Filter
Pentadbiran Perniagaan
Afghanistan Kabul Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik BBA in Kabul di Afghanistan 2019

A BBA, atau Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, adalah satu pencapaian akademik yang diberikan kepada orang-orang yang berkesan melengkapkan kira-kira tiga atau empat tahun kerja kursus dalam disiplin yang berkaitan dengan perniagaan yang diberikan. BBAs sering meningkatkan peluang kerjaya dan potensi pendapatan.

Afghanistan (yang bermaksud Tanah Afghanistan) adalah sebuah negara yang dilingkungi daratan pergunungan yang terletak di Asia Tengah. Ia mempunyai sejarah dan budaya yang berusia lebih 5000 tahun.

Kabul merupakan sebuah bandar purba, sentiasa berjuang alih oleh kuasa besar dan agama semua di rantau ini. Diketahui pada zaman kuno sebagai Kabura kemudiannya dinamakan Parapamisidae oleh orang Yunani Bactrian yang membina bandar di sini. Kabul menjadi bandar Buddha semasa era Kushan, dengan Hindu India dan umat Islam dengan pengembangan Arab dari sebelah timur.

BBA in Kabul di Afghanistan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

Hasil

American University of Afghanistan

Jabatan Perniagaan menyediakan pelajar dengan teori dan konsep yang berkaitan dengan amalan perniagaan, bertaraf dunia antarabangsa.Jabatan itu bertujuan untuk pelajar-pe ... [+]

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

&nbsp

Jabatan Perniagaan menyediakan pelajar dengan teori dan konsep yang berkaitan dengan amalan perniagaan, bertaraf dunia antarabangsa. Jabatan itu bertujuan untuk pelajar-pelajar siswazah yang akan bersaing dalam firma tempatan dan antarabangsa, dan yang berjaya boleh meneruskan pengajian di peringkat lepasan ijazah.

Objektif, kurikulum dan kaedah pengajaran jabatan direka untuk menyediakan pelajar dengan

&nbsp

1) asas yang kukuh di tempat yang sesuai pengetahuan pada tahap amalan terbaik antarabangsa;

2) pengenalan yang mendalam dalam satu disiplin (perakaunan, kewangan, atau pengurusan);

... [-]
Afghanistan Kabul