BDes Tahun ke-3 / Kelas Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Tahun ke-3 / Kelas Antarabangsa

Kelas Antarabangsa mengalu-alukan pelajar Perancis dan pelajar antarabangsa pelbagai bangsa yang ingin menyertai program MDes melalui tahun ketiga (yang terakhir) pengajian peringkat Bachelor.

Tujuannya adalah untuk mengalu-alukan pelajar dari sekolah rakan kongsi kami untuk semester pertukaran akademik.

Pelajar dari seluruh dunia yang telah melengkapkan sekurang-kurangnya dua tahun dalam ruang, ruang dalaman, produk, komunikasi visual, reka bentuk interaksi atau reka bentuk grafik layak untuk memohon.

123548_123456_20190118115339-a502625d-me.jpg

Pelajar dijadikan salah satu daripada empat program, bergantung kepada kajian terdahulu mereka:

Reka Bentuk Kelas / Rekabentuk Antarabangsa

Di dalam program ini, pereka ini bertujuan untuk mengeluarkan kod dan nilai jenama sepanjang proses pengeluaran dengan meneliti perbendaharaan kata, bahan, dan medium formal yang sesuai dengan jenama. Pereka juga harus mengambil pengalaman pengguna akaun dari segi jenama, persaingan, dan teknologi yang terlibat.

Reka Bentuk Media Kelas Digital / Digital

Program Rekaan Media Digital, melalui konsep yang berpusat pada pengguna, menawarkan layanan dalam media interaktif digital (web, terminal interaktif, video, animasi, infografik).

Kelas Antarabangsa / Produk Perindustrian

Pendekatan ini berpusat pada reka bentuk dimensi perindustrian. Daripada kepakaran industri, reka bentuk produk yang dibuat untuk memberi perkhidmatan kepada pengguna, persekitaran mereka dan jangkaan mereka.

Kelas Antarabangsa / Runcit

Program ini memberi tumpuan kepada semua ruang abadi (seni bina komersil, seni bina dalaman, ruang awam, dan lain-lain) dan ruang sementara (pemandangan, peristiwa, dan lain-lain) menggunakan pendekatan berpusatkan pengguna.123711_ClasseInternationale_2emevisuel.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to Design professions, in association with the Un ... Baca lebih lanjut

Partner of the Chamber of Commerce and Industry of Nantes, L’École de design Nantes Atlantique is a private institution for higher education dedicated to Design professions, in association with the University of Nantes. Baca Ringkas
Nantes , Sao Paulo , Shanghai , Pune + 3 Lagi Kurang