Read the Official Description

Apa yang saya Adakah Belajar?

Sistem mekanikal, mekanisme dan mesin terletak di tengah-tengah industri kejuruteraan tradisional kami. Kemahiran dan teknik yang berkaitan dengan mereka terus menjadi penting. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, telah diperluaskan ke bidang kejuruteraan ketepatan, nanoteknologi, dan mekatronik, kerana jurutera mekanikal telah memperluaskan set kemahiran mereka dan memeluk teknologi dari disiplin lain untuk menyelesaikan masalah yang sukar.

Kursus kami mengambil pendekatan pelbagai disiplin untuk cabaran kejuruteraan. Diketuai oleh pakar-pakar di Sekolah Kejuruteraan dan WMG (Warwick Manufacturing Group) kami menyediakan peluang untuk belajar dari penyelidikan terkemuka di bidang seperti mekanik ketepatan, dinamik bendalir dan teknologi tenaga terma lestari, serta bidang pelengkap dalam bidang kejuruteraan yang lain. Kami juga bekerjasama dengan banyak syarikat terkemuka di negara ini. Kerjasama ini menyumbang semula kepada penyelidikan kami, memaklumkan pengajaran kami dan membantu kami mengekalkan kursus kami di barisan hadapan amalan terbaik perindustrian.

Anda akan mempunyai peluang untuk menerapkan kemahiran baru anda melalui projek-projek di pelbagai mata di peringkat. Pelajar tahun ketiga menjalankan projek individu utama untuk mengatasi masalah tertentu secara mendalam. Sebagai contoh penyiasatan ke dalam penambahbaikan enjin; dinamik bendalir gelembung meletup; dan anggaran massa menggunakan kawalan penglihatan.

Bergerak ke tahun keempat, projek menjadi lebih kolaboratif. Kepada ramai, projek MEng akhir tahun, seperti kereta balap Formula Pelajar membina, dilihat sebagai kemunculan semua elemen darjah.

Bagaimana saya belajar?

Anda akan mengambil bahagian dalam kuliah, seminar, tutorial dan sesi makmal praktikal. Untuk membantu anda membuat peralihan dari sekolah ke universiti, pada tahun pertama anda, anda akan bertemu tutor peribadi anda setiap minggu dalam kumpulan biasanya lima atau enam pelajar untuk menangani isu akademik yang timbul dari kuliah. Tutor anda ada untuk menyokong anda sepanjang hayat universiti anda dan akan membantu anda untuk merenung perkembangan anda yang berterusan. Jurutera sentiasa terlibat dalam kerja kelompok disiplin dan ini merupakan sebahagian daripada kursus kami dari tahun pertama.

Bagaimanakah saya akan dinilai?

Penilaian adalah melalui peperiksaan dan kursus. Penilaian kursus boleh termasuk laporan makmal, projek, esei dan persembahan lisan.

Apakah peluang yang ada untuk pengalaman kerja dan belajar di luar negara?

Anda boleh mendapatkan pengalaman industri semasa kursus anda melalui lawatan dan kerja projek. Sekolah menggalakkan pelajar untuk menjalankan beberapa bentuk pengalaman industri. Ramai pelajar menjalankan latihan dan pengalaman kerja lain sepanjang musim panas. Sesetengah pelajar boleh mengambil penempatan selama setahun dalam industri atau dalam persekitaran penyelidikan.

Syarat Kemasukan

Tahap AAA, termasuk Tahap Matematik dan Fizik. Anda juga mesti mencapai lulus dalam sains praktikal jika sains sains A merangkumi penilaian praktikal yang berasingan.

Tahap dalam subjek yang digunakan dan portfolio bercampur: Calon dianggap secara individu. Gred akan sama dengan calon-calon yang mengambil kelayakan akademik A dan AS.

Pemohon yang mempunyai profil yang kukuh tetapi tanpa sama ada Fizik Tahap atau Matematik Tahap A boleh dipertimbangkan.

IB Baccalaureate Antarabangsa: 38 mata untuk memasukkan 6,6 dalam Matematik dan Fizik. Sekurang-kurangnya salah satu mata pelajaran ini perlu berada di tahap yang lebih tinggi.

BTECs: Pemohon yang menawarkan BTEC dinasihatkan untuk menghubungi Pasukan Kemasukan Siswazah.

Ini biasanya tidak termasuk Pengajian Umum dan Pemikiran Kritikal.

Data kontekstual dan pembezaan menawarkan: Warwick boleh membuat tawaran perbezaan kepada pelajar dalam beberapa keadaan. Ini termasuk pelajar yang mengambil bahagian dalam program Peluang Realisasi, atau yang memenuhi dua kriteria data kontekstual. Tawaran berbeza akan menjadi satu atau dua gred di bawah tawaran standard Warwick (minimum BBB).

Akses Program: Akses kepada Diploma HE (QAA-diiktiraf) dan dalam mata pelajaran yang sesuai dipertimbangkan, jika ditawarkan dengan Matematik peringkat A di gred A untuk MEng atau gred B untuk BEng / BSc. Kelebihan diperlukan dalam Kelayakan Akses dan BTEC.

Program Warwick International Foundation (IFP): Semua pelajar yang berjaya melengkapkan Warwick IFP dan memohon kepada Warwick melalui UCAS akan menerima tawaran bersyarat yang dijamin untuk program sarjana yang berkaitan (kursus tertentu saja). Untuk butiran lengkap syarat dan syarat standard, lawati halaman IFP.

Kami mengalu-alukan aplikasi daripada pelajar dengan kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Maklumat lanjut

Mengambil tahun jurang

Permohonan kemasukan tertunda disambut.

Temubual

Kami tidak biasanya mewawancarai pemohon. Tawaran dibuat berdasarkan borang UCAS anda yang merangkumi gred ramalan dan sebenar, pernyataan peribadi anda dan rujukan sekolah. Kami sedang mempertimbangkan cara inovatif untuk meluaskan cara kami menilai calon, jadi anda dinasihatkan untuk menyemak laman web kami sebelum memohon sekiranya kami telah memperkenalkan sebarang perubahan.

Hari Terbuka

Pemegang tawaran yang berpangkalan di UK dijemput ke Hari Terbuka Jabatan kami. Jika anda tidak dapat hadir, maklumat dari acara ini juga boleh didapati dalam talian. Ketahui lebih lanjut mengenai Hari Terbuka Universiti utama kami dan peluang lain untuk melawat kami.

Apakah modul yang boleh saya pelajari?

Pada mulanya, semua pelajar mengikuti program yang sama yang meliputi topik yang kami percaya penting untuk semua orang memahami. Dengan jangka masa dua Tahun Kedua, anda boleh membuat pengkhususan dalam bidang Sivil atau beralih kepada salah satu kursus Kejuruteraan yang lain (seperti Automotif, Sistem Bioperubatan, Elektronik, Elektrikal dan Elektronik, Pengurusan Perniagaan Kejuruteraan, Mekanis, Pembuatan dan Mekanikal, atau, Sistem).

Terdapat sembilan modul utama pada tahun pertama yang pada masa ini:

 • Dinamik dan Thermodynamics
 • Litar Elektrik dan Elektronik
 • REKABENTUK KEJURUTERAAN
 • Matematik Kejuruteraan
 • Pengenalan kepada Pengurusan Perniagaan Kejuruteraan
 • Pengenalan kepada Kejuruteraan: Profesionalisme dan Amalan
 • Bahan untuk Kejuruteraan
 • Statik dan Struktur
 • Pemodelan Sistem, Simulasi dan Pengkomputeran

Anda juga bebas mengambil modul Moden Asing Moden sebagai pilihan tambahan.

Pada tahun kedua terdapat tujuh modul teras yang pada masa ini:

 • Mekanik Dinamik dan Bendalir
 • Reka Bentuk Sistem Elektromekanik
 • Kejuruteraan Matematik dan Pengkomputeran Teknikal
 • Rekabentuk Kejuruteraan Mekanikal 1
 • Struktur dan Mekanisme Planar
 • Prinsip Kejuruteraan Sistem
 • Pengurusan Operasi Teknikal
 • Modul pilihan kini termasuk
 • Kejuruteraan Bioperubatan dan Klinikal
 • Kejuruteraan Forensik
 • Teknologi Kenderaan Bermotor
 • Teknologi dalam Pembangunan Antarabangsa

Anda juga boleh memilih modul tambahan pilihan dari:

 • Pengenalan kepada Pengajaran Sekolah Menengah (Fizik)
 • Bahasa Asing Moden
 • Memulakan Perniagaan

Tahun 3 anda akan menyiapkan projek individu dan mengkaji modul teras:

 • Dinamik Sistem Getaran
 • Enjin dan Pam Heat
 • Mekanik Fluida Asas untuk Jurutera Mekanikal
 • Rekabentuk Kejuruteraan Mekanikal 2
 • Ketepatan, Pengukuran dan Kawalan

Kejuruteraan adalah subjek yang aktif membangun dan modul yang disenaraikan mewakili yang tersedia untuk pelajar semasa. Oleh kerana subjek Kejuruteraan dan sekolah kami terus berkembang, pelbagai modul yang ada dan kandungan modul individu boleh berubah pada tahun-tahun akan datang. Pemohon akan dimaklumkan sebaik sahaja perubahan itu diluluskan. Pelajar semasa akan dirujuk sebelum perubahan telah diluluskan.

* Modul-modul yang dinyatakan di atas mungkin tertakluk kepada perubahan.

Apa kerjaya yang dapat diberikan oleh Warwick dalam Kejuruteraan?

Graduan kami telah bekerja untuk organisasi termasuk Jaguar Land Rover, Bank Barclays, Institut Inovasi NHS, Aston Martin, Deutsche Bank.

Contoh peranan pekerjaan siswazah kami termasuk Penganalisis Sistem Perniagaan, Jurutera Kejuruteraan Siswazah, Aerodinamika, Jurutera Struktur, Peniaga Teknologi.

Program taught in:
English

See 10 more programs offered by The University of Warwick, School of Engineering »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
- setiap tahun, untuk pelajar antarabangsa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date