Baca keterangan rasmi

Masa depan yang cerah

Dengan permintaan graduan merentas sektor perindustrian dari minyak dan gas ke makanan dan minuman, serta sektor kewangan dan alam sekitar, kejuruteraan kimia adalah pilihan yang hebat. Kursus ini akan menyediakan anda kerjaya di mana anda akan menyelidik dan menguji produk baru - sama ada petrol, plastik, ubat, makanan atau minuman - dan menjadikannya berdaya maju secara komersil.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.

Mengapa Kejuruteraan di LSBU?

Pentauliahan

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Kursus ini menggabungkan kuliah tradisional, amalan makmal, dan bengkel komputer untuk memberikan anda pengalaman pembelajaran yang hebat. Matematik dan termodinamik adalah disiplin sokongan penting, yang membawa kepada analisis mendalam tindak balas kimia, penyulingan, aliran bendalir dan pemindahan haba. Pada tahun terakhir anda, anda akan bekerjasama dengan pelajar lain dalam latihan yang mencabar untuk merekabentuk proses pembuatan lengkap dari awal. Kursus ini disesuaikan untuk memenuhi keperluan perindustrian, yang bermakna anda akan mendapat pengetahuan bahawa perekrut suka.

Secara keseluruhan, kursus ini dinilai sebanyak 39% dalam kursus.

Tahun 1

 • Prinsip kejuruteraan
 • Reka bentuk dan amalan 1
 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Pengenalan kepada kejuruteraan kimia dan petroleum
 • Pengkomputeran kejuruteraan

Tahun 2

 • Proses kejuruteraan kimia 1
 • Reka bentuk dan amalan kejuruteraan kimia
 • Termodinamik
 • Bendalir dan pemisahan
 • Matematik kejuruteraan lanjutan dan pemodelan
 • Prinsip kawalan

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Projek rekabentuk kejuruteraan kimia
 • Cecair maju dan kawalan
 • Memproses keselamatan dan perlindungan alam sekitar
 • Proses kejuruteraan kimia 2

Plus satu pilihan dari:

 • Teknologi proses bersih
 • Inovasi dan perusahaan


Kebolehpasaran

Anda akan mendapati banyak sektor yang terbuka kepada anda: minyak dan gas, makanan dan minuman, farmaseutikal, tenaga dan produk kimia. Anda boleh menjalankan projek merancang dan mensimulasikan proses kimia atau menjadi jurutera penyelidikan dan pembangunan yang bekerja pada tanaman, sistem, dan proses baru.

Pendekatan vokasional kami akan menjadikan anda prospek yang menarik untuk majikan - anda akan memahami teori itu, tetapi juga dapat menerapkan pembelajaran dan kemahiran anda ke tempat kerja dengan keyakinan.

Kerjaya anda

Apabila anda melengkapkan kursus, anda akan bersedia untuk kerjaya sebagai seorang jurutera profesional. Anda boleh menjadi jurutera petroleum, menggunakan sains dan teknologi untuk merekabentuk, mengendalikan dan menguruskan proses seperti penggerudian dan pengeluaran untuk pemulihan minyak dan gas. Anda akan menggunakan model matematik yang rumit untuk memastikan bahan tersebut pulih dengan cekap, serta merancang bahagian sistem telaga dan pengeluaran. Pendapatan biasa adalah £ 52,000-95,000 setahun.

Atau anda boleh menjadi jurutera kimia, bekerja dengan ahli kimia proses dan jurutera kawalan untuk memastikan bahagian proses dibentuk dengan cekap. Anda akan menggunakan teknologi baru, mereka bentuk dan memasang kilang produk baru - ini boleh dalam pembuatan dan pembungkusan untuk syarikat farmaseutikal, atau membangunkan kaedah baru pengeluaran tenaga nuklear yang selamat. Jurutera pengalaman memperoleh sekitar £ 50,000.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Kemudahan

Kerja praktikal merupakan bahagian penting dalam kursus ini, dan makmal-makmal moden yang serba lengkap di LSBU disediakan bagi kajian kimia, biologi, sains kejuruteraan dan aplikasi komputer. Ini membawa pada tahun-tahun kemudian kepada penyiasatan berasaskan makmal asal.

Perisian industri untuk jurutera petroleum

Pelajar dalam bidang subjek kimia, proses, dan kejuruteraan petroleum di LSBU mendapat manfaat daripada arahan terperinci yang mereka terima berdasarkan serangkaian pakej perisian standard industri yang termasuk: PETREL, HYSYS, Eclipse, Prosper dan GAP.

Pengajaran dan pembelajaran

Anda akan diberi masa untuk menghadiri sesi kelas dan makmal, biasanya antara pukul 9 pagi dan 5 petang Isnin hingga Jumaat. Semua kelas berlaku di Kampus Southwark. Sesi praktikal termasuk kimia, kejuruteraan kimia, dan bengkel.

Kerja kursus

Hampir semua unit kursus mempunyai elemen kursus. Kursus boleh termasuk esei bertulis, kertas masalah, laporan makmal, laporan projek, persembahan lisan, ujian bilik darjah dan tanda kehadiran. Untuk lulus kursus makmal, anda mesti menghadiri sesi praktikal.

Tutor Peribadi

Sebagai seorang pelajar Kejuruteraan, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Mereka sepatutnya menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai janji temu dengan tutor peribadi anda sekurang-kurangnya dua kali semester. Sesetengah mesyuarat akan menjadi satu demi satu dan yang lain akan berada dalam kumpulan kecil. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi.

Syarat kemasukan

 • A BBB Peringkat atau
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau
 • Akses kepada kualifikasi HE dengan 24 Kecacatan dan 21 Merit termasuk 3 Kecacatan dalam Matematik dan 3 Merit dalam Fizik atau
 • Kualifikasi tahap 3 bersamaan bernilai 122 mata UCAS.
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sept. 23, 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 23, 2019
End Date
Jan. 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sept. 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan. 24, 2022