BBA - Pengurusan Pelancongan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

58294_IMG_4685.jpg

Kursus

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Pelancongan bertujuan untuk menyediakan kepakaran keusahawanan dan pengurusan kepada calon profesional dalam industri pelancongan dan perkhidmatan. Ini adalah gabungan teori, pengetahuan pakar dan amalan mengenai isu pengurusan semasa dalam organisasi perniagaan dan perkhidmatan pelancongan tempatan, serantau, kebangsaan dan antarabangsa.

Borang kajian yang berbeza dalam program ini dirancang untuk memberikan kemahiran dan keyakinan yang diperlukan kepada pelajar sama ada untuk membangunkan perniagaan mereka sendiri atau menjadi pengurus dalam industri dengan keperluan berterusan pengurus yang berkelayakan. Ini adalah bidang khusus untuk Qatar kerana ia menyiapkan diri untuk menjadi tuan rumah Piala Dunia Bola Sepak pada tahun 2022 selain visi untuk meletakkan dirinya sebagai destinasi pelancongan.

Bahasa pengantar adalah bahasa Inggeris.

Program dan aktiviti

Modul tahun pertama bukan sahaja memberi pelajar pandangan panorama industri pelancongan tetapi juga memperkenalkan mereka kepada teori semasa, trend, konsep dan amalan dalam industri pelancongan.

Tahun kedua dan ketiga menawarkan pelbagai kursus mengenai pembangunan sumber strategik, pengurusan kewangan dan pengurusan strategik, dasar dan perancangan dalam pelancongan, operasi pelancongan, pengurusan operasi, pengurusan sumber manusia dan pemasaran pelancongan. Untuk melengkapkan keperluan akademik Sarjana Pentadbiran Perniagaan Belanda (BBA) anda, anda berpeluang untuk belajar setahun di Belanda.

Tahun keempat memberikan fokus perindustrian yang sengit dan pengalaman kerja dengan keperluan untuk menjalankan latihan dalam industri dan menjalankan projek penyelidikan.

58295_IMG_4705.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Stenden Qatar University of Applied Sciences, you will be welcome in a pleasant, relatively small environment with a friendly and family-like atmosphere, a place in which to feel at home from the v ... Baca lebih lanjut

At Stenden Qatar University of Applied Sciences, you will be welcome in a pleasant, relatively small environment with a friendly and family-like atmosphere, a place in which to feel at home from the very first moment. Baca Ringkas