Kejayaan kejuruteraan

Diiktiraf oleh Institut Kejuruteraan dan Teknologi, kursus Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik ini menawarkan perkembangan pantas kepada status Jurutera Chartered. Ini adalah mengenai mereka bentuk, membangun dan mengekalkan sistem kawalan elektrik. Jurutera di sektor ini memastikan peranti elektrik kami selamat dan berkeupayaan untuk melaksanakan piawaian kualiti yang tinggi, serta membangunkan teknologi baru untuk masa depan.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.


Mengapa Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik di LSBU?

 • No. 1 universiti moden London untuk Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Jadual Liga Guardian 2018.

 • Diakreditasi oleh Institut Kejuruteraan dan Teknologi (dahulu IEE) di bawah lesen dari Majlis Kejuruteraan, dan menawarkan perkembangan pantas ke status Jurutera Chartered.

 • Kami mempunyai panel penasihat dari industri untuk membantu memastikan liputan kursus kami terkini dan berkaitan dengan keperluan pekerjaan.

 • Banyak pilihan kerjaya: terdapat beberapa bahagian kehidupan kita yang tidak berhutang sekurang-kurangnya sesuatu untuk kerja jurutera elektrik dan elektronik.

 • Anda boleh memilih untuk menghabiskan tahun ketiga belajar dengan salah satu institusi rakan kongsi kami.

 • Pilihan untuk melengkapkan tahun ketiga anda dalam penempatan kerja profesional yang dibayar.

Pentauliahan

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Jurutera elektrik dan elektronik menyediakan pencahayaan, pemanasan, dan pengudaraan untuk bangunan, memastikan rangkaian pengangkutan kami berjalan dengan cekap dan selamat, membantu menguasai industri pembuatan dan pembinaan, dan memainkan peranan penting dalam pengeluaran dan pengedaran kuasa. Kursus ini merangkumi:

 • sistem elektrik
 • mikrokontroler
 • sistem kawalan
 • komunikasi
 • analisis
 • perisian
 • sains kejuruteraan

Kaedah penilaian keseluruhan: 37% kursus.

Tahun 1

 • Reka bentuk dan amalan
 • Prinsip kejuruteraan
 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Pengkomputeran kejuruteraan
 • Pengenalan kepada kejuruteraan elektrik dan elektronik
 • Pengenalan kepada elektronik digital

Tahun 2

 • Matematik kejuruteraan lanjutan
 • Litar, isyarat, dan sistem
 • Prinsip kawalan
 • Projek reka bentuk pasukan
 • Mesin elektrik dan elektronik kuasa
 • Reka bentuk litar analog dan digital

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Inovasi dan perusahaan
 • Kejuruteraan kawalan
 • Projek
 • Elektronik analog dan RF lanjutan
 • Reka Bentuk Sistem Digital

Kebolehpasaran

Kursus ini akan menyediakan anda kerjaya dalam banyak bidang kejuruteraan elektrik dan elektronik di mana sistem elektronik sedang digunakan, khususnya dalam sistem kawalan tertanam di mana litar bersepadu berskala besar diprogramkan dan digunakan untuk mengautomasikan proses yang biasa.

Lulusan terkini dari kursus ini telah memainkan peranan dalam sektor pengangkutan, hiburan, perubatan, sektor awam dan perkhidmatan awam dan bekalan.

Sektor berasaskan sektor

Kawasan pekerjaan merangkumi industri berikut termasuklah:

Pengangkutan

Instrumentasi, isyarat, pengagihan kuasa, penyelenggaraan trek, peningkatan / pengujian ECU dan sistem kritikal keselamatan

Hiburan

Reka bentuk antena, pencampuran visi, reka bentuk studio, sistem satelit, kawalan jauh, kawalan pencahayaan dan penyelenggaraan, kawalan dan reka bentuk robotik, interfacing komputer dan kawalan tertanam

Perubatan

Reka bentuk dan penyelenggaraan instrumen, reka bentuk prostetik, sistem kawalan cahaya / haba / kelembapan, kawalan jauh (platform pembedahan robotik) dan penyelenggaraan reka bentuk sistem keselamatan

Sektor awam

Sistem keselamatan, isyarat lalulintas, sistem kawalan tanpa wayar, reka bentuk GPS, reka bentuk kenderaan robot autonomi (pelupusan bom baja) dan reka bentuk sistem pengawasan

Industri perkhidmatan dan bekalan awam

Air, gas, elektrik, pembetungan, dan pembuangan sisa - pemodenan dan kawalan perkhidmatan yang diedarkan, ujian dan pemeriksaan kualiti dan sistem keselamatan

Apa yang diharapkan daripada kerjaya anda

Jurutera elektrik dan elektronik dapat mencari diri mereka bekerja di semua jenis persekitaran dan sektor. Anda mungkin bekerja di kilang pengeluaran, bengkel, pejabat, makmal, atau di tempat dengan pelanggan.

Jurutera boleh terlibat dalam projek dari penubuhannya dan sering mendapati diri mereka terlibat dalam program penyelenggaraan juga. Kadang-kadang mereka mengkhususkan diri dalam bahagian tertentu proses dan pada masa-masa lain terlibat di setiap tahap. Mereka cenderung untuk bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin dengan jurutera dari kawasan lain, serta arkitek, pemasar, pengilang, juruteknik dan banyak lagi.

Tugas-tugas biasa termasuk mengenal pasti keperluan pelanggan dan pengguna, mereka bentuk sistem dan komponen, menyelidik penyelesaian dan menganggarkan kos dan masa, membuat prototaip, mereka bentuk dan menjalankan ujian, memastikan piawaian keselamatan dipatuhi dan mengubah dan memperbaiki dan mengekalkan produk sebaik sahaja ia selesai.

Jurutera bertauliah boleh mendapat antara £ 40,000 dan £ 50,000 setahun, dan ada yang boleh mendapat lebih banyak.

Memperoleh kemahiran pekerjaan yang utama

Pendekatan vokasional kami untuk mengajar akan mempunyai kesan positif terhadap kebolehpasaran anda. Sebagai seorang siswazah, anda akan mempunyai beberapa kemahiran utama yang praktikal yang akan menjadikan anda prospek yang menarik untuk majikan. Ini termasuk keupayaan untuk menyelesaikan kerja penyiasatan analitik, pengetahuan tentang sistem analog dan digital, keupayaan untuk membuat model komputer untuk simulasi, dan keupayaan untuk menguruskan projek-projek yang menggunakan standard dan spesifikasi industri. Mengambil peluang tahun sandwic dalam industri akan meningkatkan prospek pekerjaan anda sebagai graduan baru.

Meneruskan pengajian lepasan ijazah

Graduan akan dapat memohon untuk melanjutkan pengajian di peringkat lepasan ijazah, termasuk untuk tempat di Kejuruteraan dan Instrumentasi Bioperubatan MSc sepenuh masa atau separuh masa atau MSc Embedded and Distributed Systems.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Kemudahan

Anda akan belajar menggunakan teknologi interfacing komputer terkini di Makmal Instrumen Nasional kami. Ditaja oleh Alat Muzik, makmal mengandungi stesen kerja alat maya yang menggunakan perisian termasuk Multisim, Ultiboard, dan Labview.

Pengajaran dan pembelajaran

Kakitangan pengajar kami mempunyai banyak pengalaman. Sama ada mereka mengajar, menjalankan penyelidikan atau terlibat dalam perundingan, mereka mempunyai kemahiran untuk membuat perubahan kepada anda. Anda akan belajar dalam persekitaran moden yang serba lengkap dengan teknologi canggih.

Pendekatan untuk pembelajaran

Anda akan belajar melalui kuliah, seminar, tutorial dan kerja praktikal. Mengambil kedua-dua projek kumpulan dan individu, kami menilai kerja anda melalui campuran kursus dan peperiksaan, dengan kerja-kerja projek dan makmal yang menghitung ke arah penghargaan akhir anda. Kami juga mengajar anda kemahiran hidup komunikasi yang efektif, penyelesaian masalah, perancangan projek dan kerja pasukan yang akan membezakan anda dan memberikan anda peluang terbaik untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu selepas anda lulus.

Kejuruteraan tangan

Jumlah pembelajaran berasaskan projek yang akan anda lakukan pada ijazah kejuruteraan berbeza dari universiti hingga universiti. Di LSBU, kami menawarkan projek 'reka bentuk-membuat-ujian' sepanjang kursus ijazah daripada menumpukan perhatian mereka pada tahun terakhir anda. Ini bermakna anda akan menyesuaikan prinsip teoritis untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar dalam kerjaya universiti anda. Pengalaman inovasi ini menjadikan anda menarik kepada majikan. Inovasi adalah di tengah-tengah apa yang dilakukan jurutera setiap hari. Jurutera mencari cara praktikal untuk menjadikan sesuatu lebih baik, lebih cekap, lebih murah, lebih selamat, lebih kuat, lebih berdaya tahan, cepat, lebih bersepadu dan lebih berkesan. Kursus kejuruteraan kami akan mengajar anda bagaimana untuk membangunkan kemahiran dan sifat penting ini.

Disediakan untuk amalan kejuruteraan moden

Pada hakikatnya, kebanyakan jurutera akan mendapati diri mereka bekerja bersama-sama dalam pasukan projek pelbagai disiplin. Salah satu aset profesional terbesar yang boleh anda miliki ialah keupayaan untuk berfungsi dengan baik dalam set up pasukan ini. Itulah sebabnya beberapa modul kami dikongsi di semua kursus kejuruteraan kami. Modul-modul ini adalah tentang memahami keutamaan komersial yang membentuk amalan kejuruteraan dan menyelesaikan masalah. Pensyarah tetamu dari syarikat terkenal di dunia, seperti Rolls-Royce, telah memberi ceramah mengenai modul-modul ini.

Tutor Peribadi

Sebagai seorang pelajar Kejuruteraan, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Mereka sepatutnya menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai janji temu dengan tutor peribadi anda sekurang-kurangnya dua kali semester. Sesetengah mesyuarat akan menjadi satu demi satu dan yang lain akan berada dalam kumpulan kecil. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi.

Syarat kemasukan

 • Tahap BBB atau;
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau;
 • Akses kepada kualifikasi HE dengan 24 Kecacatan dan 21 Merit termasuk 3 Kecacatan dalam Matematik dan 3 Merit dalam Fizik atau;
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 128 titik UCAS
 • Kelayakan Tahap 3 mesti termasuk Matematik atau Sains Fizikal
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.
Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 23, 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125. Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 6935; Bayaran antarabangsa: £ 9843.75
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 23, 2019
End Date
Jan 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 24, 2022