BCom / BCom Hons dalam Pengurusan Maklumat

Umum

Penerangan Program

BCom dalam Pengurusan Maklumat

* Rujuk Peraturan dan Peraturan Fakulti untuk Peraturan Akses yang berkaitan dengan program ini http://www.uj.ac.za/faculties/management/

Dengan BCom dalam Pengurusan Maklumat, anda boleh memiliki kerjaya sebagai Pengurus Maklumat, Pengurus Pengetahuan, Penyelidik.

Keperluan kemasukan

  • APS minimum:
    • 26 dengan Matematik ATAU
    • 28 dengan Literasi Matematik
  • Bahasa Inggeris: 4 (50%)
  • Matematik: 4 (50%)
  • Literasi matematik: 6 (70%)

Memenuhi keperluan minimum Fakulti untuk sesuatu program tertentu tidak semestinya menjamin kemasukan ke program itu kerana kriteria pemilihan tertentu boleh digunakan dan disebabkan oleh kekangan ruang.

BCom Hons dalam Pengurusan Maklumat

Pelajar membangun kemahiran aplikasinya dalam menguasai, menganalisis, menafsirkan dan menggunakan ciri-ciri Pengurusan Maklumat, seperti yang digunakan dalam kerjaya atau untuk kajian lanjut dalam bidang Pengurusan Maklumat. Pelajar mesti dapat menilai keputusan atau aplikasi pengurusan melalui pengaruh rangka kerja pengurusan holistik.

Keperluan kemasukan

Ijazah Sarjana Muda yang diterima di peringkat NQF dengan pengetahuan mata pelajaran yang sesuai dan purata 65% akan membolehkan pelajar memohon. Adalah disyorkan bahawa pelajar yang mendaftar sepenuh masa secara sambilan.

Tempoh program

Penuh waktu: 1 tahun / Paruh waktu: 2 tahun

Butiran kenalan

Jabatan Pengurusan Maklumat dan Pengetahuan
Ms D Wessels / Tel: 27 (0) 11 559 2183 / Email: deidrew@uj.ac.za

Tempoh

  • Pengurusan Maklumat BCom: 3 tahun sepenuh masa
  • BCom Hons dalam Pengurusan Maklumat: 1 tahun sepenuh masa / 2 tahun sambilan

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas