BBA di Bangladesh

Terbaik BBA di Bangladesh 2018

Sarjana

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) Ijazah dianugerahkan kepada pelajar yang melengkapkan empat sepenuh masa belajar kursus tahun di sebuah universiti. Mata pelajaran tumpuan belajar untuk ijazah ini adalah berkaitan dengan dunia perdagangan dan perniagaan.

Belajar di Bangladesh menawarkan pelbagai prospek untuk pelajar. Sistem pendidikan di negara ini adalah subsidi yang tinggi. Universiti, kolej dan sekolah di Bangladesh menawarkan persekitaran yang bertenaga, kreatif dan mencabar yang memberi peluang kepada pelajar untuk mengembangkan potensi mereka.

BBA di Bangladesh

Baca lebih lanjut

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

Canadian University of Bangladesh
Campus Sepenuh masa September 2018 Bangladesh Dhaka

Di peringkat ijazah pertama, Sekolah menawarkan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA), sebuah program empat tahun yang menyediakan pelajar untuk cemerlang dalam persekitaran perniagaan yang mencabar atau kajian akademik yang lebih tinggi. [+]

Sekolah Perniagaan bertujuan untuk melahirkan graduan yang berkualiti tinggi yang akan dapat untuk meletakkan diri mereka di kedudukan teratas kedudukan dalam syarikat-syarikat tempatan dan global. Sekolah ini menawarkan kedua-dua program ijazah sarjana muda dan pasca.

Di peringkat ijazah pertama, tawaran School Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA), Program empat tahun yang menyediakan pelajar untuk cemerlang dalam persekitaran perniagaan yang mencabar atau kajian akademik yang lebih tinggi. Sekolah Perniagaan menggabungkan amalan terbaik daripada ahli akademik dan industri untuk dan bertujuan untuk memberikan amalan perniagaan kontemporari untuk graduannya.

SYARAT KEMASUKAN GPA minimum 2.5 kedua-dua dalam SSC dan HSC peperiksaan atau yang setaraf, Atau Sekurang-kurangnya satu GPA 2.00 tetapi GPA agregat 6.00 SSC dan HSC, Atau O'Level dalam 5 mata pelajaran dengan GPA minimum 2.50 & A'Level dalam 2 mata pelajaran dengan sekurang-kurangnya GPA 2.00 (A = 5, B = 4, C = 3, D = 2, E = 1) Atau Sederhana 450 markah daripada 800 di GED dengan lima mata pelajaran (melaung 410 di mana-mana subjek tidak dibenarkan) Atau Sons / anak-anak perempuan pejuang kemerdekaan dengan GPA agregat 5.00 SSC dan HSC. STRUKTUR PROGRAM ... [-]