BBA antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

2 tahun di Perancis, 2 tahun di luar negara

BBA Antarabangsa adalah program Sarjana Kedge Business School Antarabangsa dari Kedge Business School , yang menawarkan pelajar minimum 2 tahun ke luar negara dan 1 tahun pengalaman profesional.

Dengan 120 rakan akademik yang cemerlang dan pelbagai lagu, program ini memungkinkan anda untuk membangunkan kaliber yang benar-benar global.

Anda akan membangunkan CV yang kuat yang akan menarik para perekrut antarabangsa dan pelbagai budaya dan memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk calon antarabangsa di dunia perniagaan.

Kampus Marseille:

Terletak di taman nasional Calanques, kampus Luminy menempatkan senibina moden dalam persekitaran semula jadi. Ia berjarak 20 minit dari pusat bandar dengan bas, dan beberapa kilometer dari Cassis. Marseille adalah salah satu bandar paling cerah di Perancis dengan 300 hari cahaya matahari setiap tahun. Kampus Luminy menjangkau hampir 15,000 m², menyediakan kemudahan dan kelengkapan pengajaran yang paling inovatif.

Kenapa pilih program ini?

Program pendidikan empat tahun paling tinggi di Perancis di Perancis

 • 2 tahun diperlukan di luar negeri: pertukaran akademik dan magang;
 • 120 universiti rakan kongsi dan 12 pilihan untuk darjah dua;
 • Pilihan trek akademik pada tahun 2 (trek khas).
 • Track Cina:
  • kursus khusus dalam Perniagaan di China
  • keberangkatan di salah satu rakan kongsi China kami dijamin tahun depan
 • Pilihan laluan antarabangsa (benua, negara, universiti, sarjana dua) untuk tahun 3 dan 4.
 • Kumpulan tahun berbilang budaya: 1/3 pelajar antarabangsa;
 • Lagu Inggeris penuh tersedia mulai tahun 1.

Pembangunan profesional

 • Pelajar enam bulan di Tahun 2 (di Perancis atau di luar negara);
 • Latihan antarabangsa selama enam bulan diperlukan pada tahun akhir.

4 pengkhususan tersedia

 • Track Cina;
 • Pengurusan jenama;
 • Strategi Digital Web;
 • Perdagangan Kewangan.

Beasiswa

Di KEDGE, kami percaya bahawa kebimbangan pendanaan tidak boleh menghalang pelajar daripada mengakses pilihan mereka.

Kami menyedari bahawa mengambil ijazah memerlukan motivasi serta komitmen peribadi dan kewangan. Untuk membantu anda membuat jalan sendiri ke arah kerjaya impian anda, sekolah menawarkan pelbagai biasiswa kepada pelajar antarabangsa yang bercita-cita tinggi dan berbakat.

Siapa yang boleh memohon Biasiswa?

Hanya pelajar bukan Perancis yang memohon kepada BBA Antarabangsa kami, MSc Specialized kami dan kepada Master of Management kami Program Ecole Grande layak mendapat biasiswa tersebut. Pelajar pertukaran tidak layak mendapat biasiswa ini.

Biasiswa Burung Awal

Permohonan yang diterima semasa tempoh Diskaun Awal Burung secara automatik akan diberikan diskaun 10% ke atas yuran pengajian . Untuk layak, pelajar mesti menyerahkan semua dokumen yang diperlukan untuk permohonan mereka sehingga 28 Februari 2019 pada join.kedge.edu.

Walaupun diskaun awal burung boleh dimanfaatkan dengan biasiswa merit.

Beasiswa Merit

Pelajar berbakat secara akademik boleh memohon biasiswa merit: Biasiswa Pencapaian atau Biasiswa Kecemerlangan Akademik . Untuk menyokong permohonan mereka, calon-calon ke Beasiswa Merit perlu memberikan pernyataan motivasi dan bukti pencapaian akademik mereka.

Kedua-dua Merit Beasiswa didedikasikan untuk pelajar yang berbakat. Permohonan anda akan dinilai pada dua kriteria: gred yang diperoleh semasa wawancara anda dengan pasukan akademik kami dan wawancara dan rekod akademik (IPK, GMAT, GRE, dll.).

Untuk menyokong aplikasi mereka, pelajar diharapkan dapat memberikan pernyataan motivasi dan bukti kecemerlangan akademik atau pencapaian kurikulum tambahan.

Biasiswa Pencapaian

Diskaun 15% ke atas yuran pengajian

Biasiswa Kecemerlangan Akademik

Diskaun 20% ke atas yuran pengajian

Beasiswa berdasarkan merit adalah tidak kumulatif (hanya satu merit-beasiswa yang boleh diberikan setiap pelajar) tetapi boleh terkumpul dengan Early Bird Scholarship hingga 28 Februari 2019.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bas ... Baca lebih lanjut

KEDGE Business School is a French business school with 4 campuses in France (Paris, Bordeaux, Marseilles, and Toulon), 1 in China (Shanghai ), 1 in Dakar, Senegal, and 3 partner campuses (Avignon, Bastia, and Bayonne). Baca Ringkas
Bordeaux , Marseille , Paris , Toulon , Shanghai , Dakar + 5 Lagi Kurang

Akreditasi