BBA dalam Tenaga

Terbaik 2 BBA dalam Tenaga 2019

Tenaga

Selepas menerima diploma sekolah tinggi, ramai graduan memilih untuk bekerja ke arah Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, atau BBA, meluaskan prospek kerjaya mereka dan potensi pendapatan jangka panjang mereka. Kebanyakan program-program ini mengambil masa selama empat tahun untuk menyiapkan dan melibatkan kajian penutupan pengurusan dan perdagangan tepi industri tertentu atau bidang.

Hanya apa yang adalah BBA dalam Tenaga? Program ijazah ketat direka untuk pelajar kejuruteraan yang berfikiran yang mempunyai kepentingan dalam pertimbangan tenaga global dan membantu menyediakan graduan untuk pelbagai peranan yang berkaitan dengan tenaga dan kemampanan. Kawasan umum pengajian dalam program-program ini sering termasuk utiliti, kuasa angin, kuasa hidro, pembelian tenaga, dan dasar luar dan dalam negeri dan peraturan perundangan yang berkaitan dengan tenaga. Pelajar juga menerima latihan dan bimbingan bertujuan untuk membantu mereka menganalisis dan menyampaikan maklumat mengenai dasar tenaga dan ekonomi.

Graduan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam program Energy mempunyai ketara lebih banyak peluang kerjaya yang ada pada mereka daripada mereka yang tidak mempunyai darjah atau mereka yang berijazah hanya bersekutu. Mereka juga biasanya mampu membuat jauh lebih banyak wang daripada rakan-rakan yang kurang berpendidikan mereka.

Kerana kos tuisyen berbeza dari satu BBA dalam program Tenaga untuk seterusnya, pelajar perlu menghubungi pejabat kemasukan bagi setiap sekolah yang berpotensi untuk kadar tuisyen yang tepat pada masanya dan maklumat berkaitan.

Mereka yang berjaya mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan di Tenaga disediakan untuk pelbagai kedudukan global lumayan. Ramai mencari kerja dalam organisasi kerajaan, syarikat utiliti, badan-badan kawal selia atau organisasi perdagangan tenaga dan syarikat. Lain mewujudkan kerjaya sebagai pakar perhubungan awam, penganalisis dasar, pakar pematuhan atau pelobi. Beberapa graduan memilih untuk kembali ke sekolah untuk bekerja ke arah penetapan akademik lebih tinggi.

Mereka yang berminat untuk mendengar lebih lanjut mengenai peluang-peluang yang wujud di seluruh dunia untuk mereka yang mempunyai kepentingan dalam tenaga perlu menyemak pangkalan data kami kursus yang berkaitan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Bba dalam pentadbiran perniagaan: tenaga, minyak dan gas pengurusan

University of Nicosia
Online & Campus Combined Sepenuh masa Sambilan September 2019 Cyprus Nicosia + 1 lagi

Mendapatkan kepakaran dalam Pentadbiran Perniagaan dan salah satu daripada kepekatan berikut: Tenaga Minyak dan Gas Pengurusan; Keusahawanan dan Inovasi; Kewangan dan Ekonomi; Pengurusan Sumber Manusia; Sistem Maklumat dan Media Sosial; Pengurusan; Komunikasi pemasaran; Pentadbiran Awam; dan Harta Tanah. [+]

BBA dalam Tenaga. Tempoh (tahun): 4 Kelayakan Dianugerahkan: Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana Muda (Kitaran 1) Bahasa arahan: Bahasa Inggeris Mod Pengajian: Sepenuh Masa atau Separuh time.Some kursus ditawarkan secara e-pembelajaran. ECTS Minimum Kredit: 240 Profil Program Mendapatkan kepakaran dalam Pentadbiran Perniagaan dan salah satu daripada kepekatan berikut: Tenaga Minyak dan Gas Pengurusan; Keusahawanan dan Inovasi; Kewangan dan Ekonomi; Pengurusan Sumber Manusia; Sistem Maklumat dan Media Sosial; Pengurusan; Komunikasi pemasaran; Pentadbiran Awam; dan Harta Tanah. Menguasai pengetahuan tentang proses perniagaan dan kebolehan untuk menilai industri daya tarikan, mengenal pasti risiko dan peluang untuk menjalankan perniagaan dalam persekitaran global Pilih dan terapkan metodologi kuantitatif atau kualitatif yang sesuai untuk menganalisis masalah dan menggunakan alat teknologi dan analitik moden yang diperlukan untuk menyokong keputusan dalam organisasi. Membangunkan kepimpinan dan kemahiran organisasi ke arah berkomunikasi penglihatan, memberi inspirasi kepada pekerja dan menggalakkan inovasi dan perubahan. Mengenal pasti dan menilai isu-isu etika dan berkomunikasi resolusi wajar untuk situasi praktikal. Menunjukkan kemahiran dalam komunikasi dan mengembangkan kemahiran kerja berpasukan. Untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan keseluruhan yang berkaitan dengan bidang tenaga, minyak dan pengurusan gas. Untuk menyediakan eksekutif junior dan pengurus perniagaan untuk industri minyak & gas yang baru muncul di Cyprus untuk dilatih sepenuhnya dan kompeten dalam semua aspek pengurusan, ekonomi, undang-undang dan teknologi supaya mereka dapat berfungsi dengan berkesan dalam industri baru ini. Untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan teori dan praktikal, kemahiran penyiasatan dan analisis, dan pemahaman tentang proses perniagaan dan pengurusan yang diperlukan untuk membangunkan kerjaya dalam industri Minyak... [-]

BBA dalam Pengurusan Minyak dan Gas

Geneva Business School (GBS)
Campus Sepenuh masa September 2019 Switzerland Geneva Sepanyol Barcelona Madrid + 3 lagi

Program BBA ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan mendalam tentang pengurusan perniagaan, yang mengkhususkan diri dalam industri minyak dan gas. Kami menyediakan pelajar untuk menjadi eksekutif junior masa depan dalam bidang ini, mereka diajar oleh fakulti profesional yang mahir, yang terlibat secara aktif dalam kerumitan dagangan dalam industri ini pada tahap global. Pelajar akan membangunkan kepakaran dalam ekonomi minyak dan gas, perkapalan, pengurusan rantaian bekalan, perdagangan, produk lindung nilai dan pengurusan risiko harga. [+]

Program BBA ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan mendalam tentang pengurusan perniagaan, yang mengkhususkan diri dalam industri minyak dan gas. Kami menyediakan pelajar untuk menjadi eksekutif junior masa depan dalam bidang ini, mereka diajar oleh fakulti profesional yang mahir, yang terlibat secara aktif dalam kerumitan dagangan dalam industri ini pada tahap global.

Pelajar akan membangunkan kepakaran dalam ekonomi minyak dan gas, perkapalan, pengurusan rantaian bekalan, perdagangan, produk lindung nilai dan pengurusan risiko harga.

Sepanjang kursus pelajar akan:

Memperoleh kepakaran dalam berurusan dengan minyak mentah dan pasaran produk halus.

Mencapai kefasihan dalam prinsip pengurusan risiko harga.... [-]