BCom Hons dalam Pengurusan Teknologi Maklumat

Umum

Penerangan Program

Tujuan kelayakan adalah untuk mengembangkan kecekapan terpakai pelajar dalam menganalisis, menafsirkan dan mengaplikasikan prinsip dan kaedah pengurusan teknologi maklumat (IT). Ini seterusnya mengembangkan kemahiran intelektual, penyelidikan, dan profesional pelajar. Kelayakan ini mempersiapkan pelajar untuk mengambil bahagian dalam pengurusan teknologi maklumat dalam organisasi dan dengan demikian menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi organisasi.

Peraturan Akses

Ijazah BCom (Pengurusan IT) atau BCom (Informatika) dari UJ atau ijazah setaraf dengan universiti lain. Rata-rata 65% dalam modul Sistem Maklumat sarjana tahun akhir akan membolehkan pelajar berpotensi untuk memohon program kepujian. Calon dengan ijazah BCom lain boleh memohon kemasukan dan akan dinilai oleh Lembaga Akademik Jabatan. Contoh darjah lain yang akan dipertimbangkan adalah BCom (Informatika) atau BCom (Sistem Maklumat Perniagaan). RPL akan diterapkan sesuai dengan kebijakan UJ RPL.

Maxwell Ridgeway / Unsplash

Di University of Johannesburg “Masa Depan. Terfikir semula. " bukan sekadar ungkapan yang menarik

Institusi ini memimpin seluruh Afrika dalam Pemikiran Revolusi Perindustrian ke-4, memikirkan kembali masa depan untuk semua disiplin ilmu 4IR adalah gelombang perindustrian seterusnya yang perlu kita fahami dan bentuk untuk membina masa depan negara ini - dan benua Afrika - sangat berhak. 4IR bukan hanya mengenai robotik dan automasi; ini adalah mengenai kemajuan masyarakat untuk memperkasakan manusia dan meningkatkan generasi.

Ketika dunia bergerak maju ke revolusi industri ke-4, begitu juga UJ dengan "Education 4IR" - membawa pemikiran dan teknologi 4IR ke dalam kurikulum di pelbagai kursus dan menggunakan teknologi pembelajaran campuran yang inovatif. Ini bermaksud bahawa lulusan UJ lebih bersedia untuk merangkul masa depan perniagaan dan industri kerana AI dan 4IR memainkan peranan yang lebih besar dalam cara kita hidup dan bekerja.

Di University of Johannesburg , adalah tugas kita untuk merangkul dan menavigasi pemimpin masa depan negara kita dengan bangga dan berani melalui kerumitan 4IR yang tidak dapat dibayangkan sehingga mereka dapat memanfaatkan sepenuhnya dan memberikan hari esok yang lebih baik. Pemimpin masa depan seperti anda! Di sini kita mengetuai perbualan yang berani; mendorong dan membentuk reka bentuk esok yang baru. Di sini kita mengambil tindakan dan membina dunia baru.

Hubungi

Tuan Lehlohonolo Seeletse
Tel: 011 559 2725
E-mel: iseeletse@uj.ac.za

Encik Isaac Seeletse
Tel: 011 559 2725
E-mel: iseeletse@uj.ac.za

Cik Doret Heyneke
Tel: 011 559 1082
E-mel: dheyneke@uj.ac.za

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas