BCom (Undang-Undang)

Umum

Penerangan Program

Tujuan ijazah BCom (Undang-undang) adalah untuk membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan mengenai sistem perundangan Afrika Selatan, undang-undang persendirian, undang-undang perusahaan perniagaan, undang-undang buruh dan undang-undang adat. Di samping itu, pelajar akan dapat mengikuti kursus dalam bidang Ekonomi dan Sains Pengurusan.

Tempoh minimum pengajian untuk ijazah adalah tiga (3) tahun secara sepenuh masa.

Modul-modul yang diselesaikan dalam ijazah BCom (Undang-Undang) akan dikira ke arah modul kredit dalam ijazah LLB berikutnya.

Peluang kerjaya (tanpa ijazah LLB):

  • Penasihat undang-undang korporat
  • Penasihat undang-undang negeri
  • Kakitangan Mahkamah
  • Kakitangan pejabat di firma undang-undang

Untuk maklumat mengenai keperluan aplikasi untuk fakulti Undang-undang, sila klik di sini

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas