Filter
Pentadbiran Perniagaan
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik BBA dalam Pengajian Alam Sekitar 2019

BBA adalah ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan sarjana muda empat tahun. Tumpuannya biasanya di pentadbiran perniagaan dan perdagangan. Banyak program yang membolehkan pelajar memilih konsentrasi di mana untuk menjadi pakar.

Apakah BBA dalam Pengajian Alam Sekitar? Ia adalah ijazah sarjana muda yang menggabungkan kursus pengajian perniagaan dan alam sekitar ke dalam satu program. Kebanyakan program menawarkan teras kelas perniagaan tradisional dengan beban yang tinggi terhadap pilihan kajian alam sekitar. Pelajar boleh belajar tentang model perniagaan yang mengambil kira kelestarian alam sekitar. Anda mungkin mengambil kursus seperti peraturan alam sekitar AS, asas ekologi, prinsip pemasaran, pengurusan tumbuh-tumbuhan, pemulihan dan pengurusan ekosistem, dan perspektif perniagaan global.

Peserta program sering mendapat kemahiran kepimpinan yang berharga semasa menjalankan program sedemikian. Ramai majikan bersedia untuk memajukan individu yang menunjukkan inisiatif kepimpinan lebih cepat. Sebagai pelajar, anda juga boleh mendapatkan kemahiran menyelesaikan masalah dalam persekitaran dinamik. Anda mungkin belajar untuk membuat keputusan berdasarkan pelbagai perspektif. Anda juga boleh mendapatkan kemahiran komunikasi dan belajar untuk berinteraksi dengan orang dari pelbagai latar belakang.

Kos tuisyen mungkin turun naik bergantung kepada sekolah yang anda pilih untuk hadir. Lokasi, panjang program dan keperluan program semuanya boleh menjejaskan kos kehadiran. Pejabat kemasukan sekolah pilihan anda boleh menawarkan maklumat terperinci mengenai yuran pendaftaran.

Graduan dengan BBA dalam Pengajian Alam Sekitar biasanya mempunyai keupayaan untuk menerapkan ekonomi terhadap kebimbangan alam sekitar yang berkaitan dengan perubahan iklim dan sumber semula jadi. Ini menjadikan anda unik berkelayakan untuk pelbagai kerjaya dalam perniagaan dan persekitaran. Anda mungkin bersedia untuk peranan seperti pengurus, pelobi, pemasar, perunding dan peguam bela. Kerjaya boleh didapati di institusi kerajaan, perniagaan, pertubuhan bukan keuntungan dan industri.

Hari ini, banyak darjah ditawarkan dalam talian. Ini membolehkan anda memperoleh ijazah semasa bekerja di sekeliling banyak halangan kehidupan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Other options within this field of study:

1 Results in Pengajian Alam Sekitar

JinWen University Of Science And Technology

Automasi industri abad ke-20, maklumat, yang menjadikan pembangunan ekonomi; Tetapi agak juga mempunyai pencemaran alam sekitar dan persoalan tentang perubahan iklim glob ... [+]

Automasi industri abad ke-20, maklumat, yang menjadikan pembangunan ekonomi; Tetapi agak juga mempunyai pencemaran alam sekitar dan persoalan tentang perubahan iklim global. Pencemaran alam sekitar telah menjadi soalan transnasional: alam sekitar akan menjadi perdagangan, alam sekitar adalah diplomasi, alam sekitar menjamin persoalannya ialah gandar utama di masa depan. Persekitaran soalan teknologi kejuruteraan bukan tulen boleh menyelesaikan, mesti kerana kognisi sosial, psikologi orang ramai berkumpul keharmonian, dan juga dengan semasa spesies lain menghormati etika, mencapai penjagaan semula jadi dengan terus selama-lamanya untuk berkembang.

Sekolah ini menjelaskan kerumitan dan Kepentingan soalan persekitaran pada masa depan, pada tahun 1999 telah menubuhkan jabatan pengurusan alam sekitar, dan menggubal kurikulum berkaitan memandangkan trend masa depan pembangunan untuk merancang. Pintu kajian asas telah masih diliputi disiplin dan sebagainya ekonomi, masyarakat, etika, psikologi kecuali pintu ekologi luar. ... [-]

Taiwan Taipei
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu