Read the Official Description

Pemaju dan pengaturcara

Pertumbuhan industri rangkaian dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah menjadi fenomenal. Program seimbang ini membekalkan anda dengan kemahiran dan pengetahuan yang anda perlukan untuk menjadi seorang jurutera, pemaju atau pengaturcara - menggunakannya untuk membawa anda ke mana anda mahu pergi. Perkakasan komputer, elektronik antaramuka, reka bentuk perisian dan pangkalan data, pengaturcaraan untuk sistem masa nyata dan tertanam dan telekomunikasi - anda akan menutup semuanya (dan banyak lagi).


Mengapa belajar Kejuruteraan Sistem dan Rangkaian Komputer di LSBU?

 • Profesional yang diiktiraf oleh Institut Kejuruteraan dan Teknologi, dengan perkembangan pantas ke status Jurutera Chartered.

 • Perisian canggih: mendapat pengalaman menggunakan peralatan standard industri, pengaturcaraan komputer, dan pakej simulasi.

 • Pilih untuk menghabiskan tahun ketiga belajar dengan institusi rakan kami, Hochschule Bremen, di Jerman.

 • Pengalaman kerja yang dibayar: opsyen untuk melengkapkan tahun ketiga anda dalam penempatan kerja profesional.

 • Penyelidikan inovatif: No. 1 universiti moden London untuk kualiti penyelidikan - Pengkomputeran, Jadual Liga Sunday Times 2017.


Pentauliahan


Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod


Modul

Sebagai program gelar BEng, kursus ini membina pemahaman yang mendalam tentang fakta, konsep, teori, dan prinsip penting kejuruteraan komputer dan sains dan matematik yang menjadi asasnya.

Ini adalah program yang seimbang dari perkakasan komputer, antara muka elektronik, pengaturcaraan untuk sistem masa nyata dan tertanam dan telekomunikasi - disokong oleh asas-asas analisis, perisian dan reka bentuk pangkalan data. Anda akan menggunakan peralatan standard industri untuk menjalankan tugasan dalam konfigurasi rangkaian.

Semua pembelajaran di LSBU digunakan. Ia hanya cara kita melakukan perkara-perkara di sini. Anda boleh mengharapkan untuk memisahkan PC, membina semula dan mengkonfigurasikannya pada tahap sub-komponen. Kedudukan ketiga tahun anda memberi anda peluang untuk terus mengasah kemahiran anda dengan membangun sistem dunia nyata dalam persekitaran profesional.

Kaedah penilaian secara keseluruhan: 44% kursus.

Tahun 1

 • Matematik kejuruteraan dan pemodelan
 • Prinsip kejuruteraan komputer
 • Pengenalan kepada komunikasi data
 • Prinsip Kejuruteraan
 • Pengkomputeran Kejuruteraan
 • Reka bentuk dan amalan

Tahun 2

 • Sistem operasi dan multimedia
 • Pengenalan kepada sistem dan rangkaian komunikasi L5
 • Perisian kejuruteraan C
 • Jaringan komputer
 • Projek reka bentuk pasukan

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Inovasi dan perusahaan
 • Kejuruteraan sistem dan perisian
 • Teknologi dan reka bentuk rangkaian
 • Kejuruteraan komputer lanjutan
 • Projek


Kebolehpasaran

Dengan komputer kini merupakan bahagian penting dalam kehidupan kita, permintaan dan peluang bagi mereka yang boleh mereka bentuk, mengurus dan menyediakan sistem komputer hanya akan terus berkembang.

Apabila anda lulus anda akan dilengkapi sepenuhnya untuk peranan pentadbiran rangkaian komputer di bawah Windows dan Unix, kejuruteraan perisian dan reka bentuk. Lulusan terkini bekerja sebagai jurutera rangkaian komputer, pemaju sistem tertanam, dan pengaturcara komputer kanan.


Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.


Kemudahan

Anda akan belajar menggunakan teknologi interfacing komputer terkini di Makmal Instrumen Nasional kami. Ditaja oleh Alat Muzik, makmal mengandungi stesen kerja alat maya yang menggunakan perisian termasuk Multisim, Ultiboard, dan Labview.


Pengajaran dan pembelajaran

Pensyarah anda mengetuai pengamal dalam bidang mereka, jadi semua yang kita lakukan adalah industri yang berkaitan. Anda akan belajar melalui kuliah, seminar, tutorial dan kerja praktikal. Mengambil kedua-dua projek kumpulan dan individu, kami menilai kerja anda melalui campuran kursus dan peperiksaan, dengan kerja-kerja projek dan makmal yang menghitung ke arah penghargaan akhir anda.

Kami juga mengajar anda kemahiran hidup komunikasi yang efektif, penyelesaian masalah, perancangan projek dan kerja pasukan yang akan membezakan anda dan memberikan anda peluang terbaik untuk mendapatkan pekerjaan yang anda mahu selepas anda lulus.


Pengetahuan terpakai adalah penting

Jumlah pembelajaran berasaskan projek yang akan anda lakukan pada ijazah kejuruteraan berbeza dari universiti hingga universiti. Di LSBU, kami menawarkan projek 'reka bentuk-membuat-ujian' sepanjang kursus ijazah daripada menumpukan perhatian mereka pada tahun terakhir anda. Ini bermakna anda akan menyesuaikan prinsip teoritis untuk menyelesaikan masalah kejuruteraan dunia sebenar dalam kerjaya universiti anda.

Pengalaman inovasi ini menjadikan anda menarik kepada majikan. Inovasi adalah di tengah-tengah apa yang dilakukan jurutera setiap hari. Jurutera mencari cara praktikal untuk menjadikan sesuatu lebih baik, lebih cekap, lebih murah, lebih selamat, lebih kuat, lebih berdaya tahan, cepat, lebih bersepadu dan lebih berkesan. Kursus kejuruteraan kami akan mengajar anda bagaimana untuk membangunkan kemahiran dan sifat penting ini.


Tutor Peribadi

Sebagai siswazah atau pelajar Kejuruteraan MEng, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Tutor anda harus menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mempunyai janji temu dengan tutor peribadi anda sekurang-kurangnya dua kali semester sepanjang kursus anda. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi.


Syarat kemasukan

 • A BBB Peringkat atau
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau
 • Akses kepada kualifikasi HE dengan 24 Distinctions 21 Merit termasuk 3 Distinctions in Maths dan 3 Merit dalam Fizik atau
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 128 mata UCAS.
 • Kelayakan Tahap 3 mesti termasuk Matematik.
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

Program taught in:
English

See 132 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125. Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 6935; Bayaran antarabangsa: £ 9843.75
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date