BEng dalam Kejuruteraan Mekanikal

German University of Technology in Oman

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BEng dalam Kejuruteraan Mekanikal

German University of Technology in Oman

Sarjana Muda Kejuruteraan dalam Kejuruteraan Mekanikal (ME) di GUtech disesuaikan dengan kehendak Kesultanan Oman dan wilayah yang lebih luas, tetapi ia mengambil kepakaran terkini yang dikumpulkan di RWTH Aachen, Jerman, universiti bersekutu GUtech.

Program ini memberikan penekanan yang kuat terhadap kebolehpasaran graduan GUtech. Oleh itu, banyak unsur-unsur program ini dicapai dengan kerjasama rakan kongsi industri tempatan dan antarabangsa.

Di samping itu, "kemahiran lembut" penting seperti pemikiran kritikal dan kreatif, pembelajaran sepanjang hayat, komunikasi antara budaya dan kerja berpasukan disepadukan sepanjang kurikulum, untuk memberi graduan semua kemahiran yang mereka perlukan untuk menjadi usahawan, sekiranya mereka mahu, meningkatkan penciptaan pekerjaan di Kesultanan dan di tempat lain.

Struktur

Sarjana Muda Kejuruteraan dalam Kejuruteraan Mekanikal adalah lapan semester (empat tahun) program. Ia menggunakan pendekatan yang bersepadu dan praktikal agar para pelajar mendapat pengetahuan yang luas dalam sains semula jadi yang diperlukan dan penggunaan praktikal mereka, dengan memberi tumpuan kepada Peralatan Mesin dan Reka Bentuk, Teknologi Pengeluaran, Kawalan dan Automasi, dan Bahan Sains.

Dua tahun pertama menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran penting dalam Matematik, Fizik, Kimia, Reka Bantu Komputer dan Pengaturcaraan Komputer, dan Lukisan Kejuruteraan; asas-asas Kejuruteraan Mekanikal. Selebihnya darjah menekankan penggunaan dan penggunaan asas-asas ini dalam kedua-dua industri dan penyelidikan, secara tempatan di Kesultanan dan di seluruh dunia.

Program ini diajar dalam Bahasa Inggeris dan ia termasuk ujian bertulis dan lisan, Pelatih Industri dan tesis Sarjana Muda, yang boleh merangkumi kerja eksperimen. Pelajar juga dijangka membangunkan kemahiran komunikasi asas dalam bahasa Jerman.

Peluang kerjaya

Terdapat permintaan besar untuk Jurutera, bukan hanya di Kesultanan Oman, tetapi juga di rantau yang lebih luas secara keseluruhan. Keperluan dan keperluan industri telah diambil kira apabila membangunkan program Kejuruteraan di GUtech, dan keperluan dan keperluan yang baru muncul secara kerap diambil kira dengan ulasan tahunan program. Secara keseluruhan, GUTech menghasilkan graduan berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan Oman dan Industri Antarabangsa.

Program Sarjana Muda kami direka untuk membolehkan siswazah mula bekerja dalam industri tanpa pendidikan lanjut; kebanyakan graduan mula bekerja di industri tidak lama selepas tamat pengajian, sementara ada yang melanjutkan pengajian mereka, selalunya dengan melengkapkan program Sarjana di Eropah atau di tempat lain. Walaupun program ini telah direka untuk memenuhi keperluan Kesultanan Oman dan wilayah yang lebih luas, beberapa graduan telah memulakan kerjaya mereka dengan bekerja di luar negara untuk syarikat-syarikat di Eropah.

Graduan program Sarjana Muda Kejuruteraan dalam Kejuruteraan Mekanikal akan menerima pendidikan interdisipliner, memberi tumpuan kepada pengetahuan konsep teori asas serta pembangunan kompetensi yang diperlukan untuk pembuatan, pembinaan mesin dan pembangunan, dan pengurusan perniagaan.

Pendidikan yang bulat ini membolehkan graduan bekerja sebagai Jurutera Mekanikal dalam pelbagai bidang dalam Industri atau Kerajaan, dalam bidang rekabentuk, perancangan pengeluaran, jualan dan pengedaran, pengurusan dan organisasi, dan penyelidikan dan pembangunan.

Peluang untuk Pengajian Lanjut

Graduan Kejuruteraan Mekanikal akan dapat maju ke arah mencapai status Jurutera Bertauliah mereka atau meneruskan pendidikan pascasiswazah di Kesultanan Oman, serta di Eropah, Amerika, Australia dan di tempat lain.

This school offers programs in:
  • English
German University of Technology in Oman

Tarikh Akhir Kemaskini June 7, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Oman - Muscat, Muscat Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat