BEng (Kepujian) dalam Kejuruteraan Tenaga Elektrik

Umum

Penerangan Program

Diakreditasi oleh: IET EI

Perubahan iklim dan pemandu ekonomi bermakna terdapat satu langkah yang kuat ke arah tenaga boleh diperbaharui dari angin, gelombang dan sumber pasang surut - dan juga peningkatan permintaan untuk jurutera sistem tenaga.

Program ini telah dirancang dengan kerjasama industri dan mempunyai penekanan yang kuat terhadap pengalaman praktikal. Ia menyediakan pendidikan yang luas dalam bidang kejuruteraan elektrik, mekanikal dan elektronik, di samping modul pakar dalam kejuruteraan kuasa dan elektronik kuasa.

Anda akan mempunyai akses kepada makmal kejuruteraan berbantuan komputer dan elektrik dan elektronik dengan teknologi terkemuka, serta peluang untuk dua penempatan industri.

Kerjaya anda

Graduan dari program ini mungkin banyak permintaan dengan syarikat kuasa global seperti Howden, GEC, Doosan, Babcock, Kuasa Scotland dan Weir Group.

Apa yang anda akan belajar

Tahun 1

Menyediakan pelbagai konsep asas IT dan Prinsip Kejuruteraan Elektrik, Elektronik dan Kejuruteraan Mekanikal.

Tahun 2

Memperkenalkan Tanggungjawab Pengurusan Jurutera Profesional, Matematik, Thermodinamik, Sumber Tenaga, Generasi

Tahun 3

Kejuruteraan Kawalan, Sistem Elektrik Kuasa, Loji

Tahun 4

Projek Kehormat, Teknologi Sistem Kuasa, Mesin Elektrik, Teknologi Tenaga Boleh Diperbaharui, Kejuruteraan Kawalan.

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Keperluan kemasukan sepenuh masa

Tahun 1

SQA Tinggi: BBBC di Higher untuk memasukkan Matematik dan satu dari Fizik, Pengajian Teknologi atau Sains Kejuruteraan

Tahap: CCD termasuk Matematik dan Fizik ditambah Bahasa Inggeris GCSE di C / 4

ILC Tinggi: H2 H2 H3 H5 termasuk Matematik dan Fizik, ditambah Bahasa Inggeris pada Tahap Biasa O2

Diploma IB: 24 mata mesti termasuk Matematik dan Fizik

BTEC: Peringkat 3 Diploma Lanjutan dalam bidang Kejuruteraan di MMM

Tahun 2

BTEC: Level 3 Extended Diploma Kejuruteraan Elektrik / Elektronik di DDM

Tahun 3

HND Kejuruteraan Elektrik atau Elektronik dengan B dalam Unit Gred dan Kejuruteraan Matematik 1, 2, 3, 4 dan 5.

Kehadiran dan lulus di Sekolah Musim Panas Matematik adalah penting bagi mereka yang tidak mempunyai Kejuruteraan Matematik 5. Untuk maklumat lanjut, lawati www.gcu.ac.uk/mathsummerschool.

Keperluan kemasukan separuh masa

Tahun 1

HNC Kejuruteraan Elektrik atau Elektronik atau lain-lain Bidang Kejuruteraan yang berkaitan dengan B dalam unit dinilai 1 dan termasuk Kejuruteraan Matematik 1 dan 2.

Tahun 2

HND Kejuruteraan Elektrik atau Elektronik atau Kejuruteraan lain yang berkaitan dengan B dalam unit yang dinilai dan termasuk Matematik Kejuruteraan 1,2, 3 dan 4.

Keperluan pekerjaan

Pemohon sambilan mestilah dalam pekerjaan yang berkaitan sepenuh masa dan ditaja oleh majikan mereka.

Bahasa Inggeris

Pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris biasanya diperlukan untuk memegang bersamaan dengan skor ujian IELTS Akademik 6.0 tanpa unsur kurang daripada 5.5.

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang melengkapkan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Pelajar pada program separuh masa boleh membuat invois untuk yuran tahunan penuh atau jumlah modul yang diselesaikan setiap tahun akademik. Pelajar mungkin layak membayar secara ansuran sepanjang tahun ini. Lihat yuran pembelajaran separuh masa dan jarak jauh.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Akreditasi profesional

Ijazah Kejuruteraan Tenaga Elektrik diiktiraf oleh IET Institut Kejuruteraan dan Teknologi dan EI Institut Tenaga. Kerja-kerja ini direka untuk memenuhi keperluan UKSPEC Standard UK untuk Kecekapan Kejuruteraan Profesional oleh Majlis Kejuruteraan UK dan Pathways MEng memenuhi keperluan akademik untuk jurutera C.Eng Chartered status.

Penempatan kerja

Dua penempatan berasaskan industri ditawarkan, salah satu daripadanya menjangkau 48 minggu. Ini bukan penempatan wajib dan juga tidak dijamin.

HM Angkatan

Dengan kerjasama dengan Angkatan HM, GCU telah mengenalpasti program ini amat sesuai untuk lelaki dan wanita tentera dan mantan tentera. Lawati Zon Kerjaya Angkatan HM untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang kami sediakan.

Kaedah penilaian

Peperiksaan, kursus, ujian kelas, persembahan, latihan berasaskan komputer dan laporan bertulis digunakan untuk menilai pencapaian anda semasa hasil pembelajaran.

Matlamat kami adalah untuk membina kebolehan pelajar kami di kawasan-kawasan yang diminta oleh majikan dalam ekonomi pengetahuan global, dengan menghubungkan dengan majikan untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman pembelajaran yang sahih yang menggabungkan dengan kajian yang relevan. Pelajar kita mendapati bahawa salah satu kekuatan asas ini Program pengajian adalah pelajar-pelajar lain yang kebanyakannya ketika ini sedang mengikuti pengajian secara paruh waktu, sambil menahan kerja sepenuh masa, atau ditaja oleh syarikat-syarikat antarabangsa. Pengalaman yang berharga para pelajar ini diberi makan kembali ke bilik darjah dan berkongsi secara tidak rasmi manfaat rakan sekerja.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Baca lebih lanjut

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Baca Ringkas