Kelajuan dan kemampanan

Permintaan majikan untuk graduan kejuruteraan semakin meningkat. Kursus unik ini akan memberi anda kemahiran, pengetahuan, dan kepakaran yang dicari oleh industri automotif. Anda boleh mengharapkan pembelajaran berasaskan projek yang inovatif yang disokong oleh perkakasan dan perisian yang terkemuka di industri. Tumpuannya adalah mengenai pembangunan mampan, teknologi pelepasan rendah masa depan dan pengangkutan bandar - di mana anda akan mendapat manfaat dari lokasi pusat London kami dan menghubungkan dengan syarikat kejuruteraan kenderaan terkemuka tempatan.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.

Mengapa pengajian Kejuruteraan Automotif di LSBU?

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Kursus ijazah kejuruteraan ini memberi tumpuan kepada pembangunan lestari, teknologi pelepasan rendah masa depan dan pengangkutan bandar. Anda boleh mengharapkan untuk menyesuaikan prinsip teoretikal untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar di awal kerjaya universiti anda. Lagipun, itulah kejuruteraan.

Pada permulaan, anda akan mengkaji modul-modul yang paling biasa dengan IMEE yang terakreditasi BEng Kejuruteraan Mekanikal. Ini adalah supaya anda mendapat pemahaman asas mengenai subjek teras Kejuruteraan Kenderaan. Sepanjang tahun kedua dan ketiga, kami akan lebih spesifik dan anda akan mengambil peranan aktif dalam Pasukan Pelajar Formula IMEE kami, kenderaan cabaran Shell ECO LSBU, dan projek kumpulan dan individu lain khusus untuk Kejuruteraan Kenderaan.

Kaedah penilaian keseluruhan kursus: 60% kursus.

Tahun 1

 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Pengenalan kepada kejuruteraan mekanikal
 • Thermofluids dan dinamik
 • Pengenalan kepada kejuruteraan elektronik elektrik
 • Reka bentuk dan amalan
 • Pengkomputeran kejuruteraan

Tahun 2

 • Matematik kejuruteraan lanjutan dan pemodelan
 • Reka bentuk kenderaan dan kejuruteraan maya
 • Mekanik pepejal dan FEA
 • Dinamik dan kawalan
 • Thermofluids dan tenaga lestari
 • Pemacu mesin dan mekatronik

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Sistem perkilangan dan teknologi bahan
 • Dinamik kenderaan dan pemodelan sistem
 • Powertrain kenderaan, kemampanan, dan 1D-CFD
 • Inovasi dan perusahaan
 • Projek individu BEng

Modul dinilai melalui ujian bertulis formal, ujian fasa, tugasan formative dan summative. Keupayaan untuk memohon dan mengintegrasikan pengetahuan dinilai oleh projek projek skala besar serta tugas kumpulan (jika sesuai) dan buku log.

Kebolehpasaran

Teknologi automotif dan teknologi kenderaan rendah masa depan dan sektor motorsport mengalami pertumbuhan yang kukuh. UK diiktiraf sebagai pemimpin dunia dalam penyelidikan dan reka bentuk teknologi automotif dan permintaan untuk graduan juga berkembang.

Dalam kursus ini, kami menggunakan teknologi dan peralatan standard industri; ini bermakna anda akan dilengkapi dengan kemahiran khusus industri yang dikira.

Lokasi pusat London kami bermakna kami telah membangunkan hubungan tempatan dengan OEM Automotif, pembekal tiang, syarikat pengangkutan tempatan dan pengangkutan teknologi masa depan dan pusat teknologi karbon rendah untuk London.

Juga, ingat bahawa ramai perekrut melihat dengan baik pada graduan BEng kerana mereka menunjukkan pemahaman yang mendalam mengenai kejuruteraan sains dan matematik.

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Kemudahan

Semasa kursus anda, anda akan mempunyai akses kepada bengkel, makmal dan studio reka bentuk yang berskala besar dan berskala besar yang selaras dengan teknologi terkemuka. LSBU telah membuat pelaburan yang besar dalam kemudahan kejuruteraannya, dan terima kasih kepada komitmen kami untuk membangunkan graduan yang siap bekerja, anda akan membangun dan menghasilkan pekerjaan anda dalam persekitaran standard industri.


Makmal kejuruteraan maya

Makmal kejuruteraan maya kami membolehkan para pelajar kejuruteraan untuk berjalan di sekitar reka bentuk mereka dan melihat mereka dalam 3-D, serta percubaan dan memperbaiki mereka dalam masa nyata.


Pengajaran dan pembelajaran

Pensyarah anda mengetuai pengamal dalam bidang mereka, jadi semua yang kita lakukan adalah industri yang relevan. Anda akan belajar melalui kuliah, seminar, tutorial dan kerja praktikal. Mengambil kedua-dua projek kumpulan dan individu, kami menilai kerja anda melalui campuran kursus dan peperiksaan, dengan kerja-kerja projek dan makmal yang menghitung ke arah penghargaan akhir anda.

Kami juga mengajar anda kemahiran hidup komunikasi yang efektif, penyelesaian masalah, perancangan projek dan kerja pasukan yang akan membezakan anda dan memberikan anda peluang terbaik untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu selepas anda lulus.


Pengetahuan terpakai adalah penting

Jumlah pembelajaran berasaskan projek yang akan anda lakukan pada ijazah kejuruteraan berbeza dari universiti hingga universiti. Di LSBU, kami menawarkan projek 'reka bentuk-membuat-ujian' sepanjang kursus ijazah daripada menumpukan perhatian mereka pada tahun terakhir anda. Ini bermakna anda akan menyesuaikan prinsip teoritis untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar dalam kerjaya universiti anda.

Pengalaman inovasi ini menjadikan anda menarik kepada majikan. Inovasi adalah di tengah-tengah apa yang dilakukan jurutera setiap hari.


Disediakan untuk amalan kejuruteraan moden

Pada hakikatnya, kebanyakan jurutera akan mendapati diri mereka bekerja bersama-sama dalam pasukan projek pelbagai disiplin. Salah satu aset profesional terbesar yang boleh anda miliki ialah keupayaan untuk berfungsi dengan baik dalam set up pasukan ini. Itulah sebabnya beberapa modul kami dikongsi di semua kursus kejuruteraan kami. Modul-modul ini adalah tentang memahami keutamaan komersial yang membentuk amalan kejuruteraan dan menyelesaikan masalah. Pensyarah tetamu dari syarikat terkenal dunia, seperti Rolls Royce, telah memberi ceramah mengenai modul-modul ini.

Syarat kemasukan

 • Tahap BBB atau;
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau;
 • Akses kepada kualifikasi HE dengan 24 Distinctions 21 Merit termasuk 3 perbezaan dalam Matematik dan 3 merit dalam Fizik atau;
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 128 titik UCAS
 • Tahap 3 Sains Fizikal (pilihan Fizik) dan Matematik
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.
Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 25, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 23, 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125. Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 6935; Bayaran antarabangsa: £ 9843.75
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 23, 2019
End Date
Jan 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 24, 2022