58294_IMG_4685.jpg

Kursus

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Pelancongan bertujuan untuk menyediakan kepakaran keusahawanan dan pengurusan kepada calon profesional dalam industri pelancongan dan perkhidmatan. Ini adalah gabungan teori, pengetahuan pakar dan amalan mengenai isu pengurusan semasa dalam organisasi perniagaan dan perkhidmatan pelancongan tempatan, serantau, kebangsaan dan antarabangsa.

Borang kajian yang berbeza dalam program ini dirancang untuk memberikan kemahiran dan keyakinan yang diperlukan kepada pelajar sama ada untuk membangunkan perniagaan mereka sendiri atau menjadi pengurus dalam industri dengan keperluan berterusan pengurus yang berkelayakan. Ini adalah bidang khusus untuk Qatar kerana ia menyiapkan diri untuk menjadi tuan rumah Piala Dunia Bola Sepak pada tahun 2022 selain visi untuk meletakkan dirinya sebagai destinasi pelancongan.

Bahasa pengantar adalah bahasa Inggeris.

Program dan aktiviti

Modul tahun pertama bukan sahaja memberi pelajar pandangan panorama industri pelancongan tetapi juga memperkenalkan mereka kepada teori semasa, trend, konsep dan amalan dalam industri pelancongan.

Tahun kedua dan ketiga menawarkan pelbagai kursus mengenai pembangunan sumber strategik, pengurusan kewangan dan pengurusan strategik, dasar dan perancangan dalam pelancongan, operasi pelancongan, pengurusan operasi, pengurusan sumber manusia dan pemasaran pelancongan. Untuk melengkapkan keperluan akademik Sarjana Pentadbiran Perniagaan Belanda (BBA) anda, anda berpeluang untuk belajar setahun di Belanda.

Tahun keempat memberikan fokus perindustrian yang sengit dan pengalaman kerja dengan keperluan untuk menjalankan latihan dalam industri dan menjalankan projek penyelidikan.

58295_IMG_4705.jpg

Program diajar dalam:
  • English
Stenden University Of Applied Sciences - Qatar

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Stenden University Of Applied Sciences - Qatar »

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 29, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
29,000 QAR
Semester Spring (Feb 2017 - Jul 2018) *: QAR 29,000 (* Yuran semester adalah terpakai kepada semua pelajar yang mendaftar dalam program di atas untuk tahun pertama mereka belajar, iaitu pengambilan bulan September).
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date