• Konsentrasi: 1. Pengurusan Kasino, 2. Pengurusan Hotel dan Restoran, 3. Pengurusan Spa dan Kesejahteraan (BBA, 4 Tahun)
  • Tempoh (tahun): 4 tahun
  • Kelayakan yang dianugerahkan: Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Hospitaliti
  • Tahap Kelayakan: Ijazah Sarjana Muda (Kitaran Pertama)
  • Bahasa arahan: bahasa Inggeris (kursus pertama dan tahun kedua yang ditawarkan juga dalam bahasa Yunani)
  • Cara Pengajian: Penuh waktu atau Paruh waktu
  • Kredit ECTS Minimum: 240

Profil Program

Matlamat

Program sarjana ini menetapkan untuk menyediakan pelajar dengan alat dan kecekapan yang diperlukan untuk menambah nilai kepada mana-mana organisasi hospitaliti. Pelbagai dan skop kursus yang ditawarkan memberikan asas yang kukuh untuk kakitangan pengawasan / pengurusan peringkat kemasukan.

Objektif

Setelah selesai program pelajar harus dapat:

  1. Kumpulkan dan analisa data untuk tujuan menyelesaikan masalah yang berkaitan langsung dengan industri perhotelan.
  2. Kembangkan 'kemahiran lembut'.
  3. Berkesan dan yakin berinteraksi dalam sesebuah organisasi.
  4. Menyelesaikan masalah secara individu dan dalam pasukan.
  5. Menggunakan sumber secara berkesan untuk 'belajar bagaimana untuk belajar'.

Program Pengurusan Perhotelan menggabungkan orientasi akademik dan vokasional pada asas yang sama kerana para pelajar terlibat dengan pengalaman secara langsung melalui latihan dan pengajian akademik mereka. Ini melibatkan kursus operasional praktik iaitu Operasi Restoran, Pengeluaran Makanan, Pengemasan, Kursus Pengurusan dan Pengembangan Akademik iaitu Perancangan Kerjaya

Prospek kerjaya

Graduan kami dapat mencapai pekerjaan yang beruntung dalam pelbagai sektor industri, baik di dalam dan luar negara melalui program pelatih pengurusan industri 'cepat'. Sebenarnya, ramai pelajar kami kini bekerja dalam peranan penyeliaan semasa mengikuti pengajian mereka. Di samping itu, graduan kami akan ditemui di rumah dan di luar negara yang mengikuti pengajian ijazah lepasan ijazah. Sebahagian daripada bidang pekerjaan adalah:

  1. Pengurus Makanan dan Minuman
  2. Pengurus Besar Hotel atau Resort
  3. Pengurus pejabat hadapan
  4. Penyelia Tempahan
  5. Pengurus Perkhidmatan Konvensyen
  6. Penolong Pengurus Hotel atau Restoran
  7. Pengarah Pemasaran dan Jualan
  8. Perancang Majlis
  9. Bekerja sendiri

Akses kepada Pengajian Lanjut

Graduan program boleh diterima dalam Ijazah Sarjana Kedua (Ijazah Sarjana)

Penilaian

Penilaian kursus biasanya terdiri daripada peperiksaan akhir komprehensif dan penilaian berterusan. Penilaian berterusan boleh merangkumi antara lain, pertengahan projek, projek, dan penyertaan kelas.

Gred surat dikira berdasarkan berat peperiksaan akhir dan penilaian berterusan dan tanda berangka sebenar yang diperolehi dalam kedua-dua komponen penilaian ini. Berdasarkan pada gred kursus purata titik gred semester (IPK) pelajar dan purata titik kumulatif (CPA) dikira.

Keperluan Pengijazahan

Pelajar mesti melengkapkan 240 ECTS dan semua keperluan program.

Purata titik gred kumulatif minimum (CPA) 2.0 diperlukan. Oleh itu, walaupun 'D-' adalah gred PASS, untuk mencapai CPA 2.0 gred purata 'C' diperlukan.

Hasil pembelajaran

Apabila program selesai, pelajar akan dapat:

  1. Menganalisa dan mengaplikasikan penyelesaian masalah mengenai isu berkaitan perhotelan.
  2. Memanfaatkan dan mengendalikan program perisian Hospitaliti yang berkaitan.
  3. Ramalan dan menyesuaikan diri dengan trend dalam industri perhotelan.
  4. Bekerja dalam persekitaran industri Hospitaliti yang pelbagai.
  5. Laraskan dan beroperasi dalam konteks pelbagai disiplin.
  6. Menggunakan pelbagai alat akademik untuk menyelesaikan masalah dan merumuskan argumen.
  7. Menyamakan aspek teoritis dengan isu-isu yang berkaitan dengan hospitaliti kehidupan sebenar.
  8. Kenal pasti bidang fungsional operasi hospitaliti dan hubungan kompleks mereka.
  9. Mengeksploitasi kesan-kesan positif disiplin yang berkaitan dengan industri perhotelan.
  10. Menggambarkan untuk meningkatkan pembangunan dan kemajuan diri.
  11. Kenal pasti impak budaya dalam industri perhotelan.
  12. Menggunakan perkembangan teknologi dalam industri perhotelan.
  13. Mengesahkan dan menilai peranan latihan dalam industri perhotelan.
  14. Tafsiran dan analisis kesan alam sekitar ke atas industri Hospitaliti.

Beasiswa - Bantuan Kewangan

Universiti menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar sepenuh masa, dalam bentuk biasiswa merit akademik, bantuan kewangan, biasiswa olahraga, dan program pembelajaran kerja di kampus.

Program diajar dalam:
  • English
  • Greek
University of Nicosia

Lihat 41 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nicosia »

Tarikh Akhir Kemaskini November 22, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Contact school
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
8,940 EUR
Pelajar tempatan / EU tuisyen tahunan; € 9,120 Pelajar antarabangsa tuisyen tahunan
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school