Baca keterangan rasmi

Segala-galanya bergerak

Jurutera mekanikal bekerja di hampir setiap sektor yang boleh anda fikirkan - tenaga, pengangkutan, penerbangan, robotika, farmaseutikal dan industri motor atau laut. Di mana sahaja anda mahu pergi, ijazah dalam kejuruteraan mekanikal boleh membantu untuk mendapatkan anda di sana. Kursus kami praktikal, dengan makmal dan aktiviti bengkel yang besar. Dan projek akhir tahun individu anda akan menjadi projek 'reka bentuk membuat-ujian' yang mensimulasikan tugas-tugas dan cabaran yang dihadapi oleh jurutera mekanikal.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.


Mengapa belajar Kejuruteraan Mekanikal di LSBU?

Pentauliahan

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Sebagai program gelar BEng, kursus ini membangunkan pemahaman yang mendalam tentang fakta, konsep, teori, dan prinsip penting kejuruteraan mekanikal dan sains dan matematik yang menyokongnya.

Kami bersikap praktikal dan praktikal. Itulah sebabnya anda boleh mengharapkan projek-projek 'reka bentuk membuat-ujian' untuk disiarkan di seluruh peringkat anda, bukan hanya pada akhirnya!

Disediakan untuk amalan kejuruteraan moden

Pada hakikatnya, kebanyakan jurutera akan mendapati diri mereka bekerja bersama-sama dalam pasukan projek pelbagai disiplin. Salah satu aset profesional terbesar yang boleh anda miliki ialah keupayaan untuk berfungsi dengan baik dalam set up pasukan ini. Itulah sebabnya beberapa modul kami dikongsi di semua kursus kejuruteraan kami. Modul-modul ini membantu anda memahami keutamaan komersial yang membentuk amalan kejuruteraan - dan pensyarah tetamu dari syarikat-syarikat terkenal di dunia, seperti Rolls-Royce, telah memberi ceramah kepada mereka.

Kaedah penilaian secara keseluruhan: 42% kursus.

Tahun 1

 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Pengenalan kepada kejuruteraan mekanikal
 • Thermofluid dan dinamik
 • Pengenalan kepada Kejuruteraan Elektrik
 • Reka bentuk dan Amalan
 • Pengkomputeran Kejuruteraan

Tahun 2

 • Matematik kejuruteraan lanjutan dan pemodelan
 • Rekabentuk kejuruteraan
 • Mekanik pepejal dan FEA
 • Dinamik dan kawalan
 • Thermofluids dan tenaga lestari
 • Pemacu mesin dan mekatronik

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Sistem perkilangan dan teknologi bahan
 • Pemodelan dinamik dan sistem
 • Inovasi dan perusahaan
 • Thermofluids dan turbomachinery
 • Projek individu

Kebolehpasaran

Sebagai jurutera, anda boleh menjadi pemecah masalah, pakar teknikal, pengurus, jenis projek yang anda akan kerjakan menarik dan bervariasi dan akan sentiasa menjadi sesuatu yang baru untuk memotivasi dan memberi inspirasi kepada anda.

Dengan senarai prospek kerjaya yang pelbagai, anda pasti dapat memastikan kehidupan sebagai jurutera mekanikal tidak akan membosankan. Jenis-jenis projek yang terlibat akan bergantung pada sektor yang anda pilih untuk bekerja. Anda boleh merasakan diri anda merancang jantung mekanikal untuk memanjangkan hayat manusia atau diminta untuk memperbaiki proses pengeluaran di kilang minyak. Ia benar-benar berbeza.

Kursus ini adalah langkah pertama untuk menjadi Jurutera Bertauliah.

Graduan kami bekerja dengan syarikat bertaraf dunia termasuk Rolls-Royce, KBR, dan EDF, dalam peranan dalam penyelidikan dan pembangunan, reka bentuk, pembuatan, pengujian dan pemasangan.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Pengajaran dan pembelajaran

Pensyarah anda mengetuai pengamal dalam bidang mereka, jadi semua yang kita lakukan adalah industri yang berkaitan. Anda akan belajar melalui kuliah, seminar, tutorial dan kerja praktikal. Mengambil kedua-dua projek kumpulan dan individu, kami menilai kerja anda melalui campuran kursus dan peperiksaan, dengan kerja-kerja projek dan makmal yang menghitung ke arah penghargaan akhir anda.

Kami juga mengajar anda kemahiran hidup komunikasi yang efektif, penyelesaian masalah, perancangan projek dan kerja pasukan yang akan membezakan anda dan memberikan anda peluang terbaik untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu selepas anda lulus.

Pengetahuan terpakai adalah penting

Jumlah pembelajaran berasaskan projek yang akan anda lakukan pada ijazah kejuruteraan berbeza dari universiti hingga universiti. Di LSBU, kami menawarkan projek 'reka bentuk-membuat-ujian' sepanjang kursus ijazah daripada menumpukan perhatian mereka pada tahun terakhir anda. Ini bermakna anda akan menyesuaikan prinsip teoritis untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar dalam kerjaya universiti anda.

Pengalaman inovasi ini menjadikan anda menarik kepada majikan. Inovasi adalah di tengah-tengah apa yang dilakukan jurutera setiap hari. Jurutera mencari cara praktikal untuk menjadikan sesuatu lebih baik, lebih cekap, lebih murah, lebih selamat, lebih kuat, lebih berdaya tahan, cepat, lebih bersepadu dan lebih berkesan. Kursus kejuruteraan kami akan mengajar anda bagaimana untuk membangunkan kemahiran dan sifat penting ini.

Tutor Peribadi

Sebagai seorang pelajar Kejuruteraan, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Mereka sepatutnya menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai janji temu dengan tutor peribadi anda sekurang-kurangnya dua kali semester. Sesetengah mesyuarat akan menjadi satu demi satu dan yang lain akan berada dalam kumpulan kecil. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi.

Syarat kemasukan

2018 Entry

 • Tahap BBB atau ;
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau;
 • Akses kepada kualifikasi HE dengan 24 Kecacatan dan 21 Merit termasuk 3 Kecacatan dalam Matematik dan 9 Merit dalam Fizik atau;
 • Kualifikasi tahap 3 bersamaan bernilai 122 mata UCAS
 • Kelayakan Tahap 3 mesti termasuk Matematik atau Sains Fizikal
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).

Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.

Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 23, 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125. Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 6935; Bayaran antarabangsa: £ 9843.75
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 23, 2019
End Date
Jan 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 24, 2022