BEng Mekatronik dan Robotik

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan kursus

Dron sedang digunakan untuk menyampaikan ubat menyelamatkan nyawa kepada kawasan terpencil di dunia. Robot tak berawak semakin dihantar ke kawasan yang berbahaya atau tidak dapat diakses. Dan, sementara permintaan untuk kepakaran dalam bidang yang menarik ini berkembang, UK tidak mempunyai kakitangan yang berkelayakan.

Mekatronik dan Robotik adalah kursus berteknologi tinggi, interdisipliner yang menggabungkan elektronik, kejuruteraan mekanikal dan sains komputer - dan menggunakannya untuk reka bentuk dan pembuatan sistem pintar.

Anda akan belajar di makmal robotik baru kami yang menampilkan robot humanoid Baxter dan Nao, dan Robot Companion MARC (Multi-Actuated Robotic Companion) kami.

Bagaimana anda akan belajar

Sepanjang Ijazah anda, anda dijangka akan belajar untuk 1,200 jam setahun. Itu berdasarkan 200 jam setiap 20 modul kredit. Dan ia termasuk jam berjadual, masa yang dibelanjakan untuk penempatan dan kajian bebas. Bagaimana masa ini dibahagikan antara setiap ini berbeza-beza setiap tahun dan bergantung pada kursus dan modul yang anda pelajari.

6 alasan untuk mengkaji Mekatronik dan Robotik di Hull

 1. Makmal Robotik Baru dengan robot humanoid Baxter
 2. Meniru prototaip secara digital di FabLab kami
 3. Akses kepada kemudahan standard industri seperti HIVE *
 4. Pengajaran dimaklumkan oleh penyelidik pakar kami
 5. Peluang untuk penempatan dengan firma tempatan
 6. Pengajaran berasaskan masalah dan 'belajar dengan melakukan'

board, electronics, computerdelphinmedia / Pixabay

Prospek masa depan anda

 • Jurutera reka bentuk
 • Pakar penyelidikan dan pembangunan
 • Jurutera sistem
 • Pemrogram

Anda akan menemui mekatronik dan robotika dalam hampir setiap aspek kehidupan moden, mewujudkan peluang kerjaya untuk graduan.

Anda boleh membantu untuk membangunkan teknologi terkini - dari kereta tanpa pemandu ke dron, kenderaan angkasa ke garisan pengeluaran automatik dan pakaian yang dibantu oleh teknologi.

Terokai lawatan maya

https://virtualtour.hull.ac.uk/take-a-look-around/area-of-interest/choose-your-subject/mechatronics-and-robotics.

Syarat kemasukan

Penduduk UK

Mata boleh dari mana-mana kelayakan pada tarif UCAS tetapi mesti termasuk sekurang-kurangnya 80 mata dari

 • Tahap A
 • Diploma Anak Diploma, Diploma atau Diploma Lanjutan BTEC
 • OCR Cambridge Introductory Technical Diploma, Diploma atau Extended Diploma
 • Diploma CACHE atau Diploma Lanjutan
 • Sijil Meninggalkan Ireland
 • Peminat Scotland
 • Diploma Lanjutan Welsh Baccalaureate
 • atau gabungan kelayakan Tahap 3 yang bersesuaian
 • Pemohon harus mempunyai Tahap A dalam Matematik pada Gred C atau ke atas.

Kelayakan alternatif

 • IB Diploma: 28 mata termasuk 5 dalam HL Maths
 • Akses kepada Diploma HE: Diploma Pas Sains atau Kejuruteraan dengan minima 45 kredit pada merit atau lebih tinggi, termasuk 18 kredit pada merit dalam Matematik.
 • Diploma Lanjutan BTEC L3: Kejuruteraan termasuk merit dalam Matematik untuk Jurutera dan Matematik Lanjutan untuk Jurutera.
 • Diploma Lanjutan Kebangsaan BTEC L3: Kejuruteraan termasuk unit Kejuruteraan Merit dalam Kalkulus dan Matematik
 • OCR Diploma Lanjutan Teknikal Cambridge: Kejuruteraan termasuk Merit dalam Matematik untuk Jurutera dan Matematik Gunaan untuk unit Kejuruteraan.

Pelajar antarabangsa

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 untuk belajar atau jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda dikehendaki untuk memberikan bukti yang dapat diterima ke atas tahap kemahiran berbahasa Inggeris anda.

Kursus ini memerlukan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam setiap kemahiran.

Sekiranya bahasa Inggeris anda tidak mencapai standard yang diperlukan oleh Universiti untuk program ini, anda mungkin berminat dengan salah satu kursus bahasa Inggeris kami.

Jika anda ingin maklumat lanjut mengenai program ini dari University of Hull sila isi borang ini dan baca dasar privasi kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with ... Baca lebih lanjut

The University of Hull has been changing the way people think for 90 years. Our motto, Lampada Ferens, translates as ‘carrying the light of learning’, and over the years, we’ve shared that light with thousands of people from across the world. Baca Ringkas