BBA dalam Pengurusan Jenama Mewah

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Muda Sastera dalam Pengurusan

Program Sarjana Muda Seni dalam Pengurusan membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan pepejal mengenai proses perniagaan dan teknik analisis serta kemahiran teknikal yang kukuh. Graduan program boleh memulakan kerjaya mereka dalam bidang pengkhususan mereka dan terlibat dalam pelbagai jawatan di peringkat yang berbeza atau meneruskan laluan akademik mereka dengan program Sarjana dalam Pengurusan memberikan telefon bimbit yang lebih luas metodologi asas dan pengalaman praktikal.

Sarjana Muda Seni dalam Pengurusan Jenama Mewah

Program Sarjana Muda dalam Pengurusan Jenama Mewah mengajar para pelajar semua aspek pengurusan jenama mewah - dari pemasaran dan pembangunan strategik untuk membiayai. Ia membantu pelajar memahami bagaimana produk harus diposisikan, apa peranan mereka di pasaran dan bagaimana untuk menganalisis dan mengekalkan hubungan yang baik dengan pelanggan. Program ini menyediakan pelajar dengan kemahiran penjenamaan dan pengurusan perniagaan mewah.

 • Bahasa Inggeris
 • Tempoh: 6 semester (3 tahun): 5 semester magang / tesis
 • Tarikh mula: Oktober dan Februari
 • Kredit: 185 ECTS
 • Ijazah dianugerahkan: BBA Major dalam Pengurusan Jenama Mewah

Kursus

Kursus Sarjana Muda Seni dalam Pengurusan dibahagikan kepada 3 kategori utama: Kursus Teras (100 kursus ECTS / 25) yang merupakan kursus wajib dan Pengkhususan (40 kursus ECTS / 10) yang diperkenalkan pada tahun ke-2 dan tahun ketiga program dan Seminar (15 ECTS). Pada akhir pengajian, pelajar diwajibkan untuk menyediakan tesis Sarjana Muda (30 ECTS) ATAU lulus magang (30 ECTS).

Contoh Kursus

BACOR101 - Perakaunan I

Kursus ini memperkenalkan teori perakaunan utama dan prinsip kewangan utama yang digunakan dalam membuat keputusan kewangan. Kursus ini mengajar bagaimana untuk menyediakan dan menganalisis penyata kewangan dan menilai keadaan kewangan sesebuah syarikat. Pelajar juga akan mempelajari teknologi perakaunan moden yang boleh dilaksanakan untuk penyediaan maklumat kewangan.

BACOR102 - Pengenalan kepada Mikroekonomi

Kursus ini menyediakan pengenalan kepada konsep mikroekonomi. Kursus ini bermula dengan analisis dinamik permintaan dan penawaran dan interaksi mereka di bawah pelbagai struktur pasaran, memberikan gambaran mengenai teori pilihan pengguna dan tingkah laku tegas di bawah struktur pasaran yang berbeza, dan membincangkan peranan kerajaan dalam ekonomi pasaran dan konsep-konsep dari luar dan kegagalan pasaran. Kursus ini menyediakan teori-teori dan aplikasi-aplikasi ekonomi dunia yang sebenar.

BACOR103 - Pengurusan Pemasaran

Penekanan kursus ini memperkenalkan pelajar kepada prinsip-prinsip penting pemasaran, fungsi pemasaran, sistem pemasaran, konsep pemasaran, dan pengurusan pemasaran. Matlamat kursus ini adalah untuk membantu pelajar memahami prinsip-prinsip Pengurusan Pemasaran dan penerapannya dalam situasi perniagaan dunia sebenar. Peserta kursus dijangka mendapat keupayaan untuk menggunakan konsep pemasaran di perusahaan. Pendekatan strategik yang diambil dalam pemasaran akan membolehkan pelajar meningkatkan pemahaman yang lebih luas tentang pengguna dan prestasi pemasaran syarikat, terutamanya yang beroperasi di pasaran / persekitaran antarabangsa.

BACOR104 - Etika Perniagaan

Kursus ini meneliti prinsip-prinsip kelakuan, konflik dan dilema kepentingan, nepotisme (pilih kasih) dan integriti individu dan kumpulan. Etika Perniagaan adalah analisis moral terhadap aktiviti dan amalan perniagaan. Pelajar mempelajari tindakan dan keputusan perniagaan berdasarkan prinsip dan nilai moral, dan persoalan tentang sama ada nilai etika sudah tersirat dalam aktiviti perniagaan dan pasaran, atau sama ada memperkenalkan etika ke dalam perniagaan akan menyebabkan perubahan asas kepada perniagaan. Pelajar mengukur bagaimana perniagaan dapat dan harus menjejaskan kehidupan individu dan sosial kita, dan bertanya tentang peranan perniagaan dan nilai-nilainya dalam masyarakat kita. Pelajar melihat masalah dan konflik yang boleh diramal dalam perniagaan yang mempunyai aspek moral kepada mereka. Kursus ini menawarkan pengenalan kepada konsep nilai, moral, serta kepercayaan budaya dan pendidikan dalam semua bidang perniagaan, dari hak pengguna kepada tanggungjawab sosial korporat. Keputusan yang dibuat oleh pengurus peralihan atau presiden korporat boleh menjejaskan ribuan individu atau seluruh komuniti. Pengguna hari ini mengharapkan dan menuntut integriti, kejujuran, dan ketelusan dalam semua peringkat persekitaran mereka. Memahami jangkaan tersebut adalah kunci untuk menyampaikan nilai teras dan tingkah laku bukan sahaja kepada pekerja tetapi masyarakat secara amnya.

BACOR105 - Keusahawanan

Kursus ini direka untuk membantu pelajar menilai kemahiran dan komitmen perniagaan yang diperlukan untuk berjaya menjalankan usaha keusahawanan dan mengkaji semula cabaran dan ganjaran keusahawanan. Keusahawanan merujuk kepada proses membangunkan perniagaan baru atau mengembangkan perniagaan sedia ada. Pusat kepada aktiviti ini adalah usahawan: individu yang mengambil risiko yang berusaha untuk membawa perubahan dan peluang baru, baik untuk diri mereka sendiri maupun untuk komuniti perniagaan di mana mereka beroperasi. Orang tersebut memainkan peranan penting dalam perdagangan, perdagangan, dan pertumbuhan ekonomi di banyak negara.

Pelajar belajar tentang keputusan mereka, dan matlamat mereka untuk menentukan bagaimana keusahawanan dapat memainkan peranan dalam kehidupan mereka. Pelajar akan diperkenalkan kepada keusahawanan dari perspektif ekonomi dan konsep amalan mampan alam sekitar dan keusahawanan sosial. Kursus ini memberi tumpuan kepada penciptaan nilai sosial dan ekonomi dengan membangunkan keupayaan teras generasi idea, pengiktirafan peluang, pengambilalihan sumber, dan pengurusan keusahawanan. Pelajar akan belajar membentuk peluang keusahawanan, menilai kemungkinan kewangan semasa menjalani pengalaman keusahawanan. Pengalaman ini termasuk membentuk pasukan, membina model perniagaan, bercakap dengan rakan kongsi dan pelanggan, menilai kemungkinan, semasa melancarkan usaha baru atau inisiatif.

BACOR106 - Pengurusan HR

Pelajar diperkenalkan kepada pengurusan tenaga kerja organisasi melalui reka bentuk dan pelaksanaan dasar dan prosedur sumber manusia yang berkesan. Topik termasuk keperluan untuk pengurusan sumber manusia dan profesionalisme yang semakin meningkat; perancangan sumber manusia termasuk hubungan pekerja; reka bentuk dan analisis pekerjaan; pengambilan dan pemilihan; pampasan; pembangunan pekerja; kesihatan dan keselamatan di tempat kerja.

Fungsi sumber manusia organisasi moden adalah kritikal, kerana orang adalah sumber yang paling penting. Kursus ini adalah penilaian prinsip, amalan, teori, dan isu semasa yang dihadapi oleh organisasi yang berkaitan dengan menarik, memilih, dan mengekalkan tenaga kerja produktif dalam persekitaran operasi kompetitif hari ini.

Proses kemasukan dan keperluan

 1. Hantar borang permohonan.
 2. Terima maklum balas daripada kakitangan SSHE.
 3. Hantar dokumen tambahan yang diperlukan (diploma terdahulu dan cv, jika berkenaan).
 4. Terima pengesahan pendaftaran.

Kami akan menghubungi anda sebaik sahaja anda menghantar kami permohonan yang lengkap dan dokumen yang diperlukan.

Klik

Keperluan

 • Diploma terdahulu dan cv (jika berkenaan)
 • Imbas ID semasa anda
 • TOELF / IELTS (80/7) sijil kemahiran bahasa Inggeris atau setaraf

Soalan?

Hubungilah kami! Anda boleh melakukannya melalui borang di sini, atau secara langsung melalui e-mel: info@sshe.ch

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

SSHE is a private university based in Switzerland – the heart of Europe’s luxury, finance and hospitality. University has a Swiss Labeled Accreditation EduQua and part of EFMD and ECBE organisations. ... Baca lebih lanjut

SSHE is a private university based in Switzerland – the heart of Europe’s luxury, finance and hospitality. University has a Swiss Labeled Accreditation EduQua and part of EFMD and ECBE organisations. Baca Ringkas