BEng (Kepujian) dalam Kejuruteraan Mekanikal

University of Dundee

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BEng (Kepujian) dalam Kejuruteraan Mekanikal

University of Dundee

Kejuruteraan mekanikal moden memerlukan orang yang mampu menggabungkan pelbagai kemahiran teknikal, saintifik, kreatif dan pengurusan yang sangat luas untuk mencapai matlamat dalam sektor-sektor dari penerokaan angkasa ke pengurusan tenaga untuk inovasi pembedahan.

Di University of Dundee , kami bangga mengambil pendekatan berasaskan sistem moden untuk membangunkan kemahiran kejuruteraan mekanikal pelajar kami. Kami telah banyak melabur dalam bidang kejuruteraan baru yang penting termasuk prototaip pantas, tenaga boleh diperbaharui dan teknologi kawalan tertanam.

Anda akan mengkaji mekatronik (integrasi elektronik dan kawalan komputer dengan kejuruteraan mekanikal), menyediakan anda dengan pelbagai kemahiran untuk pembangunan produk moden dan berprestasi tinggi.

Ijazah BEng (Kepujian) dalam Kejuruteraan Mekanikal , seperti perubatan atau undang-undang, dianggap sebagai kelayakan profesional. Ini bermakna bahawa badan luar, dalam kes ini, Institusi Jurutera Mekanikal (IMechE) kerap menyemak kualiti dan struktur kursus kami. Graduan kami akhirnya boleh menjadi Jurutera Bertauliah.

Cabaran dunia nyata

Setiap tahun, reka bentuk pasukan perlumbaan University of Dundee DRIVE, pasaran, dan perlumbaan kerusi tunggal, kereta lumba enjin belakang sebagai sebahagian daripada persaingan Pelajar Formula iMechE global di Silverstone.

Kami percaya bahawa pelajar belajar yang terbaik dalam persekitaran pengajaran yang diterapkan oleh aplikasi. Anda akan berpeluang untuk terlibat dalam banyak projek yang dipimpin dan praktikal.

Sebagai contoh, setiap tahun ahli Lembaga Penasihat Perindustrian Kejuruteraan Mekanikal mengajukan pelajar dengan masalah perindustrian dunia nyata untuk menyelesaikan dengan menggunakan pengetahuan yang diperoleh melalui kursus ini. Pelajar akan mengemukakan penyelesaian mereka kepada syarikat dalam persekitaran jenis 'Dragons' Den '.

Fakta Utama

  • Top 3 di Scotland berpuas hati dengan kursus dan pengajaran (Guardian University Guide 2018)
  • Top 10 di UK untuk kepuasan pelajar (National Student Survey 2014)
  • Penyelidikan di Scotland dan ketiga di UK (REF 2014)

Syarat kemasukan

Kursus bermula 2018

Keperluan Bahasa Inggeris

Bagi pelajar bukan EU

Keseluruhan IELTS

5.5

Kerjaya

Mewujudkan cara untuk menjana tenaga baru yang cukup bersih untuk memenuhi tuntutan dunia kerana ia berjalan dengan baik ke abad ke-21 merupakan cabaran besar bagi jurutera mekanikal. Dengan peningkatan populasi yang meletakkan tuntutan baru dan besar-besaran terhadap sumber-sumber dan isu iklim yang sedia ada yang memberi kesan kepada tenaga berasaskan fosil tradisional, permintaan pemikiran baru dalam bidang ini tidak pernah lebih besar.

Sebagai jurutera mekanikal, anda mungkin mendapati diri anda bekerja pada projek untuk meningkatkan keberkesanan sistem tenaga tradisional; meningkatkan kecekapan tenaga yang dijana oleh minyak atau gas manakala pada masa yang sama bekerja ke arah penjanaan pengeluaran sifar berhampiran. Sebagai alternatif, keperluan sumber tenaga jangka panjang, bersih, boleh diperbaharui semakin berkembang pesat. Angin, gelombang, suria, pasang surut, panas bumi dan sayur-sayuran semuanya memerlukan jurutera yang berbakat untuk membina mereka ke peringkat di mana mereka boleh bersaing secara serius dengan kaedah tradisional dan dengan itu menawarkan alternatif bersih tulen.

Kejuruteraan Mekanikal (Hons) Kejuruteraan Mekanikal dan Kejuruteraan Mekanikal (Hons) yang kami berijazah dengan Tenaga Boleh Diperbaharui mewakili asas yang sesuai untuk kerjaya ini, memberikan banyak kejuruteraan teras, teknologi dan kemahiran yang boleh dipindahkan yang penting dalam menyokong kerjaya dalam tenaga.

Permintaan untuk graduan di kawasan ini sangat besar dengan banyak syarikat tenaga multinasional, termasuk; BP, Shell dan Exxon, merekrut bilangan jurutera baru yang banyak setiap tahun untuk bekerja dalam kedua-dua teknologi tenaga tradisional dan baru muncul.

Graduan boleh mengharapkan gaji yang baik dan skim latihan dalaman yang membawa kepada status Chartered (CEng), manakala sifat multinasional perniagaan tenaga bermakna perjalanan luar negara merupakan bonus utama untuk banyak permulaan baru. Cabaran, peluang dan ganjaran untuk jurutera tenaga ke abad ini hampir tidak dapat ditandingi.

Sejumlah graduan kami melanjutkan pelajaran ke Kejuruteraan Bioperubatan MSc, Pemasaran Perubatan MSc atau Reka Bentuk MSc untuk kursus Teknologi Perubatan di Dundee manakala yang lain memutuskan untuk meneruskan pengajian mereka di peringkat PhD di kawasan kejuruteraan bioperubatan dan bioteknologi yang merupakan penyelidikan utama kekuatan jabatan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini March 23, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,820 GBP
setiap tahun pengajian, pelajar Scotland dan EU. Selebihnya pelajar UK £ 9,250 setahun, untuk maksimum 3 tahun, walaupun anda belajar ijazah empat tahun. Pelajar luar negeri (bukan EU) £ 19,950 setahun belajar.
Locations
United Kingdom - Dundee, Scotland
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Dundee, Scotland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat