BBA dalam Pengajian Seni 2020

A BBA (Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan) merupakan satu program yang memberi tumpuan kepada aspek-aspek yang berbeza daripada amalan perniagaan. Ia boleh menyediakan graduan untuk kerjaya atau meletakkan asas untuk mendapatkan MBA mereka. Kelas boleh diambil di dalam kelas tradisional atau dalam talian. Anda mungkin tertanya-tanya, apa yang BBA Sastera? Seni adalah fokus yang luas, dan… Baca lebih lanjut

A BBA (Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan) merupakan satu program yang memberi tumpuan kepada aspek-aspek yang berbeza daripada amalan perniagaan. Ia boleh menyediakan graduan untuk kerjaya atau meletakkan asas untuk mendapatkan MBA mereka. Kelas boleh diambil di dalam kelas tradisional atau dalam talian.

Anda mungkin tertanya-tanya, apa yang BBA Sastera? Seni adalah fokus yang luas, dan program ini boleh merangkumi banyak kawasan yang berbeza atau lebih fokus pada satu atau dua kepakaran tertentu. Kawasan yang berbeza mungkin termasuk seni halus, fotografi, ilustrasi, tarian, reka bentuk grafik, reka bentuk dalaman, seni bina, puisi, muzik, atau reka bentuk fesyen. Setiap program akan berbeza-beza, tetapi pelajar biasanya akan diberi banyak peluang untuk mengembangkan kreativiti mereka kerana mereka mengkaji dan mengamalkan bentuk seni yang berbeza.

Bidang kerjaya seni boleh menjadi sangat kompetitif, dan pelajar yang mendapat ijazah dalam seni sering mempunyai kelebihan berbanding mereka yang tidak mengambil kelas atau latihan formal.Bagi mereka yang sudah kreatif-condong, program yang lebih tersusun boleh membantu mereka mempelajari kemahiran tambahan dan memberi tumpuan kepada membuat kerjaya daripada itu.

Terdapat sekolah-sekolah di seluruh dunia yang menawarkan ijazah sarjana muda dalam bidang seni. Yuran Pengajian dan bayaran boleh berbeza sedikit, dan faktor-faktor termasuk tempoh program, lokasi sekolah, dan banyak lagi. Pelajar perlu menyempitkan pilihan mereka dan kemudian memanggil sekolah secara langsung untuk mengetahui apa obligasi kewangan mereka akan menjadi.

Peluang kerjaya kepada graduan dengan ijazah dalam seni boleh menjadi luas. Pekerjaan mungkin termasuk jurugambar, pereka grafik, atau arkitek. Industri yang berbeza sentiasa mencari artis mahir, dan ini termasuk industri hiburan, reka bentuk dan pembikinan filem. Beberapa graduan juga memilih untuk melakukan kerja yang lebih bebas sebagai pelukis, pengukir, ahli muzik, atau koreografer.

Menggunakan pangkalan data kami yang luas dalam talian ia adalah cepat dan mudah untuk mencari program seni yang sempurna.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Santa Fe University of Art and Design - SFUAD
Santa Fe, Amerika Syarikat

Program unik kami menyediakan peluang yang tidak tertandingi untuk pengalaman pengalaman bekerja dengan seniman dan organisasi tempatan, jadi anda boleh mengasah kemahiran pen ... +

Program unik kami menyediakan peluang yang tidak tertandingi untuk pengalaman pengalaman bekerja dengan seniman dan organisasi tempatan, jadi anda boleh mengasah kemahiran pengurusan anda ketika anda menyelesaikan gelar anda. -
BBA
Sepenuh masa
4 tahun
English
Sep 2020
Kampus