Baca keterangan rasmi

Kejayaan kejuruteraan

Diiktiraf oleh Institut Kejuruteraan dan Teknologi, kursus Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik ini menawarkan perkembangan pantas kepada status Jurutera Chartered. Anda akan mengembangkan penghargaan terperinci tentang penumpuan sistem elektronik dan telekomunikasi, termasuk rangkaian kawasan tempatan, internet, sistem telefon mudah alih, dan komunikasi optik dan tanpa wayar.


Mengapa Kejuruteraan Telekomunikasi di LSBU?

 • Diakreditasi oleh Institut Kejuruteraan dan Teknologi (dahulu IEE) di bawah lesen dari Majlis Kejuruteraan, dan menawarkan perkembangan pantas ke status Jurutera Chartered.

 • Kami mempunyai panel penasihat dari industri untuk membantu memastikan liputan kursus kami terkini dan berkaitan dengan keperluan pekerjaan.

 • Banyak pilihan kerjaya: terdapat beberapa bahagian kehidupan kita yang tidak berhutang sekurang-kurangnya sesuatu untuk kerja jurutera elektrik dan elektronik.

 • Anda boleh memilih untuk menghabiskan tahun ketiga belajar dengan salah satu institusi rakan kongsi kami.

 • Pilihan untuk melengkapkan tahun ketiga anda dalam penempatan kerja profesional yang dibayar.


Pentauliahan


Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod


Modul

Kursus ini merangkumi matematik, reka bentuk dan amalan, litar dan isyarat, Pemprosesan Isyarat Digital (DPS), dan komunikasi gelombang mikro. Kaedah penilaian keseluruhan kursus: 62% kursus.

Tahun 1

 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Reka bentuk dan amalan
 • Prinsip kejuruteraan
 • Pengenalan kepada elektronik digital
 • Pengkomputeran kejuruteraan
 • Pengenalan kepada kejuruteraan elektrik dan elektronik

Tahun 2

 • Matematik kejuruteraan lanjutan dan pemodelan
 • Litar, isyarat, dan sistem
 • Elektronik analog dan digital
 • Perisian kejuruteraan C
 • Projek reka bentuk pasukan
 • Asas komunikasi

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Inovasi dan perusahaan
 • Sistem komunikasi analog dan digital
 • Projek individu
 • DSP untuk komunikasi
 • Komunikasi optik dan gelombang mikro

Semua modul dinilai dengan gabungan peperiksaan, tugasan, laporan, pembentangan dan format lain.


Kebolehpasaran

Kejuruteraan Telekomunikasi menawarkan pelbagai peluang kerjaya dalam bidang yang sentiasa berkembang, termasuk kerja dalam pengeluar peralatan, penyedia infrastruktur rangkaian atau penyedia perkhidmatan, kerja penyelidikan, atau menjalankan projek reka bentuk dan pembangunan.

Pendekatan vokasional kami untuk mengajar akan meningkatkan kebolehpasaran anda. Graduan kami bukan sahaja memahami teori tetapi dapat menerapkan pembelajaran mereka dalam persekitaran praktikal.

Anda akan mendapat kecekapan dalam kerja penyiasatan, amalan makmal, serta bekerja secara bebas atau sebagai sebahagian daripada pasukan.


Apa yang diharapkan daripada kerjaya anda

Jurutera telekomunikasi membuat reka bentuk dan memasang peralatan yang digunakan untuk menghantar data berwayar telefon, selular, kabel dan jalur lebar. Mereka bekerja dengan rangkaian yang rumit, sistem pensuisan dan tembaga atau kabel gentian optik.

Jurutera menyediakan pelbagai perkhidmatan dan penyelesaian kepada pelbagai cara pemindahan maklumat, termasuk komunikasi radio dan satelit, telefon wayarles, teknologi internet dan jalur lebar.

Duti sehari untuk jurutera telekom boleh berbeza-beza bergantung kepada pengkhususan mereka; Jurutera boleh bekerja dalam penyelidikan dan pembangunan (R

Anda akan memerlukan kemahiran interpersonal yang kuat, dan keupayaan untuk menyelesaikan masalah dan berfikir secara kreatif. Jurutera biasanya bekerja untuk pembekal perkhidmatan dan pemaju perisian komunikasi, tetapi peluang juga tersedia dalam pembuatan peralatan dan dalam sektor awam.


Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.


Kemudahan

Kemudahan cemerlang kami membolehkan anda memperoleh pengalaman kejuruteraan secara langsung dalam reka bentuk, pelaksanaan, pengujian dan mengukur - dan menghasilkan produk anda sendiri. Terdapat tujuh makmal lengkap yang khusus untuk pelajar Kejuruteraan Elektronik dan Kejuruteraan Telekomunikasi. Anda mempunyai akses percuma ke makmal ini kecuali apabila ada kelas yang dijadualkan dalam proses. Anda akan diawasi oleh staf akademik yang berpengalaman dan berdedikasi yang dapat membantu anda dengan aspek praktikal kurikulum yang paling praktikal.


Pengajaran dan pembelajaran

Kakitangan pengajar kami mempunyai banyak pengalaman. Sama ada mereka mengajar, menjalankan penyelidikan atau terlibat dalam perundingan, mereka mempunyai kemahiran untuk membuat perubahan kepada anda. Anda akan belajar dalam persekitaran moden yang serba lengkap dengan teknologi canggih.


Pendekatan untuk pembelajaran

Anda akan belajar melalui kuliah, seminar, tutorial dan kerja praktikal. Mengambil kedua-dua projek kumpulan dan individu, kami menilai kerja anda melalui campuran kursus dan peperiksaan, dengan kerja-kerja projek dan makmal yang menghitung ke arah penghargaan akhir anda. Kami juga mengajar anda kemahiran hidup komunikasi yang efektif, penyelesaian masalah, perancangan projek dan kerja pasukan yang akan membezakan anda dan memberikan anda peluang terbaik untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu selepas anda lulus.


Kejuruteraan tangan

Jumlah pembelajaran berasaskan projek yang akan anda lakukan pada ijazah kejuruteraan berbeza dari universiti hingga universiti. Di LSBU, kami menawarkan projek 'reka bentuk-membuat-ujian' sepanjang kursus ijazah daripada menumpukan perhatian mereka pada tahun terakhir anda. Ini bermakna anda akan menyesuaikan prinsip teoritis untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar dalam kerjaya universiti anda. Pengalaman inovasi ini menjadikan anda menarik kepada majikan. Inovasi adalah di tengah-tengah apa yang dilakukan jurutera setiap hari. Jurutera mencari cara praktikal untuk menjadikan sesuatu lebih baik, lebih cekap, lebih murah, lebih selamat, lebih kuat, lebih berdaya tahan, cepat, lebih bersepadu dan lebih berkesan. Kursus kejuruteraan kami akan mengajar anda bagaimana untuk membangunkan kemahiran dan sifat penting ini.


Disediakan untuk amalan kejuruteraan moden

Pada hakikatnya, kebanyakan jurutera akan mendapati diri mereka bekerja bersama-sama dalam pasukan projek pelbagai disiplin. Salah satu aset profesional terbesar yang boleh anda miliki ialah keupayaan untuk berfungsi dengan baik dalam set up pasukan ini. Itulah sebabnya beberapa modul kami dikongsi di semua kursus kejuruteraan kami. Modul-modul ini adalah tentang memahami keutamaan komersial yang membentuk amalan kejuruteraan dan menyelesaikan masalah. Pensyarah tetamu dari syarikat terkenal di dunia, seperti Rolls-Royce, telah memberi ceramah mengenai modul-modul ini.


Tutor Peribadi

Sebagai seorang pelajar Kejuruteraan, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Mereka sepatutnya menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai janji temu dengan tutor peribadi anda sekurang-kurangnya dua kali semester. Sesetengah mesyuarat akan menjadi satu demi satu dan yang lain akan berada dalam kumpulan kecil. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi.


Syarat kemasukan

 • Tahap BBB (termasuk Tahap 3 Matematik) atau
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau
 • Akses kepada kualifikasi HE dengan 24 Distinctions 21 Merit termasuk 3 Distinctions in Maths dan 3 Merit dalam Fizik atau
 • Kualifikasi tahap 3 bersamaan bernilai 122 mata UCAS.
 • Kelayakan Tahap 3 mesti termasuk Matematik.
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

Program diajar dalam:
English

Lihat 132 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini June 10, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,935 GBP
Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 6935; Bayaran antarabangsa: £ 9843.75
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date