Direka dengan IBM

Dari sistem penjanaan kuasa dan pengedaran ke kilang pemprosesan dan pembuatan moden, terdapat pelbagai teknologi rumit yang bergantung pada sistem komputer yang dibangunkan dan direka oleh jurutera komputer. Kursus ini akan menjadikan anda di landasan untuk menjadi salah seorang jurutera. Kejuruteraan komputer dan kejuruteraan perisian, sistem digital, sistem terbenam, reka bentuk komputer dan rangkaian dan pembangunan perisian dalam pelbagai bahasa pengaturcaraan moden - anda akan merangkumi semuanya.

Pada penghujung tahun kedua kursus BEng (Hons) Kursus Kejuruteraan Komputer, anda akan diberi peluang untuk memindahkan ke kursus MEng.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.

Mengapa belajar Kejuruteraan Komputer di LSBU?

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Kami bekerja dengan IBM teknologi gergasi untuk membangunkan kandungan untuk kursus ini. Jadi, anda boleh yakin bahawa anda mendapat kemahiran yang anda perlukan untuk tempat kerja. Anda akan belajar bagaimana untuk membina sistem komputer dan komponen - dan mengukur bagaimana fungsi perisian dan perkakasan. Anda akan belajar bagaimana untuk membangunkan, merekabentuk dan menguji perisian menggunakan perisian standard industri dan CAD untuk reka bentuk, simulasi, dan prototaip.

Pada tahun terakhir, anda mempunyai peluang untuk menjadi pakar - dan anda berada dalam kawalan. Anda akan mempunyai pilihan modul, termasuk liputan sistem multimedia dan pengaturcaraan permainan atau kecerdasan buatan. Kedudukan ketiga tahun anda memberi anda peluang untuk terus mengasah kemahiran anda dengan membangun sistem dunia nyata dalam persekitaran profesional.

Kaedah penilaian keseluruhan kursus: 59% kursus.

Tahun 1

 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Komunikasi dan rangkaian data
 • Prinsip kejuruteraan
 • Pengkomputeran kejuruteraan
 • Reka bentuk dan amalan
 • Prinsip-prinsip elektronik dan kejuruteraan komputer

Tahun 2

 • Senibina komputer dan sistem pengendalian
 • Perisian kejuruteraan, struktur data dan algoritma
 • Projek reka bentuk pasukan
 • Perisian berorientasikan objek untuk jurutera
 • Sistem digital dan reka bentuk mikropemproses
 • Rangkaian komputer dan pengkomputeran mudah alih

Tahun 3

Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Kejuruteraan sistem dan perisian
 • Sistem tertanam dan internet perkara
 • BEng Project

Plus modul pilihan dari:

 • Inovasi dan perusahaan
 • Kejuruteraan komputer lanjutan
 • Isyarat dan sistem
 • Reka bentuk sistem digital
 • Grafik komputer dan sistem multimedia
 • Pembangunan perisian dan permainan komputer
 • Pengkomputeran prestasi tinggi
 • Kecerdasan buatan

Penilaian adalah melalui ujian bertulis rasmi, ujian fasa, tugasan formative dan summative. Keupayaan untuk memohon dan mengintegrasikan pengetahuan dinilai oleh projek projek skala besar serta tugas kumpulan (jika sesuai) dan buku log.

Kebolehpasaran

Jurutera komputer bekerja di kebanyakan industri, termasuk pengkomputeran, kereta, aeroangkasa, telekomunikasi, pengeluaran kuasa, pembuatan, pertahanan, dan elektronik. Anda boleh merancang peranti berteknologi tinggi dari cip litar bersepadu kecil ke sistem berkuasa yang menggunakan cip dan sistem telekomunikasi yang cekap.

Kemungkinan pekerjaan untuk graduan termasuk pentadbiran rangkaian komputer di bawah Windows dan Unix / Linux, serta kejuruteraan perisian dan reka bentuk menggunakan Java dan C. Anda juga boleh bekerja secara bebas sebagai pemaju, penguji atau penilai apa-apa jenis aplikasi perkakasan dan perisian. Anda akan dapat membangunkan sistem operasi, penyusun komputer, permainan komputer, aplikasi perniagaan, program komputer, menganalisis data dan membina dan mengurus sistem komputer. Singkatnya, anda akan sangat berkemampuan dalam pelbagai sektor.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Pengajaran dan pembelajaran

Pensyarah anda mengetuai pengamal dalam bidang mereka, jadi semua yang kita lakukan adalah industri yang berkaitan. Anda akan belajar melalui kuliah, seminar, tutorial dan kerja praktikal. Mengambil kedua-dua projek kumpulan dan individu, kami menilai kerja anda melalui campuran kursus dan peperiksaan, dengan kerja-kerja projek dan makmal yang menghitung ke arah penghargaan akhir anda.

Kami juga mengajar anda kemahiran hidup komunikasi yang efektif, penyelesaian masalah, perancangan projek dan kerja pasukan yang akan membezakan anda dan memberikan anda peluang terbaik untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu selepas anda lulus.

Pengetahuan terpakai adalah penting

Jumlah pembelajaran berasaskan projek yang akan anda lakukan pada ijazah kejuruteraan berbeza dari universiti hingga universiti. Di LSBU, kami menawarkan projek 'reka bentuk-membuat-ujian' sepanjang kursus ijazah daripada menumpukan perhatian mereka pada tahun terakhir anda. Ini bermakna anda akan menyesuaikan prinsip teoritis untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar dalam kerjaya universiti anda.

Pengalaman inovasi ini menjadikan anda menarik kepada majikan. Inovasi adalah di tengah-tengah apa yang dilakukan jurutera setiap hari. Jurutera mencari cara praktikal untuk menjadikan sesuatu lebih baik, lebih cekap, lebih murah, lebih selamat, lebih kuat, lebih berdaya tahan, cepat, lebih bersepadu dan lebih berkesan. Kursus kejuruteraan kami akan mengajar anda bagaimana untuk membangunkan kemahiran dan sifat penting ini.

Tutor Peribadi

Sebagai siswazah atau pelajar Kejuruteraan MEng, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Tutor anda harus menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai janji temu dengan tutor peribadi anda sekurang-kurangnya dua kali semester sepanjang kursus anda. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi.

Syarat kemasukan

 • Tahap BBB atau;
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau;
 • Akses kepada kelayakan HE dengan 24 Distinctions 21 Merit termasuk 3 Distinctions in Maths dan 3 Merit dalam Fizik atau;
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 128 titik UCAS
 • Kelayakan Tahap 3 mesti termasuk Matematik atau Sains Fizikal
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.
Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 23, 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125. Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 6935; Bayaran antarabangsa: £ 9843.75
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 23, 2019
End Date
Jan 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 24, 2022