Baca keterangan rasmi

Diakreditasi oleh: EI

Kemasukan tahun 3 sahaja

Kajian Sistem Mekanik dan Loji Kuasa dan pelajari mengenai pengeluaran tenaga lestari seperti penjanaan kuasa, penghantaran, pengedaran, penggunaan, dan pemuliharaan tenaga. Nikmati peletakan perindustrian dan modul kejuruteraan tenaga dan rekabentuk tenaga pakar.

Syarat kemasukan

Tahun 3

Kejuruteraan Mekanikal HND dengan B dalam Unit Gred termasuk Matematik untuk Kejuruteraan 1, 2 dan 3 atau Kejuruteraan Matematik 1, 2, 3, 4 dan 5.

Sekolah Menengah Matematik

Kehadiran dan lulus di Sekolah Musim Panas Matematik adalah penting bagi mereka yang tidak mempunyai Matematik untuk Kejuruteraan 3 atau Kejuruteraan Matematik 5.

Untuk maklumat lanjut: www.gcu.ac.uk/mathssummerschool

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Bahasa Inggeris

Pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris biasanya diperlukan untuk memegang bersamaan dengan skor ujian IELTS Akademik 6.0 tanpa unsur kurang daripada 5.5.

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Apa yang anda akan belajar

Langkah semasa ke arah tenaga boleh diperbaharui akan memerlukan pembangunan infrastruktur penghantaran dan pengedaran yang ketara dan semakin banyak jurutera sistem tenaga untuk menyampaikannya.

Program ini merangkumi bidang penjanaan kuasa, penghantaran, pengedaran, dan penggunaan, dan juga berkaitan dengan pemuliharaan tenaga dan dengan reka bentuk sistem berdasarkan motor elektrik dan teknologi pemacu elektronik.

Modul pakar dalam kejuruteraan kuasa dan reka bentuk kejuruteraan diperkenalkan pada tahun ke-3 dan ke-4, yang memuncak dalam projek utama dalam kejuruteraan kuasa elektrik / mekanik.

Program ini menawarkan dua penempatan berasaskan industri, semasa trimester B Tahun 3 dan / atau selesai Tahun 3 - satu selama 48 minggu. Kedua-duanya bukan penempatan wajib atau dijamin.

Direka untuk memenuhi keperluan akreditasi Standard UK untuk Kecekapan Kejuruteraan Profesional (UK-SPEC). Semua Pathways MEng memenuhi keperluan akademik untuk status Jurutera Bertauliah (C.Eng). The BEng (Hons) Pathway juga memenuhi keperluan akademik untuk status C.Eng jika program MSc yang sesuai selesai selepas menamatkan pengajian.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang melengkapkan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Pelajar pada program separuh masa boleh membuat invois untuk yuran tahunan penuh atau jumlah modul yang diselesaikan setiap tahun akademik. Pelajar mungkin layak membayar secara ansuran sepanjang tahun ini. Lihat yuran pembelajaran separuh masa dan jarak jauh.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Akreditasi profesional

Program ini diakreditasi oleh Institut Jurutera Mekanikal (IMechE) dan Institut Tenaga (EI) dan direka untuk memenuhi keperluan akreditasi Standard UK untuk Kecekapan Kejuruteraan Profesional (UK-SPEC).

The BEng (Hons) Pathway juga memenuhi keperluan akademik untuk status Ceng jika program MSc yang sesuai selesai selepas menamatkan pengajian.

Penempatan kerja

Dua peletakan berasaskan perindustrian yang ditawarkan. Ini bukan penempatan wajib / dijamin.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Kaedah penilaian

Matlamat kami adalah untuk membina kebolehan pelajar kami di kawasan-kawasan yang diminta oleh majikan dalam ekonomi pengetahuan global, dengan menghubungkan dengan majikan untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman pembelajaran yang sahih yang menyatu dengan kajian yang berkaitan.

Pelajar-pelajar kita mendapati bahawa salah satu kekuatan asas program pengajian ini adalah pelajar lain yang ramai yang kini mendaftar sedang menjalankan pengajian separuh masa, sementara memegang pekerjaan sepenuh masa, atau ditaja oleh syarikat-syarikat antarabangsa. Pengalaman berharga para pelajar ini diberi makan kembali ke bilik darjah dan secara tidak sengaja dikongsi bersama dengan manfaat para pelajar.

Kaedah pengajaran

Jagaan pastoral para pelajar kami adalah elemen penting dalam pengajaran kami dan semua pelajar kami diperuntukkan tutor peribadi serta digalakkan mengikuti Skim Perancangan Pembangunan Peribadi untuk menyokong perkembangan dan perkembangan diri mereka.

Sesi Kajian Assisted Peer kami membentuk hubungan antara pelajar dari tahun-tahun kemudian program untuk membantu pelajar baru dan kaunselor pelajar membangunkan bon antara pelajar dan profesion kami.

Melawat pensyarah dijemput dari industri dan perdagangan untuk menyumbang kepada penyampaian program, memastikan bahawa ia relevan dan terkini dan pelajar kami mempunyai pilihan untuk melaksanakan penempatan satu tahun dalam industri semasa tahun ketiga dan tahun keempat pengajian mereka. Peletakan ini akan diiktiraf atas anugerah yang diterima oleh pelajar apabila meninggalkan universiti. Tahun ini di luar bilik darjah tidak akan mempengaruhi pelajaran mereka kerana beberapa modul telah direka untuk membolehkan pelajar melaksanakan hasil pembelajaran dengan pembelajaran jarak jauh pada masa ini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 28 lagi program yang ditawarkan oleh Glasgow Caledonian University - The School of Engineering and Built Environment »

Tarikh Akhir Kemaskini July 31, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
2 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
1,820 GBP
Rumah / pelajar EU; £ 9250 pelajar RUK; £ 11,500 Pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date