dengan melengkapkan program Sarjana di Eropah atau di tempat lain. Walaupun program ini telah direka untuk memenuhi keperluan Kesultanan Oman dan wilayah yang lebih luas, beberapa graduan telah memulakan kerjaya mereka dengan bekerja di luar negara untuk syarikat-syarikat di Eropah.

Graduan program Sarjana Muda Kejuruteraan dalam Kejuruteraan Proses akan mendapat pendidikan interdisipliner, memberi tumpuan kepada pengetahuan konsep teori asas serta pembangunan kompetensi yang diperlukan untuk reka bentuk proses mekanik, kimia dan terma.

Pendidikan bijak ini membolehkan para graduan bekerja sebagai Jurutera Proses dalam pelbagai bidang dalam Industri atau Kerajaan, untuk membuat pelbagai jenis produk di mana masyarakat moden bergantung, termasuk makanan dan minuman, bahan bakar, serat tiruan, farmaseutikal, bahan kimia, plastik , tenaga, dan air bersih.

Peluang untuk Pengajian Lanjut

Graduan Kejuruteraan Proses akan dapat maju ke arah mencapai status Jurutera Bertauliah atau meneruskan pendidikan pascasiswazah di Kesultanan Oman, serta di Eropah, Amerika, Australia dan di tempat lain.

This school offers programs in:
  • English
German University of Technology in Oman

Tarikh Akhir Kemaskini June 7, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat