Sarjana Muda Sastera dalam Teologi

Terbaik 39 Sarjana Muda Sastera dalam Teologi 2019

Teologi

Sarjana Muda Sastera adalah ijazah sarjana muda yang dianugerahkan kepada pelajar yang lengkap kajian dalam bidang sains atau seni liberal. Ijazah khas kursus memberi pengetahuan teori dan memupuk kemahiran berfikir secara kritis kuat. Bagi pelajar yang mempunyai kepercayaan agama atau kepentingan yang kukuh dalam agama, BA dalam Teologi boleh menawarkan wawasan yang berharga dan pelbagai peluang kerjaya.

Tepat sekali apa yang BA dalam Teologi? Teologi pada dasarnya kajian amalan dan konsep agama, termasuk Allah. Ijazah ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mendalam tentang sejarah, kepercayaan, tradisi, dan peranan moden agama, dengan tumpuan khas pada agama Kristian dan Yahudi. Pelajar mengkaji dan menganalisis tulisan-tulisan suci, peristiwa-peristiwa sejarah, dan kesan global agama. Beberapa darjah menekankan teologi sistematik atau Alkitab, manakala darjah lain termasuk kerja kursus pada konsep yang lebih luas seperti etika.

Ijazah ini menawarkan pelajar kemahiran yang berharga dan pengetahuan yang berguna.Pelajar membangunkan kemahiran akademik seperti penyelidikan, analisis kritikal, dan komunikasi, yang wajar dalam banyak kerjaya. Pelajar iman sering menganggap kursus ijazah peribadi memuaskan, manakala pelajar lain mendapati bahawa mereka mendapat maklumat yang berguna ke dalam doktrin meluas dan kepercayaan yang mempengaruhi banyak peristiwa-peristiwa semasa.

Kos memperoleh ijazah mana-mana sarjana muda bergantung kepada institusi itu, rantau ini, panjang perjalanan, dan faktor-faktor lain. Pelajar perlu berhati-hati menilai semua kos yang berkaitan dengan program yang diberi, dan bukannya membuat sebarang andaian berdasarkan harga program yang sama yang ditawarkan di tempat lain.

Pelbagai peluang kerjaya disediakan untuk graduan yang mempunyai Ijazah Sarjana Muda dalam Teologi. Individu-individu boleh meneruskan kerja gereja dalam pelbagai dominations, atau mereka boleh pergi untuk membantu orang lain melalui kerja sosial, perkhidmatan awam, atau organisasi bukan keuntungan. Graduan juga boleh mengajar atau meneruskan pengajian mereka melalui pendidikan yang lebih tinggi.

Ini Ijazah Sarjana Muda Sastera boleh disiapkan dalam talian, yang memberi manfaat kepada pelajar-pelajar yang mungkin sebaliknya tidak dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Pelajar di seluruh dunia boleh melengkapkan ijazah dalam talian pada kos yang berpatutan dan mengikut jadual mereka sendiri. Belajar lebih lanjut mengenai darjah ini atau memulakan proses permohonan mudah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Sarjana Muda Sastera: Teologi

Cornerstone Institute
Online Campus Sepenuh masa Sambilan 3 - 6  July 2019 Afrika Selatan Cape Town + 2 lagi

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pendekatan, disiplin agama Kristian untuk mengambil peluang dan peluang dunia nyata. Dengan penekanan kepada interpretasi alkitabiah dan pemahaman teologi yang mahir, para pelajar melibatkan satu set isu kontekstual yang luas yang dihadapi Afrika Selatan pada hari ini dan membangunkan respons integratif (menarik dari perspektif psikologi, teologi dan sosiologi). Oleh karenanya, kerjaya peribadi dipupuk, dengan penekanan pada aplikasi praktikal. [+]

Sarjana Muda Seni Mengajar dalam Teologi (376 kredit)

Matlamat program ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pendekatan, disiplin agama Kristian untuk mengambil peluang dan peluang dunia nyata. Dengan penekanan kepada interpretasi alkitabiah dan pemahaman teologi yang mahir, para pelajar melibatkan satu set isu kontekstual yang luas yang dihadapi Afrika Selatan pada hari ini dan membangunkan respons integratif (menarik dari perspektif psikologi, teologi dan sosiologi). Oleh karenanya, kerjaya peribadi dipupuk, dengan penekanan pada aplikasi praktikal.

Syarat Kemasukan

Sijil Kanan Negara (NSC) dengan lulus bujang atau setaraf. Sijil Matrikulasi (dengan pengecualian universiti) atau setaraf. Sijil Tinggi atau Sijil Lanjutan atau Diploma dalam bidang kognitif.... [-]


Ba dalam pengajian agama

Siena College
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Loudonville

Jabatan Pengajian Agama memberikan semua pelajar di Siena College pengetahuan am agama dalam dunia moden, dan menawarkan besar dan kecil kepada mereka yang berhasrat kerjaya atau lebih kajian mendalam dalam agama. [+]

Belajar agama di dunia ini adalah bahagian tengah memahami budaya manusia. Agama-agama membentuk bagaimana manusia mentafsir dan berinteraksi dengan manusia lain, dengan alam semula jadi, dan dengan apa yang kita ambil untuk menjadi yang paling suci. Jika anda mendapati manusia yang menarik, anda akan mendapati yang belajar agama di dunia ini yang menarik.

Misi utama Jabatan Pengajian Agama adalah untuk membantu pelajar-pelajar di Siena memahami dan menghayati makna dan peranan agama dalam budaya manusia. Siasatan akademik agama adalah komponen pendidikan seni liberal dan jelas mempunyai fungsi penting di sebuah kolej yang dialami oleh tradisi Franciscan.

Jabatan membentangkan dalam kursus-kursusnya yang belajar dan menghargai pelbagai tradisi agama di dunia. Melalui pendekatan ini untuk Pengajian Agama, Jabatan menyediakan pelajar dengan peluang untuk meneroka kepentingan kewujudan manusia dalam kaitannya dengan suci, dan awasan mereka untuk kepentingan kepercayaan agama dan amalan dalam bidang politik, sosial, estetik, dan arena ekonomi .... [-]


Sarjana Muda Seni dalam Agama

Kentucky Wesleyan College
Online September 2019 Amerika Syarikat Owensboro

Program penyelesaian ijazah Sarjana Muda dalam Agama dalam talian dirancang untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk profesional yang berkelayakan dan berkemahiran tinggi dalam bidang kementerian, kerja bukan untung, perniagaan, kewartawanan, dan bidang berkaitan lain, serta mengejar pendidikan lanjut. Program agama di Kentucky Wesleyan bertujuan untuk menumbuhkan penghargaan terhadap kepelbagaian agama dengan membiasakan pelajar dengan perkembangan, kepercayaan, dan amalan berbagai tradisi keagamaan. Melalui program agama, pelajar menggunakan sumber-sumber interdisipliner untuk mengenali dan melibatkan fungsi agama dalam sejarah, masyarakat, dan budaya. [+]

Mengenai

Program penyelesaian ijazah Sarjana Muda dalam Agama dalam talian dirancang untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk profesional yang berkelayakan dan berkemahiran tinggi dalam bidang kementerian, kerja bukan untung, perniagaan, kewartawanan, dan bidang berkaitan lain, serta mengejar pendidikan lanjut . Program agama di Kentucky Wesleyan bertujuan untuk menumbuhkan penghargaan terhadap kepelbagaian agama dengan membiasakan pelajar dengan perkembangan, kepercayaan, dan amalan berbagai tradisi keagamaan. Melalui program agama, pelajar menggunakan sumber-sumber interdisipliner untuk mengenali dan melibatkan fungsi agama dalam sejarah, masyarakat, dan budaya.

Kerana warisan Kentucky Wesleyan College adalah United Methodist, kita menyedari bahawa banyak pelajar kita berasal dari tradisi Kristian. Pada masa yang sama, sebagai program dalam suasana seni liberal, program agama di Kentucky Wesleyan menggalakkan pemikiran kritikal dan perbualan mengenai komitmen iman. Kursus pengajaran dalam agama membina kemahiran yang diperlukan untuk menganalisis dan menjelaskan hujah tentang agama dan kedudukan agama serta kemahiran untuk membina dan mengemukakan hujah.... [-]


Sarjana Muda Seni dalam Pengajian Kristian - Konsentrasi Alkitab

Hannibal - LaGrange University
Campus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Hannibal

Misi Universiti Hannibal-LaGrange adalah untuk menyediakan pendidikan yang sangat baik dalam kedua-dua seni liberal dan disiplin profesional dalam persekitaran Kristian yang tersendiri yang menggabungkan kepercayaan Kristian dan belajar dalam menyediakan graduan untuk keberkesanan peribadi dan kerjaya. Misi Pengajian Kristian Utama adalah untuk menyediakan pendidikan yang sangat baik dalam disiplin alkitabiah dan teologi, serta disiplin menteri untuk membimbing pembentukan rohani dan pelayanan praktikal dalam persekitaran Kristian yang tersendiri yang menggabungkan iman Kristiani dan belajar dalam menyediakan graduan untuk diri sendiri dan keberkesanan kerjaya. [+]

Misi Universiti Hannibal-LaGrange adalah untuk menyediakan pendidikan yang sangat baik dalam kedua-dua seni liberal dan disiplin profesional dalam persekitaran Kristian yang tersendiri yang menggabungkan kepercayaan Kristian dan belajar dalam menyediakan graduan untuk keberkesanan peribadi dan kerjaya.

Misi Pengajian Kristian Utama adalah untuk menyediakan pendidikan yang sangat baik dalam disiplin alkitabiah dan teologi, serta disiplin menteri untuk membimbing pembentukan rohani dan pelayanan praktikal dalam persekitaran Kristian yang tersendiri yang menggabungkan iman Kristiani dan belajar dalam menyediakan graduan untuk diri sendiri dan keberkesanan kerjaya.

Objektif Pengajian Kristian Utama dengan Konsentrasi dalam AlkitabPelajar akan menunjukkan pemahaman tentang kandungan dan teknik yang disyorkan yang berkaitan dengan berkongsi Injil Yesus Kristus dalam menyaksikan.Pelajar akan menunjukkan pengetahuan kandungan dan isu-isu yang berkaitan dengan doktrin-doktrin Kristian asas.Pelajar akan menunjukkan pemahaman tentang kaedah, alat, dan prinsip tafsiran alkitabiah.Pelajar akan menunjukkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai pengajian Alkitab yang eksplisit dan untuk mempersiapkan dan menyampaikan khotbah eksposisi berdasarkan alkitabiah.Pelajar akan menunjukkan pengetahuan tentang kandungan sejarah dan teologi, serta isu-isu kritikal yang berkaitan dengan buku Lama dan Perjanjian Baru.Kami berdiri keluar... [-]

BA dalam Pengajian Alkitabiah dan Bible

Fresno Pacific University
Campus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Fresno

Program pengajian alkitabiah dan teologi akan membantu anda mengenali dan mempersiapkan panggilan untuk melayani Tuhan dan gereja dan untuk memperdalam pengetahuan anda tentang Kitab Suci dan kementerian. Menggunakan teks alkitab sebagai sumber utama, anda akan mendapat pelbagai pandangan dan menghadapi pelbagai suara. Reenact abad pertama Yerusalem dengan kostum penuh atau kajian isu alam sekitar melalui lensa berasaskan iman. Anda akan mengambil kursus yang diajarkan oleh fakulti yang mempunyai pengalaman dengan kementerian, kesusasteraan, misi, dan arkeologi pastoral. Semangat anda untuk kedua-dua pembelajaran dan gereja akan menjadi hidup semasa anda bertanya soalan-soalan penting dan mempelajari apa yang dimaksudkan untuk menjalani kehidupan yang berpusatkan Tuhan. [+]

Gambaran keseluruhan

Program pengajian alkitabiah dan teologi akan membantu anda mengenali dan mempersiapkan panggilan untuk melayani Tuhan dan gereja dan untuk memperdalam pengetahuan anda tentang Kitab Suci dan kementerian. Menggunakan teks alkitab sebagai sumber utama, anda akan mendapat pelbagai pandangan dan menghadapi pelbagai suara. Reenact abad pertama Yerusalem dengan kostum penuh atau kajian isu alam sekitar melalui lensa berasaskan iman. Anda akan mengambil kursus yang diajarkan oleh fakulti yang mempunyai pengalaman dengan kementerian, kesusasteraan, misi, dan arkeologi pastoral. Semangat anda untuk kedua-dua pembelajaran dan gereja akan menjadi hidup semasa anda bertanya soalan-soalan penting dan mempelajari apa yang dimaksudkan untuk menjalani kehidupan yang berpusatkan Tuhan.... [-]


BA (Kepujian) dalam Pengajian Agama

University of Kent, School of European Culture and Languages
Campus Sepenuh masa Sambilan 3 - 6  September 2019 United Kingdom Canterbury + 1 lagi

Hari ini, masalah agama ada di mana-mana - dari hal ehwal semasa dan peristiwa antarabangsa ke sejarah idea, seni, dan kesusasteraan. Pemahaman tentang agama dan pengaruh mereka dapat membantu anda memahami kehidupan di abad ke-21 dan memberi anda wawasan dan perspektif baru mengenai isu-isu utama hari ini. [+]

Gambaran keseluruhan

Jabatan Pengajian Agama adalah sebahagian daripada Sekolah Budaya dan Bahasa Eropah Sekolah Kent. Kakitangan di jabatan itu mempunyai pelbagai minat dalam bidang itu, termasuk kepakaran dalam Pengajian Asia, yang bermakna mereka boleh menawarkan anda wawasan ke dalam agama dunia.

Kampus kami terletak di Canterbury, sebuah pusat yang terkenal dalam agama dunia, dan Universiti mempunyai hubungan yang kuat dengan perpustakaan dan arkib Katedral.

Program ijazah kami

Pengajian Keagamaan di Kent adalah program yang pelbagai yang meliputi agama-agama dunia dan juga bidang-bidang lain seperti psikologi dan filem.

Pada tahun pertama anda, anda mengambil satu modul wajib, yang bertanya 'Apakah agama?'... [-]


Ijazah Sarjana Muda dalam Teologi, Kementerian dan Misi

St John's College
Online Sambilan September 2019 United Kingdom Nottingham

Bagi mereka yang telah dianugerahkan Diploma Durham di St John atau di tempat lain, kami menawarkan peluang untuk mengatasi Bachelor of Arts dalam teologi, kementerian, dan misi, yang disahkan oleh Durham University sebagai sebahagian daripada skim Anugerah Biasa. [+]

Bagi mereka yang telah dianugerahkan Diploma Durham di St John atau di tempat lain, kami menawarkan peluang untuk mengatasi Bachelor of Arts dalam teologi, kementerian, dan misi, yang disahkan oleh Durham University sebagai sebahagian daripada skim Anugerah Biasa. Kursus tambahan direka untuk semua orang yang ingin mengambil kajian teologi mereka, termasuk yang aktif dalam kementerian, kedua-duanya berbaring dan ditahbiskan.

Kursus paruh waktu biasanya mengambil masa dua tahun untuk menyelesaikan program pembelajaran jarak jauh. Semua bahan pembelajaran disediakan dalam talian, jadi sesetengah kemahiran TI diperlukan. Anda akan bekerjasama dengan tutor peribadi anda yang ditetapkan dan boleh berbincang dengan pelajar lain melalui Moodle, jadi mungkin untuk melakukan kursus ini di mana saja di dunia pada satu masa dan mengikut tahap yang sesuai dengan anda.... [-]


Sarjana Muda Teologi dan Pengajian Agama (Leuven)

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Belgium Leuven

Berminat dalam kajian teologi dan agama? Di Leuven kami menawarkan Sarjana Muda Teologi dan Pengajian Agama yang terkenal di peringkat antarabangsa. Dalam program tiga tahun (penuh atau separuh masa) pelajar dimulakan dalam semua bidang yang bersama-sama membentuk teologi Kristian; Di samping itu, perhatian khusus diberikan kepada sumbangan kajian agama, bahasa klasik dan moden, dan falsafah. Dalam sesetengah kes, pelajar boleh diberi pendirian yang lebih tinggi dan sebagai kemasukan ke Bacelor Pengajian Teologi dan Keagamaan yang Terunggul (antara 45 hingga 120 ECTS). [+]

Berminat dalam kajian teologi dan agama? Di Leuven, kami menawarkan Sarjana Muda Teologi dan Pengajian Agama yang terkenal di peringkat antarabangsa. Dalam program tiga tahun (penuh atau separuh masa) pelajar dimulakan dalam semua bidang yang bersama-sama membentuk teologi Kristian; Di samping itu, perhatian khusus diberikan kepada sumbangan kajian agama, bahasa klasik dan moden, dan falsafah. Dalam sesetengah kes, pelajar boleh diberi pendirian yang lebih tinggi dan sebagai kemasukan ke Bacelor Pengajian Teologi dan Keagamaan yang Terunggul (antara 45 hingga 120 ECTS).

Apakah Sarjana Muda Teologi dan Pengajian Keagamaan?

Sarjana Muda Teologi dan Pengajian Agama (juga disediakan sambilan) akan:... [-]


BA dalam Pengajian Kristian dengan Penekanan dalam Falsafah

Grand Canyon University
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Phoenix Albuquerque Sun City Scottsdale + 2 lagi

Sarjana Muda Seni dalam Pengajian Kristian dengan Penekanan dalam Falsafah menawarkan pendidikan teologi komprehensif, memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan yang penting untuk kementerian yang setia. [+]

Sarjana Muda Seni dalam Pengajian Kristian dengan Penekanan dalam Falsafah menawarkan pendidikan teologi komprehensif, memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan yang penting untuk kementerian yang setia.

Anda akan memberi tumpuan kepada perkembangan watak batin berdasarkan nilai dan prinsip Kristian. Sepanjang BA dalam Pengajian Kristian dengan program Penekanan dalam Falsafah, anda juga akan mendapat keupayaan untuk berkhidmat dengan kebijaksanaan dan kepekaan, semasa melayani dalam gereja setempat dan tetapan Kristian lain.

Penekanan falsafah program ijazah penganut Kristian mempersiapkan anda untuk kementerian yang memerlukan penglibatan etika dan ideologi di arena awam. Anda juga akan mempunyai pendedahan intim terhadap kompetensi yang diperlukan untuk perkhidmatan sebagai menteri yang berkesan yang mampu melibatkan lapangan awam dan mengarahkan orang lain untuk melakukan perkara yang sama.... [-]


Sarjana Muda Sastera dalam bible dan teologi

Pan Africa Christian University
Campus Sepenuh masa September 2019 Kenya Nairobi

Ijazah dalam Alkitab dan Teologi direka untuk melengkapkan dan membangunkan alkitabiah dan teologi ulama bunyi dengan kemahiran dan kebolehan yang relevan untuk beribadah kepada Allah dengan berkesan dalam konteks gereja dan masyarakat. [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Alkitab dan Teologi

Pengenalan

Ijazah dalam Alkitab dan Teologi direka untuk melengkapkan dan membangunkan alkitabiah dan teologi ulama bunyi dengan kemahiran dan kebolehan yang relevan untuk beribadah kepada Allah dengan berkesan dalam konteks gereja dan masyarakat.

Objektif teras

Pada akhir kursus ini pelajar perlu:

Mahir dalam tafsiran praktikal teks Alkitab, dengan menggunakan pelbagai disiplin penyumbang, kaedah dan bahan sumber. Dapat mencipta dan membangunkan kementerian yang akan memenuhi keperluan masyarakat di mana graduan dipanggil untuk berkhidmat. Dapat menunjukkan kesedaran dan penghayatan disiplin pengajian yang menyediakan orang yang berkhidmat kepada masyarakat dan dunia. ... [-]

BA dalam Pengajian Keagamaan

University of Groningen
Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Groningen

Bagaimana agama wujud? Bagaimanakah ia mempengaruhi orang dan masyarakat? Apakah peranan yang dimainkan oleh agama dalam pelbagai budaya dan konflik? [+]

Bagaimana agama wujud? Bagaimanakah ia mempengaruhi orang dan masyarakat? Apakah peranan yang dimainkan oleh agama dalam pelbagai budaya dan konflik?

Kebanyakan budaya sangat dibentuk oleh fenomena keagamaan. Daripada tujuh bilion orang di Bumi, enam bilion menyebutnya agama. Agama tidak berlaku secara berasingan; ia menghubungkan dengan tingkah laku setiap orang, secara ekonomi, politik, sosial, dan psikologi. Di mana ada orang, ada agama, selalu dan di mana-mana. Agama adalah salah satu kuasa yang mendorong umat manusia, oleh sebab itulah pengetahuan tentang agama sangat penting. Persoalan utama yang akan anda pelajari untuk bertanya kepada diri sendiri bukan sejauh mana agama adalah 'benar', tetapi bagaimana agama mempengaruhi kehidupan orang dan apa yang orang lakukan dengannya. Interaksi antara agama, budaya, dan masyarakat adalah fokus utama program sarjana muda ini.... [-]


BA Pengajian Islam

SOAS University of London
Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom London Singapura Singapore + 2 lagi

Program empat tahun ini bertujuan untuk memberi para pelajar tempat yang kukuh dalam Standard Moden dan Arab klasik, kebiasaan dengan tradisi tekstual teras Islam, pengetahuan luas tentang sejarah Islam dan beberapa pandangan mengenai metodologi kajian keagamaan. Tahun ketiga dibelanjakan di sebuah universiti di Timur Tengah. [+]

BA Pengajian Islam

Tempoh: 4 tahun

Keperluan Kemasukan Minimum:

Bahasa-bahasa di SOAS diajar ab initio, dan tiada pengetahuan bahasa Arab diperlukan.Subjek yang dipilih: Pas yang baik dalam bahasa asing pada tahap A, atau setaraf, adalah pilihanDasar Temu Rujukan: Calon yang mempunyai kelayakan "tidak standard" boleh dijemput untuk temuduga.TAHAP: AAB-ABB. Pilihan bahasa TahapIB: 35 (6/6/5)

Mod Kehadiran: Penuh Masa

Program empat tahun ini bertujuan untuk memberi para pelajar tempat yang kukuh dalam Standard Moden dan Arab klasik, kebiasaan dengan tradisi tekstual teras Islam, pengetahuan luas tentang sejarah Islam dan beberapa pandangan mengenai metodologi kajian keagamaan. Tahun ketiga dibelanjakan di sebuah universiti di Timur Tengah.... [-]


Kepujian ba dalam agama

University of Johannesburg
Campus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2  February 2019 Afrika Selatan Johannesburg + 1 lagi

Program Kepujian boleh diambil dengan memberi tumpuan khusus dalam bidang-bidang berikut pengkhususan atau dalam kombinasi [+]

Program Kepujian boleh diambil dengan memberi tumpuan khusus dalam bidang-bidang berikut pengkhususan atau dalam kombinasi: Isu kritikal dalam Pengajian Agama: Divine The dalam Agama; Agama dan Sains; Kaedah dan Teori dalam Pengajian Agama; Pembebasan teologi dalam Agama. Kristian: Konteks agama Kristian awal; Alkitab sebagai Sastera; Tradisi Kristian; Kristian dan Isu-isu Kontemporari. Islam dan Bahasa Arab: Kajian dalam Hadith; Islam dan jantina; Tradisi Spiritual Islam; Dipilih Kitab Arab (Tafsir); Al-Quran dan tema utamanya; Syari'at dan Perlembagaan Demokrasi; Isu-isu kritikal dalam Kontemporari Islam Afrika Agama Indigenous: Kerohanian Afrika; Indigenous Agama dan Ekologi; Pengaruh Pemodenan di Afrika Indigenous Agama; Afrika Indigenous Agama dan Agama Indigenous lain dari seluruh Dunia. Bahasa Ibrani - Aramaic dan Judaica Tema-tema berkaitan: Kitab Alkitab; Mishnah dan Talmud; Targum dan Kitab interpretasi; Yahudi dan Isu-isu Kontemporari.... [-]


BA (Hons) dalam Agama

University of Stirling
Campus Sepenuh masa 48  September 2019 United Kingdom Stirling

Mempelajari Agama di University of Stirling memberi anda peluang untuk melakukan semua ini. Anda akan meneroka bagaimana makna "Agama" berbeza di seluruh dunia, dan mengambil pendekatan positif untuk mempertimbangkan bagaimana istilah itu dapat diterjemahkan semula. [+]

Gambaran keseluruhan

Agama merangkumi sejarah, mempengaruhi budaya dan memainkan peranan utama dalam membentuk landskap politik hari ini. Ia adalah subjek yang tetap dalam berita sentiasa - dalam konteks mulai dari perbincangan mengenai perkahwinan dan identiti jantina kepada kebimbangan mengenai imigresen dan serangan pengganas. Dengan semua ini, ia tidak pernah menjadi lebih penting untuk meneroka pelbagai aspek agama, dan memahami makna istilah dalam pelbagai konteks budaya.

Mempelajari Agama di University of Stirling memberi anda peluang untuk melakukan semua ini. Anda akan meneroka bagaimana makna "Agama" berbeza di seluruh dunia, dan mengambil pendekatan positif untuk mempertimbangkan bagaimana istilah itu dapat diterjemahkan semula. Pasukan pengajaran kami didedikasikan untuk menjalankan penyelidikan yang canggih ke dalam agama, dan mereka menyampaikan penemuan mereka kembali ke dalam buku dan kertas baru - serta kerja kursus anda. Melalui pelajaran anda, anda akan mengembangkan fikiran analitik yang berminat, serta keupayaan berharga untuk memahami pandangan dan pemahaman orang lain tentang dunia.... [-]


BA dalam Pengajian Alkitabiah

Carver College
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Amerika Syarikat Atlanta + 1 lagi

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajaran Alkitabiah direka untuk menyediakan pelajar untuk berkhidmat sebagai pendeta, penginjil, mubaligh, kaunselor atau guru. Program ijazah ini akan memberi pelajar pemahaman yang komprehensif tentang Bible untuk kementerian dan lulus kajian teologi. [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Alkitabiah (BA dalam Pengajian Alkitabiah)

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajaran Alkitabiah direka untuk menyediakan pelajar untuk berkhidmat sebagai pendeta, penginjil, mubaligh, kaunselor atau guru. Program ijazah ini akan memberi pelajar pemahaman yang komprehensif tentang Bible untuk kementerian dan lulus kajian teologi. Program ini memerlukan 120 jam kredit untuk tamat pengajian dengan kursus kursus yang diperlukan dalam Kajian Alkitabiah, Teologi, Profesional dan Umum. Di samping itu, pelajar mempunyai pilihan untuk memilih sedikit tumpuan yang memerlukan 12 jam kredit untuk disiapkan.

Objektif Pembelajaran

Pelajar akan:

Menunjukkan pengetahuan lanjutan dari AlkitabMemperoleh kemahiran dalam mengutip ayat-ayat dari pelbagai genre Kitab Suci.Model gaya hidup watak Kristian.Jadilah ahli dalam pameran alkitabiah untuk pengajaran / khotbah di kementerian profesional atau awam.Memaparkan kemahiran yang kompeten untuk kursus kursus siswazah dengan penyelidikan dan penulisan yang berjaya.Lengkap keperluan kementerian praktikal di luar kelas.Menunjukkan pengetahuan tentang Pengajian Umum dari perspektif alkitabiah. [-]