BBA (Kepujian) dalam Sarjana Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Dengan Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan, penekanan khusus diberikan kepada pengetahuan dan kemahiran analisis yang diperlukan dalam perniagaan, dengan tumpuan kepada pengurusan antarabangsa dan isu-isu global. Membina pengetahuan teras tentang isu-isu perniagaan, program ini bertujuan untuk meningkatkan perkembangan peribadi pelajar, kemahiran bekerja dan persembahan pasukan. Kami percaya bahawa asas sebenar pengurusan adalah pengalaman. Kami akan mendedahkan anda kepada teori pengurusan dan kajian kes syarikat, dan memberikan anda peluang untuk mengatasi masalah pengurusan tertentu. Organisasi mesti bersaing di pasaran global dan aktiviti mereka merentasi sempadan dan budaya.

Mengapa belajar Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan di Kampus Dubai di Universiti Heriot-Watt?

  • Program sarjana British yang berkualiti tinggi.
  • Dapatkan ijazah yang sesuai yang sepadan dengan keperluan industri.
  • Membangun dan meningkatkan kemahiran anda.
  • Selanjutnya prospek kerjaya anda.

Kandungan kursus

Tahun pertama

Pelajar akan mengikuti kursus pengenalan dalam empat tema tema utama Perakaunan dan Kewangan, Ekonomi dan Pengurusan. Di samping itu, pelajar akan mengambil Kemahiran Perniagaan dan Penulisan Kritikal.

Tahun kedua

Bidang pengurusan utama dikaji dan diterokai dengan lebih mendalam melalui kursus Pemasaran, Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Operasi, Undang-undang Komersial dan Perilaku Organisasi. Ini dilengkapi dengan Kaedah Kuantitatif serta pilihan Perakaunan dan Kewangan.

Tahun ketiga

Sebagai pengetahuan dan kemahiran pelajar berkembang, penekanan beralih kepada isu-isu antarabangsa melalui kajian Pengurusan Strategik, Pengurusan Projek dan Pengurusan Inovasi. Kajian lanjut dalam pilihan Pemasaran dan Perakaunan dan Kewangan juga boleh didapati.

Tahun Keempat

Pelajar mengembangkan minat mereka sendiri dengan menjalankan disertasi berkaitan perniagaan pilihan mereka, disokong oleh kajian dalam Isu Antarabangsa dan Kontemporari dalam bidang Pemasaran, Sumber Manusia dan Pengurusan yang berkaitan.

Kerjaya

Apabila belajar untuk BBA, anda boleh mengharapkan peluang kerjaya dalam bidang berikut: pengurusan sumber manusia, pemasaran, keusahawanan sosial, pengurusan runcit, pentadbiran sektor awam, pengurusan pengiklanan, pemasaran digital, pengurusan projek dan pengurusan kontrak.

Keperluan bahasa Inggeris

Di mana bahasa Inggeris bukanlah bahasa pengantar di sekolah menengah, pemohon mesti menunjukkan penguasaan Bahasa Inggeris yang setara dengan IELTS 6.0 Academic (tanpa unsur di bawah 5.5).

Tarikh tutup permohonan

Kampus Dubai kami mengendalikan proses kemasukan sepanjang tahun: sebaik saja satu pengambilan ditutup, kami mula menerima permohonan untuk yang berikutnya. Ia juga mungkin bagi anda untuk menangguhkan tarikh mula anda sehingga satu tahun.

Kebanyakan pelajar memohon 6-10 bulan sebelum pengambilan mereka yang dipilih. Kami boleh menerima permohonan sehingga 3 minggu sebelum permulaan setiap pengambilan tetapi anda perlu ambil perhatian bahawa aplikasi terlambat hampir pasti bermakna kelewatan dalam penyediaan perkhidmatan pentadbiran penting, seperti kad matrikulasi pelajar anda (tanpa anda tidak akan dapat mengakses perpustakaan atau perkhidmatan dalam talian).

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Baca Ringkas