60 tahun kepakaran

Adakah anda tahu lebih daripada separuh graduan yang bekerja di bidang kejuruteraan perkhidmatan bangunan di UK telah dididik di LSBU? Dengan lebih daripada 60 tahun kepakaran dalam bidang ini, kursus kami direka untuk melengkapkan anda dengan kemahiran teknikal dan komunikasi dan pengurusan untuk menjadi peneraju yang berkesan dalam sektor pakar ini.

Kami menawarkan peluang untuk semua pelajar Home / EU siswazah untuk menjalankan penempatan kerja, latihan atau pengalaman kerja sambil belajar kursus sepenuh masa bermula pada September 2019.

Kejuruteraan perkhidmatan bangunan merangkumi reka bentuk, pemasangan, operasi dan penyelenggaraan semua perkara yang membuat bangunan selamat, selesa, cekap tenaga dan berfungsi. Ia sentiasa dalam permintaan dan dijangka berkembang apabila reka bentuk bangunan berkembang menjadi lebih mampan.

Kejuruteraan Perkhidmatan Bangunan BEng (Hons) direka untuk melengkapkan anda dengan kemahiran teknikal, pengurusan dan komunikasi yang diperlukan untuk menjadi pemimpin pasukan yang berkesan yang terlibat dalam reka bentuk perkhidmatan bangunan dan pemuliharaan tenaga dalam bangunan. Kursus ini diakreditasi oleh Institusi Berkanun Jurutera Perkhidmatan Bangunan (CIBSE) dan Institut Tenaga sebagai memenuhi keperluan untuk status Jurutera Diperbadankan.

Mengapa mengkaji Kejuruteraan Perkhidmatan Bangunan di LSBU?

Pentauliahan

Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod

Modul

Pertama, kami akan mengajar anda prinsip saintifik asas yang menyokong perkhidmatan bangunan mekanikal dan elektrik. Kemudian kami akan pergi lebih mendalam menjelajahi bagaimana untuk mengendalikan dan mengawal pemanasan, pengudaraan dan penyaman udara. Pada tahun akhir, kita menumpukan kepada kemampanan: prestasi haba yang dinamik bangunan, sumber tenaga, gabungan haba dan kuasa, penjanaan kuasa angin dan pencahayaan, sistem dan pengedaran elektrik.

Kami menyediakan banyak projek reka bentuk untuk mensimulasikan persekitaran kerja dan anda boleh mengharapkan menggunakan teknik pemodelan komputer untuk mengoptimumkan dan memperbaiki cadangan reka bentuk anda.

Untuk pelajar sepenuh masa, penempatan tahun ketiga anda memberi anda peluang untuk terus mengasah kemahiran anda dengan membangunkan sistem dunia sebenar dalam persekitaran profesional.

Kaedah penilaian keseluruhan kursus: 43% kursus.

Tahun 1

 • Matematik kejuruteraan
 • Prinsip kejuruteraan bangunan bangunan
 • Amalan pembinaan
 • Pengenalan kepada perkhidmatan bangunan
 • Persekitaran dalaman dan keselesaan
 • Sistem pemanasan dan pengudaraan

Tahun 2

 • Matematik kejuruteraan lanjutan
 • Kejuruteraan Thermofluids
 • Penyejukbekuan, penghawa dingin dan kejuruteraan pam haba
 • Reka bentuk bangunan bersepadu
 • Pengurusan projek dan perniagaan
 • Perkhidmatan elektrik di bangunan

Tahun 3

 • Tahun penempatan pilihan

Tahun 4

 • Pengurusan dan kawalan tenaga
 • Reka bentuk bangunan pasif
 • Projek utama


Plus dua modul dari sama ada laluan elektrik atau mekanikal:

Laluan elektrik

 • Sistem kuasa elektrik dan pengedaran
 • Sistem lampu dan elektrik

Laluan mekanikal

 • Permohonan pemindahan haba dan jisim
 • Sistem tenaga haba

Kebolehpasaran

Jurutera perkhidmatan bangunan membantu bangunan untuk menyampaikan potensi mereka. Mereka bekerja dengan arkitek dan jurutera pembinaan untuk menghasilkan bangunan yang menawarkan fungsi dan keselesaan yang kami harapkan, dengan impak minimum terhadap persekitaran kami. Mereka bentuk pencahayaan yang sesuai untuk ruang, pemanasan, penyejukan, pengudaraan dan semua sistem yang menjamin keselesaan, kesihatan, dan keselamatan dalam semua jenis bangunan, kediaman, komersial dan perindustrian.

Lihatlah beberapa kerjaya yang berpotensi, termasuk jurutera perkhidmatan bangunan, pada Prospek.

Kursus ini akan menyediakan anda kerjaya dalam industri kejuruteraan perkhidmatan bangunan di bidang seperti reka bentuk dan pembinaan, kontrak, perundingan, pengurusan tenaga, dan pengurusan kemudahan.

Ijazah termasuk sains dan matematik tambahan; ramai perekrut kelihatan baik pada graduan BEng untuk sebab ini. Jika anda menggabungkan Kejuruteraan Perkhidmatan Bangunan BE (Hons) dengan Masters yang diakreditasi, anda boleh mencapai status Jurutera Bertauliah.

Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.

Pengajaran dan pembelajaran

Nilai program BEng

Sebagai program BEng, kursus ini memberikan anda persekitaran dan panduan untuk memperoleh pemahaman yang lebih mendalam mengenai fakta, konsep, teori dan prinsip penting kejuruteraan mekanikal dan sains dan matematik yang menyokongnya. Kemahiran matematik, saintifik dan pengurusan inti ini diperlukan untuk memenuhi keperluan status Jurutera Bertauliah. Ramai perekrut akan memandang baik kepada graduan BEng untuk sebab ini.

Tutor Tahun

Sebagai pelajar Binaan Alam Sekitar dan Senibina, anda akan diperuntukkan tutor bernama semasa tiga minggu pertama di LSBU. Peranan tutor anda adalah untuk menjadi hubungan utama anda untuk sokongan pembangunan akademik dan profesional.

Tutor anda akan menyokong anda untuk mendapatkan sebahagian besar masa anda di LSBU, memberikan khidmat nasihat dan menghantar pos ke sumber sokongan lain di Universiti.

Tutor anda harus menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Anda akan mengadakan pertemuan dengan tutor tahun anda dalam kumpulan kecil setiap minggu sepanjang kursus anda. Satu-satu mesyuarat boleh diatur mengikut permintaan. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel atau secara peribadi

Syarat kemasukan

 • A Level BBC atau;
 • Diploma Kebangsaan BTEC DDM atau;
 • Akses kepada kelayakan Kejuruteraan dengan 15 Kecacatan dan 30 Merit atau;
 • Kelayakan tahap 3 bersamaan bernilai 128 titik UCAS
 • Kelayakan Tahap 3 mesti termasuk Matematik dan Fizik
 • Pemohon mesti memegang 5 AC GCSE termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf (diperbaharui GCSEs gred 4 atau ke atas).
 • Kami mengalu-alukan kelayakan dari seluruh dunia. Kelayakan bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa: Skor IELTS 6.0 atau Kecekapan Cambridge atau Gred C.
Program diajar dalam:
English

Lihat 40 lagi program yang ditawarkan oleh London South Bank University »

Tarikh Akhir Kemaskini February 24, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 23, 2019
Duration
36 - 54 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Tahun 1 Bayaran sepenuh masa UK / EU: £ 9250; Bayaran antarabangsa: £ 13125. Tahun 1 Bayaran sambilan UK / EU: £ 5550; Bayaran antarabangsa: £ 7875
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 23, 2019
End Date
Jan 24, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 23, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jan 24, 2022