Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik

Terbaik 61 Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik 2019

Sains Politik

Sarjana Muda Sastera adalah ijazah sarjana muda di salah satu daripada pelbagai bidang pengajian yang berkaitan dengan bahasa, sastera, dan sains sosial. Dicapai melalui gabungan perkuliahan dan penyelidikan bebas, darjah ini sering memberikan gambaran yang baik mengenai hal perkara dan memperkenalkan kemahiran penting dan topik-topik yang pelajar boleh memperbaiki lagi walaupun kerja lepasan ijazah atau digunakan dalam pelbagai jenis kerjaya.

Untuk menjawab persoalan apakah BA dalam Sains Politik, pelajar perlu terlebih dahulu memahami apa yang terkandung dalam lapangan. Sains politik ialah kajian tentang isu-isu politik yang penting pada masa itu, dan juga penyelidikan ke dalam dasar dan trend politik utama dan pergerakan. Bidang yang memerlukan jumlah saksama analisis statistik, kesedaran mengenai peristiwa-peristiwa dunia, dan penyelidikan ke dalam sejarah pergerakan politik.

A BA dalam bidang Sains Politik berbeza dari segi kos bergantung kepada apa yang sekolah anda memilih untuk hadir.Walau bagaimanapun, program ini biasanya mengambil masa antara tiga dan lima tahun untuk disiapkan. Jumlah kos itu dianggarkan dengan nombor ini di dalam fikiran.

Ramai individu yang menyertai politik, dasar awam, atau kerja melobi bermula dengan BA dalam bidang Sains Politik. Terdapat juga pekerjaan yang ada dalam analisis atau penyelidikan bagi orang-orang yang juga ingin mendapatkan latar belakang yang kukuh dalam statistik. Ada pekerjaan yang ada dalam sektor awam, swasta, dan bukan keuntungan sektor. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa banyak jawatan peringkat tinggi memerlukan ijazah pasca siswazah, siap selepas memperoleh ijazah sarjana muda.

Banyak institusi di seluruh dunia menawarkan program sains politik sarjana muda dengan peluang kepada pelajar untuk mendapatkan ijazah dalam talian. Kajian Online bermakna lokasi bukanlah satu isu dalam mencari program yang tepat untuk anda. Ia juga adalah pilihan yang baik untuk pelajar dengan jadual sibuk yang tidak boleh selalu mendapatkan ke kuliah kelas biasa.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam bidang sains politik

Keiser University Latin American Campus
Campus Sepenuh masa February 2019 Nicaragua San Marcos

Majoriti Sains Politik meneroka dasar, proses, teori politik, dan hubungan antarabangsa. Ini adalah program yang luas yang akan memperkenalkan pelajar kepada kajian umum bidang sains politik, dan sesuai untuk pelajar yang ingin meneliti topik dasar awam, hal ehwal luar negeri, undang-undang, kerajaan, dan proses kempen. [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik

Majoriti Sains Politik meneroka dasar, proses, teori politik, dan hubungan antarabangsa. Ini adalah program yang luas yang akan memperkenalkan pelajar kepada kajian umum bidang sains politik, dan sesuai untuk pelajar yang ingin meneliti topik dasar awam, hal ehwal luar negeri, undang-undang, kerajaan, dan proses kempen.

Objektif Program Membangunkan pemahaman tentang perbezaan antara pelbagai sistem kerajaan dan ekonomi. Membangunkan pemahaman mengenai rangka kerja yang diperlukan untuk menerapkan yayasan politik, ekonomi, sosial, sejarah, hukum dan falsafah dalam kajian sains politik. Memperoleh pemahaman tentang tekanan bahawa penduduk, sumber alam, dan isu alam sekitar mempunyai kerangka politik. Memperoleh pemahaman mengenai teori politik yang diperlukan untuk menganalisis dasar dan tindakan politik. Membangunkan kemahiran secara bertulis, penyelidikan, dan analisis. Kemahiran yang anda akan membangunkan Analisis dan pemahaman mengenai pelbagai aspek kerajaan, hubungan antarabangsa, undang-undang, sejarah, dan politik. Kemahiran pemikiran kritikal yang telus. Keterampilan menulis dan kemahiran komunikasi lisan. Keupayaan untuk bekerja dengan baik dalam kumpulan dan menghargai pelbagai pandangan. Keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan pelbagai budaya dan persekitaran. Kapasiti untuk menyelesaikan masalah. Bekerja dengan baik di bawah tekanan. ... [-]

BA (Hons) Politik

Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate
Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Ini tahap tersendiri mengkaji teori dan amalan politik, mengintegrasikan perspektif kedua-dua negara dan antarabangsa. Anda akan belajar mengenai kepentingan persekitaran politik yang semakin global dan memahami kepentingan politik sebagai aktiviti manusia. [+]

BA (Hons) Politik

Pelajar kami akan mengesyorkan kami! 94% pelajar BA (Hons) Politik akan mengesyorkan belajar di NTU (Tinjauan Pelajar Kebangsaan 2017).

Gelaran Politik yang tersendiri ini meneliti teori dan amalan politik, mengintegrasikan perspektif nasional dan antarabangsa. Anda akan belajar mengenai kepentingan persekitaran politik yang semakin global dan memahami kepentingan politik sebagai aktiviti manusia.

Jika anda mempunyai minat yang mendalam dalam hal ehwal semasa dan trend antarabangsa, maka BA (Hons) Politik ijazah di NTU adalah sesuai untuk anda. Kursus ini menggalakkan anda untuk melibatkan diri secara langsung sebagai seorang saintis politik atau ahli teori dengan melakukan penyelidikan persendirian anda sendiri, memuncak dalam pengeluaran setahun disertasi akhir pada topik pilihan anda.... [-]


Bachelor of Arts in Political Science

Franklin University Switzerland
Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik. [-]

Sarjana Muda Sains dalam Sains Politik

University of Milan - Department of Social and Political Sciences
Campus Sepenuh masa September 2019 Itali Milan

Sains Politik (SPO) dalam Bahasa Inggeris difikirkan baik untuk pelajar antarabangsa dan untuk orang Itali yang ingin mengambil jalan yang mencabar dan inovatif untuk mendapatkan ijazah BA mereka. Ia menggabungkan ciri-ciri pelbagai disiplin dengan tumpuan khusus pada hubungan yang kompleks antara Politik dan Ekonomi. [+]

Sains Politik (SPO) dalam Bahasa Inggeris difikirkan baik untuk pelajar antarabangsa dan untuk orang Itali yang ingin mengambil jalan yang mencabar dan inovatif untuk mendapatkan ijazah BA mereka. Ia menggabungkan ciri-ciri pelbagai disiplin dengan tumpuan khusus pada hubungan yang kompleks antara Politik dan Ekonomi.

Dua tahun pertama termasuk modul dalam sejarah kontemporari, ekonomi, undang-undang, sains politik, dan sosiologi. Pada permulaan tempoh terakhir tahun kedua, para pelajar berpindah dari kursus generalis ke trek yang meliputi kursus metodologi seperti Falsafah Sains dan Polimetrik, kelas dalam bidang Sains dan Ekonomi Politik, serta Labs dan kursus elektif.

Ini adalah organisasi keseluruhan program tiga tahun.... [-]


Ba dalam bidang sains politik

John Cabot University
Campus Sepenuh masa October 2019 Itali Rome

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik mempunyai sebagai tumpuannya aspek teori dan metodologi kajian Politik [+]

Quote Bachelorstudies.com dan kami akan mengetepikan bayaran permohonan anda!

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik mempunyai sebagai tumpuannya aspek teori dan metodologi kajian Politik dan, lebih meluas, Sains Sosial. Pemahaman tentang aspek sejarah dan tingkah laku politik merupakan asas di mana kurikulum untuk ijazah ini adalah berdasarkan. Ijazah yang akan berharga untuk pelajar yang berminat dalam memperdalam pemahaman mereka fenomena sosial dan mungkin bersedia untuk kerja graduan dalam bidang ini. Ia juga menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang profesional bidang berkaitan seperti kewartawanan, undang-undang, dan pengurusan organisasi awam antarabangsa.

... [-]

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik

Mansfield University
Campus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Mansfield

Program Sains Politik menekankan pembangunan satu set kemahiran utama yang akan meningkatkan prospek kerjaya jangka panjang siswazah. Khususnya, kursus kami menyerlahkan pentingnya pemahaman membaca, pemikiran kritikal dan analitik, dan kemahiran komunikasi bertulis dan lisan. Bagi pelajar yang memilih peluang pendidikan lanjutan selepas tamat pengajian, seperti sekolah undang-undang atau sekolah siswazah, kemahiran ini menjadi landasan penting bagi kejayaan akademik masa depan. Pelajar lain lebih suka memasuki tenaga kerja secara langsung dan kemahiran yang sama secara meluas digunakan dalam politik, perniagaan, kewartawanan, pentadbiran awam, keadilan jenayah, komunikasi, pemasaran, dan penyelidikan. Ringkasnya, penekanan ke atas kemahiran direka untuk membolehkan graduan kami cemerlang dalam hampir semua laluan kerjaya. Memang, graduan baru kami telah memilih kerjaya yang berkaitan dengan politik, kerajaan, perniagaan, pendidikan, undang-undang, dan keadilan jenayah. [+]

Sains Politik adalah disiplin sains sosial yang luas yang ditujukan kepada kajian kerajaan dan politik Amerika Syarikat, negara-negara lain, dan sistem antarabangsa. Matlamat utama kami adalah untuk menghasilkan pelajar dengan pengetahuan yang lengkap tentang disiplin dan satu set kemahiran yang berfungsi sebagai asas untuk kerjaya dalam mana-mana bidang selepas tamat pengajian.

Kajian sains politik menyediakan asas yang sangat baik untuk mempelajari kemahiran dan pengetahuan baru yang boleh digunakan dalam hampir mana-mana bidang. Sebagai satu disiplin, tumpuan kajian adalah mengenai proses politik dan institusi-institusi dari pelbagai sistem politik, termasuk Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, analisis politik dan kerajaan sering melibatkan disiplin lain seperti sejarah, ekonomi, falsafah, sosiologi, antropologi, psikologi, perniagaan, keadilan jenayah, dan lain-lain. Pendekatan ini secara mendisiplinkan menyumbang kepada graduan yang baik, yang secara semula jadi mengarah mereka menjadi pelbagai kerjaya. Lebih-lebih lagi, penekanan utama meneliti masalah dari pelbagai perspektif, perhatian kepada butir fakta, dan keperluan untuk terus membangun dan merevisi idea-idea teoritis yang lebih luas. Pengalaman akademik ini kemudiannya digunakan oleh siswazah dalam apa jua kerjaya yang mereka pilih untuk meneruskan.... [-]


Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik

BAU International University Washington DC
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Washington

Program Sains Politik BAU mengamalkan visi global untuk menyokong penyelidikan dan pengajaran dalam persekitaran pelbagai budaya berdasarkan penghormatan terhadap maruah manusia, hak asasi manusia dan kebebasan sejagat untuk semua lelaki dan wanita tanpa mengira bangsa, warna, agama atau agama. [+]

Program Sains Politik BAU mengamalkan visi global untuk menyokong penyelidikan dan pengajaran dalam persekitaran pelbagai budaya berdasarkan penghormatan terhadap maruah manusia, hak asasi manusia dan kebebasan sejagat untuk semua lelaki dan wanita tanpa mengira bangsa, warna, agama atau agama. Kami mahu pelajar kami menyedari nilai sejagat sambil membangunkan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk membina kerjaya mereka. Staf dan pelajar akademik yang sangat berkelayakan, yang mewakili pelbagai latar belakang budaya dan geografi, berdedikasi untuk menggabungkan sains akademik sains politik dan hubungan antarabangsa dengan pengalaman "dunia nyata" dengan kerjasama yang erat dengan sektor swasta, dengan agensi kerajaan dan NGO.... [-]


Politik utama sains

Siena College
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Loudonville

Program sains politik menyediakan pelajar-pelajar kita dengan pemahaman yang menyeluruh dan penghayatan dalam kajian politik. Pelajar mengambil bahagian secara aktif dalam komuniti tempatan, negeri dan antarabangsa. Kami memupuk rakyat dimaklumkan dan diberi kuasa dan menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya dalam dunia yang pelbagai, yang berkaitan dan kompleks pada hari ini. [+]

Program sains politik menyediakan pelajar-pelajar kita dengan pemahaman yang menyeluruh dan penghayatan dalam kajian politik. Pelajar mengambil bahagian secara aktif dalam komuniti tempatan, negeri dan antarabangsa. Kami memupuk rakyat dimaklumkan dan diberi kuasa dan menyediakan mereka untuk kerjaya yang berjaya dalam dunia yang pelbagai, yang berkaitan dan kompleks pada hari ini.

Sebagai utama sains politik anda akan dilatih untuk berfikir secara kritis mengenai isu-isu politik dalam dan luar negara dan mendapat pemahaman yang mendalam tentang institusi politik, proses, dan sistem nilai. Anda juga akan membangunkan kemahiran analitikal dan penyelidikan penting untuk menganalisis undian pendapat awam, statistik, undang-undang, dasar awam, dan cara-cara isu-isu politik memberi kesan kepada masyarakat tempatan dan antarabangsa.... [-]


BA dalam Sains Politik

Wartburg College
Campus Sepenuh masa August 2019 Amerika Syarikat Waverly

Majoriti sains politik menawarkan persediaan untuk kerjaya atau pendidikan lanjut dalam pembuatan dasar awam, undang-undang, perancangan bandar, perdagangan antarabangsa, perkhidmatan diplomatik, dan kempen politik. [+]

Majoriti sains politik menawarkan persediaan untuk kerjaya atau pendidikan lanjut dalam pembuatan dasar awam, undang-undang, perancangan bandar, perdagangan antarabangsa, perkhidmatan diplomatik, dan kempen politik.

Major sains politik boleh didapati melalui Jabatan Sains Sosial. Kursus sains sosial menawarkan pengalaman dalam kursus dan peluang kerja projek untuk penyelidikan ilmiah yang asal, menggabungkan perjalanan lapangan dan kajian luar kampus di seluruh Amerika Syarikat dan di luar negara. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, ahli fakulti dan pelajar psikologi meneliti topik seperti keibubapaan dan keperibadian, proses memori, dan tekanan dan penyesuaian. Di samping itu, para pelajar membantu fakulti dalam meneliti hak asasi manusia, kajian pendemokrasian, wacana awam, dan pembelajaran perkhidmatan.... [-]


BA dalam Sains Politik

Richmond The American International University in London
Campus Sepenuh masa 3 - 4  August 2019 United Kingdom Richmond

Ijazah Sains Politik menyediakan pelajar dengan pengetahuan dalam tiga bidang teras Sains Politik: pemikiran politik, sistem politik dan dasar awam. Sains Politik diajarkan dengan menggunakan pelbagai kaedah yang mencerminkan badan pelajar antarabangsa, sambil menggunakan teknologi yang paling baru muncul. [+]

Ijazah Sains Politik menyediakan pelajar dengan pengetahuan dalam tiga bidang teras Sains Politik: pemikiran politik, sistem politik dan dasar awam. Sains Politik diajarkan dengan menggunakan pelbagai kaedah yang mencerminkan badan pelajar antarabangsa, sambil menggunakan teknologi yang paling baru muncul. Kajian ideologi politik, teori dan idea adalah seimbang terhadap kajian praktikal pembuatan dasar merangkumi pelbagai tema dan isu-isu, dan proses politik dalam pelbagai negara dan wilayah. Pelajar menikmati kajian pemikir dan teori politik yang luas, sementara secara langsung terlibat dengan pelbagai isu dasar praktikal, dalam pelbagai tetapan nasional dan serantau yang berlainan. Kursus Politik Britania, misalnya, sebagian diajarkan di Rumah Parlemen. Ijazah ini juga mengiktiraf dimensi antarabangsa proses politik, ekonomi dan dasar, dan memastikan pelajar sudah biasa dengan politik dunia yang sedang membangun. Pelajar membangun kemahiran metodologi dan teknikal sains sosial, menjadikan penggunaan teknologi dan amalan terbaik. Kursus-kursus ini juga memastikan pelajar-pelajar dalam jurusan lain dapat memperoleh pemahaman yang mencukupi tentang Sains Politik untuk membantu merangka dimensi politik bidang pilihan mereka. Program ini menyediakan latar belakang untuk kajian lanjut pasca siswazah dan karier masa depan, termasuk kerja dalam kerajaan, organisasi antarabangsa, perniagaan, kewangan dan media. Pelajar juga mengambil pelbagai kursus pilihan dalam kajian kebangsaan, serantau dan globalisasi, atau menangani bidang-bidang bertema kepentingan kontemporari, yang membolehkan pengkhususan dalam peringkat mengikut minat murid.... [-]


Bachelor of Arts in European Studies:Politics and Society in a Global Context

Centre for European Studies at Jagiellonian University
Campus Sepenuh masa October 2019 Poland Kraków

[+]

Program ini juga merupakan langkah pertama ke arah melanjutkan pendidikan akademik pelajar pada peringkat lepasan dan pasca siswazah.

[-]

Ijazah Sarjana Muda Sains Politik

University of Hradec Králové, Philosophical Faculty
Campus Sepenuh masa September 2019 Republik Czech Hradec Kralove

Fakulti Filsafat Universiti Hradec Králové menawarkan Ijazah Sarjana Muda, yang boleh diteruskan dalam kajian sepenuh masa. Program sarjana ini direka untuk pelajar yang telah menamatkan pendidikan sekolah menengah. [+]

Adakah anda dalam Sains Politik?

Program pengajian Ijazah Sarjana Muda: Sains Politik

Fakulti Filsafat Universiti Hradec Králové menawarkan Ijazah Sarjana Muda, yang boleh diteruskan dalam kajian sepenuh masa. Program sarjana ini direka untuk pelajar yang telah menamatkan pendidikan sekolah menengah. Kajian ini dirancang sebagai gambaran sistem politik, pemikiran politik, hubungan antarabangsa dan integrasi Eropah termasuk sejarah moden.

Lihat Panduan UHK kami!

Cadangan kami ringkasBidang Pengajian: Sains Politik Durasi: 3 tahun (6 semester)Bahasa InggerisTuisyen mod: Sepenuh masaMula seterusnya: Setiap September, FebruariLokasi: Hradec Králové, Republik CzechHarga untuk semester: € 1.500Biasiswa: Tersedia - 500 EUR / semester dalam hal keputusan kajian yang baik (sehingga gred B-rata)Untuk maklumat lanjut hubungi:... [-]

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik

Texas Tech University at Hill College
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cleburne

BA dalam Sains Politik kini dalam peringkat pembangunan untuk kampus tapak serantau. Pelajar di kampus tapak serantau akan mengambil kombinasi kursus bersemuka, segerak dan lengkap dalam talian untuk menyelesaikan keperluan 33 jam untuk BA dalam Sains Politik. [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik

BA dalam Sains Politik kini dalam peringkat pembangunan untuk kampus tapak serantau. Kami menjangkakan menawarkan BA dalam Sains Politik bermula pada Kejatuhan 2017. Pelajar di kampus tapak serantau akan mengambil kombinasi kursus bersemuka, segerak dan lengkap dalam talian untuk menyelesaikan keperluan 33 jam untuk BA dalam Sains Politik. Berminat untuk mengambil kursus di tapak serantau untuk mendapatkan pendidikan sains politik anda bermula? Terdapat beberapa pilihan bahagian atas di semua kampus tapak serantau kami!

Gambaran Keseluruhan Program

Kurikulum sains politik direka untuk menyediakan pelajar dengan asas yang mantap dan pemahaman yang mendalam tentang disiplin sains politik dan membolehkan mereka untuk mengkhususkan diri dalam bidang yang mempunyai kepentingan substantif tertentu. Sains politik memberikan arahan yang sangat baik untuk pelajar yang berminat dalam politik, undang-undang, kewartawanan, pengajaran, atau perkhidmatan awam. Wawasan ke atas nilai-nilai politik, isu-isu dasar domestik, dan dasar luar negara adalah tidak ternilai bagi pelajar-pelajar yang berminat dalam kerjaya seperti itu dan juga untuk kerjaya dalam perniagaan.... [-]


Sarjana Muda Sains Politik (BA)

University of Central Missouri
Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Warrensburg

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana kerajaan memberi impak kepada kehidupan seharian anda? Adakah anda berminat mengenai isu-isu seperti undang-undang, keselamatan negara, pendidikan, kesihatan, atau dasar alam sekitar? Adakah anda ingin belajar tentang kerajaan di bahagian lain di dunia, atau bergulat dengan isu-isu yang menyakitkan seperti keganasan dan globalisasi? Adakah anda ingin belajar bahasa seperti Sepanyol, Jerman, Perancis, Arab, atau Cina untuk lebih memahami negara atau rantau? Jika ya, Sarjana Muda Sains dalam Sains Politik akan membantu anda mengembangkan komunikasi, analisis, kepimpinan, dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk berjaya di dalam kelas dan di pasaran kerja. Sarjana Muda Sains dalam Sains Politik menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam perniagaan, pengurusan kempen, pendidikan, persekutuan, negeri, dan kerajaan tempatan, kumpulan kepentingan dan pertubuhan bukan kerajaan, undang-undang, dan hal ehwal awam dan antarabangsa. [+]

Mengenai

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana kerajaan memberi impak kepada kehidupan seharian anda? Adakah anda berminat mengenai isu-isu seperti undang-undang, keselamatan negara, pendidikan, kesihatan, atau dasar alam sekitar? Adakah anda ingin belajar tentang kerajaan di bahagian lain di dunia, atau bergulat dengan isu-isu yang menyakitkan seperti keganasan dan globalisasi? Adakah anda ingin belajar bahasa seperti Sepanyol, Jerman, Perancis, Arab, atau Cina untuk lebih memahami negara atau rantau? Jika ya, Sarjana Muda Sains dalam Sains Politik akan membantu anda mengembangkan komunikasi, analisis, kepimpinan, dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk berjaya di dalam kelas dan di pasaran kerja. Sarjana Muda Sains dalam Sains Politik menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam perniagaan, pengurusan kempen, pendidikan, persekutuan, negeri, dan kerajaan tempatan, kumpulan kepentingan dan pertubuhan bukan kerajaan, undang-undang, dan hal ehwal awam dan antarabangsa.... [-]


Sarjana Muda Sains dalam Sains Dasar - Pengajian Dasar Komuniti dan Serantau Major (CRPS)

Ritsumeikan University
Campus Sepenuh masa September 2019 Jepun Osaka Kyoto + 1 lagi

Kolej Sains Dasar ditubuhkan pada tahun 1994 sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat untuk pendekatan interdisipliner untuk menyelesaikan isu-isu yang semakin kompleks dalam masyarakat dan kini merupakan salah satu pusat utama dalam kajian dasar di Jepun. [+]

Sarjana Muda Sastera dalam Sains Politik.

Kolej Sains Dasar ditubuhkan pada tahun 1994 sebagai tindak balas kepada keperluan yang semakin meningkat bagi pendekatan interdisipliner untuk menyelesaikan isu-isu yang semakin rumit dalam masyarakat. Sains Dasar adalah bidang akademik yang bertujuan untuk menjelaskan sebab-sebab masalah sosial ini dan meneroka penyelesaian dengan cara yang memenuhi jumlah maksimum ahli atau pihak berkepentingan dalam masyarakat.

Gambaran Program:

Dasar-dasar yang dilaksanakan dengan baik dan dilaksanakan dengan baik mempunyai kuasa mengubah kehidupan orang. Pelajar sains dasar belajar bagaimana untuk melepaskan kuasa itu dengan menggabungkan pengetahuan akademik lanjutan dalam beberapa bidang dengan tumpuan untuk menyelesaikan masalah kehidupan sebenar. Isu-isu seperti kemiskinan, perubahan demografi, urbanisasi dan perubahan alam sekitar diiktiraf sebagai cabaran global, tetapi mereka semua menuntut tindak balas yang terletak di dalam negara. Sains dasar menghubungkan pengamal maju dan global yang tempatan dan tempatan untuk menyampaikan penyelesaian kreatif yang memenuhi semua pihak berkepentingan.... [-]