BEng Civil

Umum

Penerangan Program

Jabatan Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar menawarkan ijazah lima tahun dalam bidang kejuruteraan awam dan alam sekitar yang direka untuk menyediakan pelajar dengan kursus terperinci dalam struktur, bahan binaan, geoteknik, air, kejuruteraan alam sekitar dan pengangkutan. Untuk menamatkan calon hendaklah memperoleh sekurang-kurangnya 660 kredit dan mematuhi keperluan kurikulum lain yang ditetapkan yang mungkin melebihi 660 kredit. Program ini dijamin berkualiti oleh Lembaga Kualifikasi Botswana dan oleh Lembaga Penasihat Jabatan yang diperbuat daripada profesional kejuruteraan awam dalam industri.

Tujuan program ini adalah untuk menghasilkan jurutera berkualiti tinggi untuk industri kejuruteraan awam dan alam sekitar melalui pendidikan yang cemerlang, penyelidikan dan perkongsian dengan industri. Apabila program selesai, graduan perlu mempunyai pengetahuan, pemahaman, kebolehan dan kemahiran yang diperlukan untuk pembelajaran selanjutnya ke dalam menjadi jurutera profesional berdaftar dengan badan profesional nasional dan antarabangsa.

Kejuruteraan awam boleh dikatakan disiplin kejuruteraan tertua dan terus menyediakan pekerjaan terbesar di seluruh dunia kerana permintaan tinggi industri pembinaan yang sangat diperlukan. Jurutera awam secara literal membina negara melalui pembinaan dan penyelenggaraan infrastruktur yang besar dan paling penting seperti jalan raya, jambatan, garisan keretapi, bangunan, empangan, air dan sistem rawatan dan bekalan air sisa. Disiplin utama dalam kejuruteraan awam adalah struktur, bahan binaan, geoteknik, pengangkutan, air dan kejuruteraan alam sekitar.

Program ini akan memberi anda teori dan praktikal sebahagian daripada disiplin ini yang disokong dengan baik oleh asas-asas asas sains dan kejuruteraan seperti matematik, kimia, fizik dan mekanik bahan. Anda juga akan diberikan kemahiran lembut yang membolehkan anda melakukan dalam industri seperti etika profesional, pengurusan pembinaan dan kemahiran keusahawanan. Tidak ada jalan kerjaya tetap atau standard untuk Jurutera Awam.

Di Botswana, anda boleh menyertai industri pembinaan yang luas, industri perundingan, Jabatan Kerajaan, parastatals dan industri perlombongan. Anda juga boleh memilih untuk meneruskan pembelajaran anda dengan menyertai program pascasiswazah di BIUST yang akan memberikan anda kesempatan untuk memasuki dunia akademik dan membuka jalan kerjaya anda lebih luas.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Botswana International University of Science and Technology is a Government of Botswana supported institution established through the BIUST Act (CAP 57:05) as a research-intensive University that ... Baca lebih lanjut

The Botswana International University of Science and Technology is a Government of Botswana supported institution established through the BIUST Act (CAP 57:05) as a research-intensive University that specializes in Engineering, Science and Technology at both undergraduate and graduate (Master’s and Doctoral) levels. It is located on an expansive and ecologically diverse 2,500-hectare site of gently sloping land in the Tswapong Hills, south-east of Palapye. The University is a national strategic initiative that is intended to serve as one of the key platforms for transforming Botswana’s economy from being resource based to knowledge-based through skills capacity building in Engineering, Science, and Technology. Baca Ringkas