Filter
Sarjana Muda Sastera
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Kosmetologi 2019/2020

A BA (Sarjana Muda Sastera) adalah program ijazah pertama yang paling popular yang boleh diceburi dalam beberapa kawasan yang berbeza. Graduan sama ada boleh meneruskan kerjaya atau meneruskan dengan pendidikan mereka untuk mendapatkan ijazah sarjana atau doktor falsafah.

Anda mungkin tertanya-tanya, apa yang dikatakan BA dalam Kosmetologi? Program ini direka bagi mereka yang ingin untuk membina kemahiran yang berkaitan dengan terapi kecantikan. Bukan sahaja pelajar akan membina bakat pengindahan mereka, tetapi banyak program juga akan menawarkan kelas dalam perniagaan, seperti hubungan manusia, komunikasi, dan pemasaran. Setelah tamat pengajian, individu biasanya akan tahu bagaimana untuk menggunakan teknologi terkini untuk menghapuskan badan dan kulit kecacatan, mengekalkan badan yang sihat dan kulit muka, dan menonjolkan ciri-ciri menarik.

Pelajar yang mengejar manfaat program ini dalam pelbagai cara. Kecantikan dan kesihatan kulit akan sentiasa menjadi keutamaan bagi ramai orang, jadi pasaran kerja harus menggalakkan.Dalam program BA, pelajar juga akan diperkenalkan kepada prinsip-prinsip perniagaan, yang membolehkan banyak peluang kerjaya yang lebih.

Keperluan kewangan yang berkaitan dengan memperoleh ijazah dalam kosmetologi akan berbeza-beza dari satu tempat ke tempat lain. Faktor-faktor yang terlibat termasuk lokasi sekolah dan panjang program ini. Individu yang berminat untuk mengikuti jalan pendidikan ini perlu menyelidik sekolah dan menghubungi mereka secara langsung untuk melihat jika yuran tuisyen dan sesuai dengan anggaran mereka.

Setelah tamat pengajian, pelajar akan mempunyai kemahiran yang mencukupi yang akan menyediakan mereka untuk bekerja di salun kecantikan, klinik kosmetologi estetik, pelbagai organisasi dalam industri kecantikan, dan foto dan filem kajian. Individu yang ingin menerokai kulit dengan lebih mendalam mungkin mahu meneruskan pelajaran mereka untuk bekerja dalam dermatologi atau industri yang berkaitan. Ramai graduan membuka salun sendiri atau perniagaan swasta untuk bekerja secara bebas.

Mula meneliti dan membandingkan sekolah dengan menggunakan pangkalan data yang luas kami dalam talian. Bermula sekarang, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Pengajian Kosmetologi

Canadian Mennonite University

Boleh menyanyi "This Little Cahaya Mine" benar-benar membantu seseorang belajar semula untuk bercakap, selepas ditembak di kepala melalui kawasan Broca? Bagaimana campur ... [+]

Boleh menyanyi "This Little Cahaya Mine" benar-benar membantu seseorang belajar semula untuk bercakap, selepas ditembak di kepala melalui kawasan Broca? Bagaimana campur tangan berasaskan muzik boleh meningkatkan fungsi dan kualiti hidup pesakit Alzheimer? Bolehkah muzik menjadi alternatif yang berdaya maju untuk ubat-ubatan atau lain-lain jenis terapi dalam merawat gangguan mood? Bagaimanakah muzik mempengaruhi perkembangan kanak-kanak?

Jika mana-mana soalan-soalan ini menarik minat anda, pertimbangkan untuk mendaftar dalam program terapi muzik CMU itu, yang diiktiraf oleh Persatuan Kanada untuk Terapi Muzik (CAMT).

Program ini dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kerjaya dalam terapi muzik. Terapi muzik menggunakan muzik dengan cara yang mahir, sistematik untuk menggalakkan perubahan positif dalam fungsi mental, fizikal, emosi, dan rohani individu dan kumpulan. Peluang pekerjaan kepada ahli terapi muzik wujud di kemudahan kesihatan mental, rumah penjagaan, hospital, sekolah, rumah kumpulan, dan banyak tetapan lain. Selain itu, terapi muzik banyak membangunkan amalan peribadi mereka sendiri. Terapi muzik dijangka pemuzik yang berbakat dan serba boleh dengan asas yang kukuh dalam kajian pembangunan manusia normal dan tidak normal di samping kemahiran terapi muzik mereka. Di atas dan di luar kemahiran dan teknik terapi muzik, pelajar di CMU mendapatkan pemahaman kerohanian, etika, dan kaunseling, tidak ternilai kepada kerjaya dalam mana-mana profesion penjagaan.... [-]

Kanada Winnipeg
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Somerset College

Mahu menjadi artis solekan profesional, bekerja di tempat-tempat seperti Opera Nasional Inggeris dan teater West End, atau BBC dan ITV, dan mengenai penerbitan filem utam ... [+]

Penerangan Kursus

Mahu menjadi artis solekan profesional, bekerja di tempat-tempat seperti Opera Nasional Inggeris dan teater West End, atau BBC dan ITV, dan mengenai penerbitan filem utama dengan pengarah seperti Steven Spielberg, Tim Burton dan Danny Boyle?

Itulah yang telah dicapai oleh graduan kami, dan dengan kursus ini di bawah tali pinggang anda, ada peluang untuk mengikuti anda.

Program unik ini akan memberi anda:

Pengertian mendalam mengenai industri solekan media.Wawasan ke dalam peranan seniman make-up berkaitan dengan pentas, TV dan filem, pemprosesan fesyen dan promosi fesyen.Kemahiran dan bakat kreatif untuk menggunakan make-up untuk mengekspresikan emosi, mengubah wajah dan menggambarkan watak.Kemahiran teknikal dan artistik untuk transformasi make-up lengkap.Kemahiran penyelidikan yang diperlukan untuk memastikan kualiti dan ketepatan penggambaran watak.Kemahiran dalam bidang kerja rambut, perkembangan karakter, lukisan badan, postiche (pembuatan rambut palsu) dan prostetik.Portfolio kerja yang komprehensif untuk menunjukkan bakal majikan.Peluang untuk melaksanakan pembelajaran berasaskan pembelajaran dan projek hidup di dunia media.Pengajaran dan Penilaian... [-]
United Kingdom Taunton
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Program ini direka bentuk untuk menawarkan pelajar yang telah berjaya menamatkan gelaran asas, atau kursus yang serupa dalam bidang solekan, peluang untuk memperoleh peng ... [+]

Apa Artistry Make-up

Program ini direka bentuk untuk menawarkan pelajar yang telah berjaya menamatkan gelaran asas, atau kursus yang serupa dalam bidang solekan, peluang untuk memperoleh penganugerahan gelar kehormatan.

Kursus ini terdiri daripada pelbagai modul teras yang direka untuk memanjangkan lagi kemahiran, sifat dan kemahiran teknikal dalam seni transformasi. Modul-modul ini ditambah lagi dengan fesyen dan modul pakar media.

Kursus ini bertujuan untuk menghasilkan seniman profesional yang dilengkapi dengan segala kemahiran untuk menyesuaikan diri dan bertindak balas terhadap permintaan yang mencabar industri solekan.

Dengan perkembangan baru yang menarik yang berlaku di dunia TV, Manchester dijangka menjadi bandar media yang menyeronokkan dan inovatif. Artis make-up di rantau ini sangat dicari kerana Bandar Raya Multi BBC BBC yang baru di Salford Quays dan pembangunan semula ITVs Granada Studios yang menyediakan pelajar kami peluang yang sangat baik untuk mendapatkan pengalaman dan penempatan kerja yang signifikan.... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2020
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu