BBA dalam Pengajian Makanan dan Minuman

Terbaik BBA dalam Pengajian Makanan dan Minuman 2019

Pengajian Makanan dan Minuman

Ramai pelajar mengejar Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan selepas meneroka pilihan pendidikan tinggi yang lain. BBA meningkatkan pemahaman pelajar tentang disiplin perniagaan yang dipilih dan mengembangkan kepakarannya dalam bidang.

Apakah BBA dalam Kajian Makanan dan Minuman? Pelajar akan belajar bagaimana untuk mengurus operasi industri makanan dan minuman banyak industri perhotelan, dari hotel-hotel klasik dan resort melalui restoran, bar, kapal pesiaran dan destinasi pelancongan mewah yang lain. Kajian kursus termasuk reka bentuk menu, falsafah dan prinsip perkhidmatan, serta seni bina dan tata letak restoran. Pengurusan kakitangan dan tugas-tugas operasi teras juga tertakluk kepada program-program Pengajian Makanan dan Minuman.

Graduan sering mempamerkan kemahiran pengurusan yang berminat dan keupayaan untuk mengarahkan kakitangan besar dalam keadaan yang sibuk. Kemahiran organisasi juga ditekankan, membantu memastikan para graduan tahu bagaimana untuk memastikan jabatan dipenuhi dengan betul dan ruang belakang berjalan dengan lancar. Mereka juga biasanya komunikator yang hebat, dapat meningkatkan kakitangan dan memberikan arahan yang jelas.

Adalah lebih baik untuk membandingkan sekolah apabila mencari kesesuaian yang betul, dan untuk mempertimbangkan kedua-dua lokasi dan sama ada sekolah itu adalah persendirian atau awam. Kedua-duanya boleh menjejaskan kos tuisyen. Masa untuk menyelesaikan kursus boleh berbeza-beza, juga. Secara umum, kebanyakan program ijazah BBA mengambil masa dua hingga empat tahun untuk diselesaikan.

Graduan boleh menjadi pengurus restoran, merekrut, melatih dan membangunkan seorang kakitangan yang dapat menyediakan pelanggan dengan pengalaman bersantap yang luar biasa. Sesetengah orang mungkin memutuskan untuk meneruskan seni kulinari dan menjadi koki, berkhidmat ciptaan baru untuk makanan yang bijak dari seluruh dunia. Lain-lain boleh memilih untuk menjadi perancang acara atau pengurus, merancang acara yang membantu organisasi memenuhi objektif perniagaan atau memberikan individu partai impian mereka.

Sekolah-sekolah di seluruh dunia menawarkan BBA dalam bidang Pengajian Makanan dan Minuman. Sesetengah mungkin menawarkan kelas khusus kepada program ijazah dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut

Bba dalam makanan & minuman

JinWen University Of Science And Technology
Campus Sepenuh masa September 2019 Taiwan Taipei

Program yang makanan dan pengurusan minuman jabatan menyediakan, termasuklah kursus hospitaliti khusus sebagai tambahan kepada kursus-kursus perniagaan tradisional diajar dari perspektif pengurusan berorientasikan perkhidmatan. [+]

Ditubuhkan pada tahun 1997, makanan dan minuman jabatan pengurusan bertujuan untuk menawarkan pelajar pengetahuan yang mendalam kuliah kelas akademik dan demonstrasi serta pengalaman secara makmal bagi memenuhi permintaan yang semakin meningkat dalam industri hospitaliti.

Memandangkan hakikat bahawa kecekapan praktikal adalah penting dalam persekitaran kerja, jabatan itu menyediakan beberapa kemudahan dan peralatan kepada pelajar untuk menimba pengalaman amali kerja yang baru. Antaranya ialah makmal koktel-pencampuran, makmal minuman pelbagai fungsi, bilik bankuet, makmal masakan Cina, makmal masakan barat, dan kelas demonstrasi. Program yang yang <strong>makanan dan pengurusan minuman jabatan menyediakan</strong>, Termasuk kursus hospitaliti khusus sebagai tambahan kepada kursus-kursus perniagaan tradisional diajar dari perspektif pengurusan berorientasikan perkhidmatan. Kurikulum ini mempunyai bidang teras berikut: makanan dan pengurusan minuman, pengurusan sumber manusia, teknologi maklumat, seni masakan, masakan budaya, kemahiran makanan & minuman, pengurusan restoran, pemakanan, pembelian, analisis kawalan kos, latihan bahasa asing, 6- industri bulan latihan dan lawatan sambil belajar di luar negara juga diperlukan. Tambahan pula, jabatan pengurusan makanan dan minuman terlibat fakulti yang berkelayakan tinggi dari bidang akademik dan profesional, kami juga kerap mengundang banyak chef terkenal untuk bersyarah dan berkongsi pandangan supaya pelajar-pelajar kita mungkin biasa dengan trend terkini dalam industri hospitaliti. Kami benar-benar menjangkakan bahawa pelajar-pelajar kita akan memenuhi keperluan yang sama dan kewajipan dan menjadi profesion dalam industri perkhidmatan makanan. Kurikulum 4 tahun College of Technology (Ijazah Sarjana Muda) Jumlah Kredit: 132 Kursus yang diperlukan (116 Kredit) + Kursus Elektif (16 Kredit) [-]