BBA dalam Sains Komputer 2020

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, atau BBA, adalah satu pencapaian pendidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa sering diperolehi dalam tempoh kira-kira empat tahun, dan ia dianggap sebagai petunjuk dalam penguasaan kawasan akademik yang diberikan. Hanya apa yang merupakan BBA Sains Komputer? Ini yang ketat, program ijazah menyeluruh melibatkan kajian intensif mengenai pelbagai topik… Baca lebih lanjut

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, atau BBA, adalah satu pencapaian pendidikan diiktiraf di peringkat antarabangsa sering diperolehi dalam tempoh kira-kira empat tahun, dan ia dianggap sebagai petunjuk dalam penguasaan kawasan akademik yang diberikan.

Hanya apa yang merupakan BBA Sains Komputer? Ini yang ketat, program ijazah menyeluruh melibatkan kajian intensif mengenai pelbagai topik yang berkaitan dengan bidang yang sentiasa berkembang sains komputer. Pelajar boleh mengharapkan kajian dengan matematik dan sains, termasuk mata pelajaran seperti kalkulus, algebra linear, kebarangkalian, statistik dan persamaan pembezaan, antara lain. Perhatian tambahan berdekatan sering diberikan kepada topik-topik seperti pengiraan, teknologi maklumat dan sistem operasi komputer, manakala beberapa program sains komputer penekanan tambahan mengenai topik-topik seperti teknologi, seni grafik dan multimedia.

Siswazah dari program ijazah sains komputer sarjana muda biasanya diambil bekerja dalam pelbagai jawatan yang menguntungkan di seluruh dunia.Mereka sering mendapat gaji lebih tinggi daripada, dan sering mengupah lebih, orang-orang di dalam industri sains komputer tanpa darjah.

Kos tuisyen berbeza-beza dari satu komputer program ijazah sains ke depan berdasarkan faktor-faktor seperti negara di mana ia ditawarkan dan populariti program itu sendiri. Individu yang berminat perlu menyemak dengan setiap sekolah menarik untuk pendaftaran tepat pada masanya dan maklumat tuisyen.

Pemegang ijazah sains komputer adalah permintaan yang tinggi di seluruh dunia. Ramai graduan program-program ini pergi untuk menjadi penganalisis komputer, pembangun perisian, komputer sistem jurutera atau pentadbir pangkalan data. Lain menjadi pemaju web, pengaturcara komputer atau pakar IT. Lain lagi kembali ke bilik darjah untuk mendapatkan ijazah yang lebih tinggi dalam bidang sains komputer atau disiplin yang sama dengan harapan untuk meluaskan potensi pendapatan mereka lebih jauh atau akhirnya mengajar sains komputer di peringkat kolej.

Banyak kursus sains komputer wujud di seluruh dunia, dan mereka diperincikan dalam pangkalan data kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
Häme University of Applied Sciences (HAMK)
Hämeenlinna, Finland +3 Lagi

HAMK menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan dalam bidang ICT - mengusahakan teknologi praktikal dengan sentuhan perniagaan kontemporari.

HAMK menawarkan Ijazah Sarjana Muda dalam Pentadbiran Perniagaan dalam bidang ICT - mengusahakan teknologi praktikal dengan sentuhan perniagaan kontemporari. -
BBA
Sepenuh masa
42 bulan
English
Sep 2020
Kampus