Baca keterangan rasmi

ancaman jenayah siber. Di GCU anda mengakses rangkaian kejuruteraan dan keselamatan terkini dari dalam teknologi makmal Netlabs kami. Ijazah ini diiktiraf oleh Institut Berkanun untuk IT (BCS) dan Institut Kejuruteraan dan Teknologi (IET).

Kemahiran dan pengalaman yang anda dapati di sini akan membolehkan anda untuk menjadi seorang profesional rangkaian bersertifikat Cisco dan menyertai pemimpin IT, teknologi dan sistem.

Pilih kejuruteraan sistem rangkaian di GCU jika:

  • anda mahu memasuki dunia rangkaian dan kejuruteraan sistem IT di peringkat siswazah
  • anda ingin mengetahui keselamatan rangkaian terkini, keselamatan siber, rangkaian mudah alih dan wayarles
  • anda mahukan pilihan penempatan kerja atau belajar di luar negara semasa pengajian anda
  • anda berhasrat untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana, mengambil peperiksaan pensijilan CISCO atau menjadi seorang profesional Chartered

Apa yang anda akan belajar

GCU telah membangunkan satu rangkaian program yang menempatkan pelajar di barisan hadapan kejuruteraan sistem yang selamat dan mempertahankan ruang siber dari serangan berniat jahat yang canggih. Kami mempunyai makmal rangkaian terbaik di Scotland dan mengajar perkara ini dengan piawaian rangkaian profesional CISCO.

Kejuruteraan Sistem Rangkaian BEng (Kepujian) membina kepakaran GCU dalam bidang sistem rangkaian. Ia melengkapkan pelajar dengan pengetahuan yang mendalam tentang infrastruktur rangkaian IT yang diperlukan untuk menjalankan perusahaan besar dan penyebaran rangkaian kawasan luas. Ia memberi tumpuan kepada spesifikasi, reka bentuk, penggunaan dan penyelesaian masalah topologi rangkaian yang kompleks.

Tahun 3

Kaedah Kuantitatif dan Kriptografi, Routing Lanjutan, Pengurusan Projek IT 1, Penukaran Lanjutan, Projek Rekabentuk Bersepadu 3, Kemahiran Penyelidikan dan Isu Profesional.

Tahun 4

Pengurusan Projek IT 2, Keselamatan Internet, Simulasi Rangkaian, Rangkaian Peranti Perisian, Projek Kepujian.

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Tahun 3

HND

Kelayakan ijazah HND atau tidak dikelaskan yang sesuai boleh dipertimbangkan untuk kemasukan lanjut ke dalam tahun 3 bergantung kepada kandungan dan prestasi pembelajaran terlebih dahulu.

Bahasa Inggeris

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang melengkapkan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Penempatan kerja perindustrian

Satu penempatan industri pilihan setahun boleh diambil selepas tamat Tahun 3.

Kemudahan makmal

Kami mempunyai makmal industri CISCO yang standard di mana rangkaian boleh dianalisis dan disiasat untuk kelemahan. Ini membolehkan para pelajar merancang, merekabentuk, melaksanakan, mengamankan dan menyelesaikan masalah rangkaian perusahaan kelas yang kompleks. Makmal ini adalah yang terbesar di Scotland yang disokong oleh lebih daripada 200 peranti. Pelaburan yang baru dalam platform pembelajaran jarak jauh kami membolehkan pelajar meneruskan pembelajaran mereka di luar kampus, termasuk sistem inovatifNetlab kami yang menyokong kedua-dua rangkaian dan modul keselamatan digital.

Program diajar dalam:
English

Lihat 28 lagi program yang ditawarkan oleh Glasgow Caledonian University - The School of Engineering and Built Environment »

Tarikh Akhir Kemaskini July 31, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
1,820 GBP
Rumah / pelajar EU; £ 9250 pelajar RUK; £ 11,500 Pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date