BCom / BCom Hons dalam Pengurusan Pemasaran

Umum

Penerangan Program

BCom dalam Pengurusan Pemasaran

Dengan BCom dalam Pengurusan Pemasaran, anda boleh memiliki kerjaya dalam Pengiklanan, Pengurusan Jenama, Pengurusan Hubungan Pelanggan, Pengurus Pemasaran, Penyelidik Pemasaran, Perkhidmatan Pelanggan, Konsultasi Pemasaran, Perancangan Media, Pengurus Jualan.

Keperluan kemasukan

  • APS minimum: 26
  • Bahasa Inggeris: 4 (50%)
  • Matematik: 4 (50%)
  • Literasi Matematik: Tidak Diterima

Memenuhi keperluan minimum Fakulti untuk sesuatu program tertentu tidak semestinya menjamin kemasukan ke program itu kerana kriteria pemilihan tertentu boleh digunakan dan disebabkan oleh kekangan ruang.

BCom Hons dalam Pengurusan Pemasaran

Pelajar harus membangunkan kompetensi penerapan dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan menerapkan prinsip-prinsip pengurusan pemasaran sebagai persiapan untuk kerjaya dalam bidang penandaan, serta menyediakan asas untuk pembelajaran selanjutnya. Pelajar mesti dapat merenungkan keputusan pengurusan dan aplikasi untuk menilai kesannya dalam konteks holistik pengurusan dalam amalan. Kelayakan ini membolehkan pelajar memasuki bidang pemasaran dalam kedudukan pengurusan pertengahan seperti pengurus jenama, penyelidik pasaran, pengurus pelanggan dan akaun, pengurus perhubungan, penyelidik serta perunding pemasaran.

Keperluan kemasukan

Akses akan diberikan kepada pelajar yang memiliki kualifikasi BCom di NQF Level 7 menghasilkan 360 kredit dengan Pengurusan Pemasaran dan Pengurusan Perniagaan sebagai jurusan. Pelajar mestilah mencapai minimum 60% dalam jurusan beliau di Peringkat NQF 7. Pelajar yang mempunyai kelayakan BCom, tetapi yang tidak mempunyai 32 kredit dalam Pengurusan Pemasaran di Peringkat NQF 7, mesti terlebih dahulu melengkapkan modul peringkat 7 siswazah dalam Pengurusan Pemasaran dan lulus dengan tanda akhir sekurang-kurangnya 65%.

Seorang pelajar yang memperoleh Ijazah Sarjana (Pemasaran Komunikasi) dengan Pengurusan Pemasaran dan Komunikasi Pemasaran sebagai major mesti melengkapkan modul berikut sebelum mereka boleh diterima dalam program Kepujian: Ekonomi 1A, 1B, Perakaunan A, B, Teknik Analisis A, B , Pengurusan Perniagaan 2A, 2B dan Pengurusan Perniagaan 3A, 3B.

Tempoh program

Sepenuh masa: 1 tahun (Pelajar mendaftar sekurang-kurangnya empat modul teori setiap semester setahun) / Paruh waktu: 2 tahun (Pelajar separuh masa mendaftar dua modul teoritis setiap semester)

Butiran kenalan

Nama: Ms I Lubbe / Tel: 27 (0) 11 559 2911 / Email: isoldel@uj.ac.za

Tempoh

  • BCom dalam Pengurusan Pemasaran: 3 tahun sepenuh masa
  • BCom Hons dalam Pengurusan Pemasaran: 1 tahun sepenuh masa (Pelajar mendaftar sekurang-kurangnya empat modul teoretis setiap semester setahun) / 2 tahun separuh masa (Pelajar separuh masa mendaftar dua modul teoritis setiap semester)

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas