Filter
Pentadbiran Perniagaan
Bangladesh Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik BBA di Bangladesh 2019

BBA, yang merupakan singkatan bagi Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan adalah ijazah akademik yang diberikan kepada orang-orang yang berkesan melengkapkan kira-kira tiga atau empat tahun kerja kursus yang ketat dalam perniagaan atau disiplin dagang yang berkaitan.

Bangladesh mempunyai kuasa yang mengatur dipanggil komisen geran Universiti Bangladesh yang menyelia 34 universiti awam dan 60 universiti swasta. Ia matlamat utama 's adalah untuk memastikan institusi pendidikan menyediakan kualiti pendidikan. Mereka juga memastikan bahawa budaya pelajar dihormati di semua institusi pengajian tinggi.

BBA di Bangladesh

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

Canadian University of Bangladesh

Di peringkat ijazah pertama, Sekolah menawarkan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA), sebuah program empat tahun yang menyediakan pelajar untuk cemerlang dala ... [+]

Sekolah Perniagaan bertujuan untuk melahirkan graduan yang berkualiti tinggi yang akan dapat untuk meletakkan diri mereka di kedudukan teratas kedudukan dalam syarikat-syarikat tempatan dan global. Sekolah ini menawarkan kedua-dua program ijazah sarjana muda dan pasca.

Di peringkat ijazah pertama, tawaran School Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA), Program empat tahun yang menyediakan pelajar untuk cemerlang dalam persekitaran perniagaan yang mencabar atau kajian akademik yang lebih tinggi. Sekolah Perniagaan menggabungkan amalan terbaik daripada ahli akademik dan industri untuk dan bertujuan untuk memberikan amalan perniagaan kontemporari untuk graduannya.

SYARAT KEMASUKAN GPA minimum 2.5 kedua-dua dalam SSC dan HSC peperiksaan atau yang setaraf, Atau Sekurang-kurangnya satu GPA 2.00 tetapi GPA agregat 6.00 SSC dan HSC, Atau O'Level dalam 5 mata pelajaran dengan GPA minimum 2.50 & A'Level dalam 2 mata pelajaran dengan sekurang-kurangnya GPA 2.00 (A = 5, B = 4, C = 3, D = 2, E = 1) Atau Sederhana 450 markah daripada 800 di GED dengan lima mata pelajaran (melaung 410 di mana-mana subjek tidak dibenarkan) Atau Sons / anak-anak perempuan pejuang kemerdekaan dengan GPA agregat 5.00 SSC dan HSC. STRUKTUR PROGRAM ... [-]
Bangladesh Dhaka
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu