BACHELORSTUDIES

BBA dalam Komunikasi Perniagaan 2020

A BBA bermaksud Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, dan ia adalah program ijazah pertama yang direka untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam perniagaan. Ia mengambil masa purata tiga hingga lima tahun untuk disiapkan, dan kelas boleh diambil di sebuah universiti, sekolah perniagaan, atau dalam talian.

Pelajar mungkin bertanya, apa itu BBA dalam Komunikasi Perniagaan? Ijazah ini dirancang untuk pelajar yang mahu belajar prinsip-prinsip perniagaan asas dan juga teknik-teknik komunikasi terkini dan strategi. Unsur-unsur teras bahawa individu yang akan memberi tumpuan kepada adalah pengurusan komunikasi dan pentadbiran perniagaan. Bersama-sama dengan kurikulum teras, pelajar boleh mempunyai pilihan untuk pakar dalam bidang tertentu. Ini mungkin termasuk perhubungan awam, melobi, penulisan perniagaan, komunikasi perniagaan global, perancangan acara, media dan komunikasi massa, dan projek penyelidikan.

Mengikuti ijazah dalam bidang komunikasi perniagaan bermanfaat bagi mereka yang seronok bekerja dengan orang lain dan menikmati berkomunikasi dengan berkesan.Terdapat beberapa peluang kerjaya bagi mereka yang mempunyai alat dan bakat yang diperlukan untuk bidang yang mencabar ini.

Kos yang berkaitan dengan memperoleh ijazah boleh berbeza sedikit bergantung kepada institusi. Terdapat sekolah-sekolah di seluruh dunia dan tuisyen adalah berbeza-beza bergantung kepada lokasi, reputasi, dan tempoh program. Pelajar perlu melakukan kajian menyeluruh dan memastikan bahawa mereka boleh memenuhi kewajipan kewangan yang diperlukan oleh pihak sekolah.

Graduan dengan ijazah komunikasi perniagaan boleh mencari kerjaya dalam beberapa bidang yang berbeza kerana kemampuan mereka untuk bekerja dengan personaliti yang berbeza dan budaya. Graduan boleh mencari jawatan, seperti perancang acara, pengarah perhubungan awam, pakar pengiklanan korporat, atau pemimpin korporat, dalam sektor swasta, korporat, atau bukan keuntungan. Peluang-peluang lain boleh didapati dalam bidang hospitaliti, operasi, perbankan runcit, dan jualan.

Memulakan penyelidikan dan membandingkan sekolah sekarang.Pangkalan data kami yang luas dalam talian adalah sangat mudah untuk digunakan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

1 Hasil dalam Komunikasi Perniagaan Filter

BBA - Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan - Komunikasi Perniagaan

United International Business Schools
BBA
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;4 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online

Pelajar sepenuh masa boleh memperoleh ijazah Sarjana Muda dalam 3 tahun akademik selama 9 bulan, dengan jumlah keseluruhan 9 suku daripada 20 kredit setiap tahun, atau dalam 4 ...

Baca lebih lanjut