BEng (Hons) dalam Kejuruteraan Sistem Elektronik Mekanikal

Umum

Penerangan Program

Diakreditasi oleh: IMechE

Jurutera terlibat dalam beberapa aktiviti reka bentuk dan pembangunan. Kejuruteraan Sistem Elektronik Mekanikal adalah gabungan kejuruteraan mekanikal, kejuruteraan dibantu komputer, kejuruteraan kawalan, kejuruteraan reka bentuk sistem dan kejuruteraan elektronik untuk merekabentuk dan mengeluarkan produk yang berguna.

Program ini, yang dibangunkan dalam kerjasama dengan industri, akan menghasilkan jurutera yang serba lengkap yang mampu melaksanakan kepimpinan, inisiatif, tanggungjawab peribadi dan membuat keputusan dalam situasi yang rumit dan tidak menentu. Anda akan mempunyai akses kepada makmal dan peralatan canggih termasuk perisian CAD, CAM dan FEA, serta sistem elektrik, kawalan dan instrumentasi dan makmal elektronik. Terdapat juga peluang untuk penempatan industri selama 48 minggu. Ijazah BEng (Hons) diiktiraf oleh Institusi Jurutera Mekanikal (IMechE) sebagai memenuhi keperluan akademik untuk Jurutera Berkanun (CEng), dengan penambahan tahun MEng atau ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf. Penyelesaian gelaran BEng (Hons) yang berjaya membolehkan pemindahan ke MEng.

Kerjaya anda

Graduan bekerja dalam kejuruteraan mekanikal, aeroangkasa, elektronik, luar pesisir, pihak berkuasa tempatan, pembuatan, dan perkhidmatan bangunan. GCU mempunyai banyak hubungan dengan syarikat-syarikat cip biru di UK dan Eropah termasuk Thales, BAE Systems, Rolls Royce dan banyak lagi.

Apa yang anda akan belajar

Tahun 1

Menyediakan liputan luas dan pepejal bagi Asas Kejuruteraan.

Tahun 2

Termodinamik

Tahun 3

Kejuruteraan Kawalan, Pembuatan

Tahun 4

Projek Kepujian, Rekabentuk Kejuruteraan

Tahun 5

Projek, Strategi

Syarat kemasukan

Semua syarat kemasukan yang disenaraikan di sini harus digunakan sebagai panduan dan mewakili minimum yang diperlukan untuk dipertimbangkan untuk masuk. Pemohon yang membuat tawaran bersyarat sesuatu tempat boleh diminta untuk mencapai lebih daripada yang dinyatakan.

Tahun 1

SQA Tinggi

BBBC termasuk Matematik dan sama ada Fizik, Pengajian Teknologi atau Sains Kejuruteraan serta Nat 5 Bahasa Inggeris di C

Tahap

CCD termasuk Matematik dan Fizik ditambah Bahasa Inggeris GCSE di C / 4

ILC Higher

H2 H2 H3 H5 termasuk Matematik dan Fizik, ditambah Bahasa Inggeris pada Tahap Biasa O2

Diploma IB

24 mata termasuk Matematik dan Fizik

BTEC

Level 3 Extended Diploma dalam mata pelajaran Kejuruteraan di DDM

Tahun 2

BTEC

Tahap 3 Extended Diploma Kejuruteraan Mekanikal di DDM

Bahasa Inggeris

Pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris biasanya diperlukan untuk memegang bersamaan dengan skor ujian IELTS Akademik 6.0 tanpa unsur kurang daripada 5.5.

Sila ambil perhatian: jika anda berasal dari negara majoriti berbahasa Inggeris, anda mungkin tidak perlu memberikan bukti lebih lanjut tentang penguasaan Bahasa Inggeris anda.

Maklumat tambahan

Kelayakan akademik dan vokasional yang lain

Setiap permohonan untuk GCU dianggap secara individu. Jika anda tidak mempunyai kelayakan kemasukan akademik yang biasa, tetapi boleh menunjukkan pengalaman kerja yang relevan dan / atau kredit dari badan profesional yang diiktiraf, anda mungkin layak masuk kursus ini melalui skim Pengiktirafan Pembelajaran Awal Universiti.

Pathways Antarabangsa

Sekiranya anda tidak memenuhi syarat bahasa Inggeris, anda mungkin layak mengikuti program pengajian Bahasa Inggeris untuk Universiti.

Tahun 3

HND

HND dalam Kejuruteraan Mekanikal dengan B dalam Unit Gred dan Matematik Kejuruteraan 1, 2, 3, 4 dan 5

Kehadiran dan lulus di Sekolah Musim Panas Matematik adalah penting bagi mereka yang tidak mempunyai Matematik untuk Kejuruteraan Matematik 5. Untuk maklumat lanjut: www.gcu.ac.uk/math sekolah musim panas.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian yang anda bayar kebanyakan ditentukan oleh status yuran anda. Apakah status yuran pelajar saya?

Yuran pengajian 2018/19

  • Rumah: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Antarabangsa: £ 11,500

* Jumlah yuran pengajian untuk pelajar RUK yang melengkapkan ijazah tiga atau empat tahun dihadkan pada £ 27,750. Yuran khusus adalah tertakluk kepada pengesahan oleh Kerajaan Scotland dan mungkin berubah setelah disahkan.

Sekiranya anda memulakan pengajian pada bulan September 2018 atau Januari 2019, ini adalah yuran tahunan atau modul yang dikenakan pada tempoh kursus anda; Walau bagaimanapun, bayaran adalah tertakluk kepada perubahan. Untuk keterangan lengkap bagaimana yuran mungkin berubah membaca yuran dan dasar bayaran balik kami.

Pelajar pada program separuh masa boleh membuat invois untuk yuran tahunan penuh atau jumlah modul yang diselesaikan setiap tahun akademik. Pelajar mungkin layak membayar secara ansuran sepanjang tahun ini. Lihat yuran pembelajaran separuh masa dan jarak jauh.

Kos-kos tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian kursus, anda mungkin menghadapi kos tambahan semasa anda di Universiti.

Beasiswa

Kami menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk harga yang berpatutan; sebagai Universiti untuk Kesejahteraan Baik, kami komited untuk menawarkan pendidikan tinggi yang boleh diakses untuk pelajar yang berbakat dengan mengekalkan yuran tuisyen kami dengan rendah dan menyediakan pakej beasiswa yang lebih besar sebanyak £ 2.5 juta setahun.

Jika anda mempunyai sebarang soalan atau pertanyaan mengenai biasiswa yang tersedia untuk 2018/19, sila hubungi pasukan pertanyaan pelajar.

Tarikh permulaan pelajar antarabangsa

Bagi pelajar antarabangsa baru, acara orientasi bermula pada 14 September 2018 . Masa tambahan ini direka bentuk khusus untuk membantu pelajar antarabangsa yang baru dalam menetap di UK dan GCU sebelum permulaan induksi dan pengajaran pelajar am.

Akan ada pelbagai aktiviti yang menyeronokkan dan bermaklumat yang berlaku dalam tempoh ini, termasuk kampus dan lawatan bandar, serta acara selamat datang di mana anda boleh bertemu dengan pelajar antarabangsa yang lain.

Akreditasi profesional

Direka untuk memenuhi UK Standard untuk Kecekapan Kejuruteraan Profesional (UK-SPEC). The BEng (Hons) sebahagiannya memenuhi keperluan akademik Jurutera Bertauliah (C.Eng). Sekolah ini mempunyai akreditasi dari Institut Kejuruteraan Mekanikal (IMechE) program ini memenuhi / akan menyumbang kepada keperluan akademik untuk pendaftaran sebagai Jurutera Bertauliah.

Peletakan kerja

Pelajar mempunyai kemungkinan untuk melakukan penempatan industri setelah selesai Tahun 3. Ini boleh menjadi penempatan selama setahun atau terdapat pilihan untuk penempatan 12 minggu pada semester kedua Tahun 3. Penempatan ini tidak wajib atau dijamin .

HM Angkatan

Dengan kerjasama dengan Angkatan HM, GCU telah mengenalpasti program ini amat sesuai untuk lelaki dan wanita tentera dan mantan tentera. Lawati Zon Kerjaya Angkatan HM untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan yang kami sediakan.

Kaedah penilaian

Kaedah penilaian yang digunakan untuk menunjukkan pencapaian hasil pembelajaran termasuk peperiksaan, kursus, ujian kelas, persembahan, latihan berasaskan komputer dan laporan bertulis. Matlamat kami adalah untuk membina kebolehan pelajar kami di kawasan-kawasan yang dituntut oleh majikan dalam ekonomi pengetahuan global, dengan menghubungkan dengan majikan untuk menyediakan pelajar dengan pengalaman pembelajaran yang sahih yang menyatu dengan kajian yang berkaitan. Pelajar-pelajar kita mendapati bahawa salah satu kekuatan asas program pengajian ini adalah pelajar lain yang ramai yang kini mendaftar sedang menjalankan pengajian separuh masa, sementara memegang pekerjaan sepenuh masa, atau ditaja oleh syarikat-syarikat antarabangsa. Pengalaman berharga para pelajar ini diberi makan kembali ke bilik darjah dan secara tidak sengaja dikongsi bersama dengan manfaat para pelajar.

Kaedah pengajaran

Jagaan pastoral para pelajar kami adalah elemen penting dalam pengajaran kami dan semua pelajar kami diperuntukkan tutor peribadi serta digalakkan mengikuti Skim Perancangan Pembangunan Peribadi untuk menyokong perkembangan dan perkembangan diri mereka. Sesi Kajian Assisted Peer kami membentuk hubungan antara pelajar dari tahun-tahun kemudian program untuk membantu pelajar baru dan kaunselor pelajar membangunkan bon antara pelajar dan profesion kami.

Melawat pensyarah dijemput dari industri dan perdagangan untuk menyumbang kepada penyampaian program, memastikan bahawa ia relevan dan terkini dan pelajar kami mempunyai pilihan untuk melaksanakan penempatan satu tahun dalam industri semasa tahun ketiga dan tahun keempat pengajian mereka. Peletakan ini akan diiktiraf atas anugerah yang diterima oleh pelajar apabila meninggalkan universiti. Tahun ini di luar bilik darjah tidak akan mempengaruhi pelajaran mereka kerana beberapa modul telah direka untuk membolehkan pelajar melaksanakan hasil pembelajaran dengan pembelajaran jarak jauh pada masa ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in ... Baca lebih lanjut

GCU's vast IT, engineering and construction experience is housed within the School of Engineering and Built Environment. Our supportive staff are experts in their field; well-connected frontrunners in areas such as IT security and web development, environmental science, telecommunications, surveying and building services. Our research into built environment and connections with industry leaders in growing markets such as games design make us an exciting choice for students, staff and researchers. Baca Ringkas