BCom Hons in Taxation

Umum

Penerangan Program

Tujuan kelayakan ini adalah untuk membangunkan kemahiran intelek dan praktikal dalam analisis, tafsiran dan penggunaan prinsip perakaunan, tadbir urus dan kawalan dan pencukaian yang lebih maju. Program ini akan menyediakan pelajar untuk mengenal pasti dan menyelesaikan prinsip-prinsip perakaunan, tadbir urus dan kawalan dan cukai yang lebih maju dalam amalan. Akhirnya, program ini akan menyediakan pelajar untuk kajian lanjut dalam perakaunan, pengauditan dan percukaian sebagai sains.

Keperluan kemasukan: Pelajar yang berpotensi mestilah mempunyai BCom atau Diploma Lanjutan dan harus mempunyai pengetahuan yang sewajarnya mengenai Perakaunan, Percukaian dan Tadbir Urus dan Kawalan di peringkat NQF 7 tahap / NQF Lama 6. Jabatan mungkin memerlukan penyempurnaan penyambungan program seharusnya pelajar tidak mematuhi peraturan akses mengenai pengetahuan modul tertentu dalam Perakaunan, Percukaian dan Tadbir Urus dan Kawalan. Keperluan kemasukan akhir akan dari masa ke masa ditetapkan oleh jabatan.

Maklumat perhubungan: Ms Nicolene du Plooy / 011 559 3059 / nicolenedp@uj.ac.za

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas