BEng dalam Kejuruteraan Mekanikal

University of Bradford

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BEng dalam Kejuruteraan Mekanikal

University of Bradford

Kejuruteraan Mekanikal adalah yang paling serba boleh dari disiplin kejuruteraan dan terdapat permintaan yang tinggi dan berkembang dari industri untuk Jurutera Mekanikal graduan.

Ijazah yang bertauliah kami akan menempatkan anda di tengah-tengah industri moden, menyediakan peluang kerjaya dalam sektor seperti:

 • Aeroangkasa, automotif dan kereta api
 • Tenaga dan penjanaan kuasa
 • Kejuruteraan pembuatan; reka bentuk produk, bahan, pengeluaran dan pemprosesan.

Anda akan menggabungkan mekanik, sains bahan, termofluid dan kaedah pengiraan untuk merancang, menganalisis dan melaksanakan sistem kompleks yang ekonomi, boleh dipercayai, cekap dan mampan.

Sepanjang peringkat, anda akan meletakkan teori berlatih melalui pelbagai projek individu dan kumpulan. Contohnya, tahun 1 akan melihat anda mengambil bahagian dalam tiga projek menggunakan kemahiran anda untuk mereka bentuk, membina dan menguji peranti mekanikal sebenar.

Tahun penempatan 'sandwich' dalam industri membolehkan anda membina hubungan industri sambil membangunkan kemahiran dan keyakinan profesional anda.

Semasa tamat pengajian, anda akan bersedia industri, dengan landasan dalam sains kejuruteraan dan pengetahuan tentang tangan:

 • prinsip dan kaedah saintifik teras dan maju yang berasaskan kejuruteraan mekanikal
 • prototaip dan analisis yang digunakan untuk reka bentuk dan pembuatan bantu komputer yang cekap;
 • kemahiran bersepadu untuk sistem kejuruteraan kompleks, termasuk kemahiran pengurusan komunikasi dan projek, serta alat dan teknik analisis sistem berasaskan model maju.

Kami menggalakkan dan menyokong semua pelajar kami ke arah pemindahan lancar ke program MEng kami pada akhir tahun pertama atau kedua. Program MEng terdiri daripada tahun akademik tambahan keempat yang menggabungkan kajian mendalam dengan kemahiran integratif yang diharapkan oleh industri, dan menyediakan keperluan pendidikan formal untuk pendaftaran CEng.

Akreditasi profesional

Program ini diakreditasi oleh Institusi Jurutera Mekanikal.

BEng (Hons) akan memenuhi sebahagian daripada keperluan penanda aras akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Berkanun dan pelajar perlu melengkapkan format pembelajaran yang diluluskan selaras dengan keperluan UK-SPEC.

Tahun sandwic

Program Kejuruteraan Mekanikal ini menawarkan anda peluang untuk mengambil tahun penempatan yang bekerja di industri ini pada tahun ketiga anda.

Tahun penempatan adalah cara terbaik untuk membangunkan pengalaman profesional anda, membina hubungan industri, dan mendapatkan wawasan tentang kerja sehari-hari jurutera profesional.

Semasa tahun kedua, kami akan menawarkan semua sokongan yang anda perlukan untuk mencari penempatan yang sejajar dengan aspirasi kerjaya dan minat peribadi anda.

Ini termasuk sesi pada CV, wawancara dan lain-lain dari perkhidmatan Kerjaya di Universiti dan persembahan oleh kedua-dua majikan dan pelajar tahun sebelumnya pada penempatan mereka.

Sebaik sahaja penempatan, anda akan mendapat sokongan dan bimbingan dari tutor peletakan, yang akan memantau kemajuan anda.

Selepas melengkapkan penempatan anda, anda akan kembali untuk melengkapkan tahun akhir program, dan memohon semua yang anda pelajari pada projek akhir anda.

Ramai pelajar meneruskan hubungan mereka dengan majikan penempatan mereka, bekerja untuk mereka separuh masa atau kembali bekerja dalam jawatan siswazah selepas menamatkan pengajian mereka.

Pembelajaran dan penilaian

Pengalaman pembelajaran anda bervariasi - campuran:

 • kuliah rasmi
 • sesi makmal praktikal
 • tutorial dan seminar
 • kerja berkumpulan

Kajian bebas disokong oleh Persekitaran Pembelajaran Maya kami, Blackboard. Senarai bacaan dan sumber yang dicadangkan untuk kajian bebas memberi anda arah yang jelas, sementara waktu hubungan biasa dan maklum balas tidak formal sepanjang program menyediakan semua sokongan yang anda perlukan.

Prospek kerjaya

Kejuruteraan Mekanikal adalah sektor yang sangat pelbagai dan jurutera siswazah berada dalam permintaan tinggi di seluruh dunia. Sektor ini menawarkan pelbagai kerjaya yang menarik dalam kedudukan termasuk:

 • Jurutera Reka Bantu Bantuan Komputer
 • Jurutera pembangunan produk
 • Penganalisis pemodelan dan simulasi
 • Pengurus
 • Pengurus projek

Lulusan terkini dari kursus ini telah bekerja untuk Jaguar Land Rover, Ford Motor Company, Horiba MIRA, Cummins, Precision Casting Corporation, Denso Marston, Carnaud MetalBox.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 18, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
3 - 4 
Sepenuh masa
Information
Deadline
Jan. 31, 2019
Locations
United Kingdom - Bradford, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Jan. 31, 2019
Tarikh akhir Mei 28, 2021
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Bradford, England
Tarikh tutup permohonan Jan. 31, 2019
Tarikh akhir Mei 28, 2021