Read the Official Description

BA

Dunia menjadi semakin terhubung dan keupayaan untuk mencipta dan mengekalkan hubungan silang budaya lebih penting daripada sebelumnya. Oleh kerana kesan keganasan dan konflik dirasakan di seluruh komuniti global, kami melihat lebih banyak peluang untuk kerjasama, penyelesaian masalah, dan peacebuilding dalam masyarakat tempatan dan di seluruh halangan antarabangsa. Untuk mempersiapkan pelajar-pelajar kami untuk membuat hubungan silang budaya, Sarjana Muda Seni dalam Analisis dan Pelajaran Konflik pelajar mesti menunjukkan kemahiran peringkat menengah dalam bahasa asing.

Konsentrasi

Semua analisis konflik dan jurusan resolusi memilih kawasan tumpuan dari yang berikut:

 • Membina Keamanan di Pertubuhan Terbagi
 • Penglibatan Global
 • Tindakan Politik dan Sosial
 • Keadilan dan Perdamaian
 • Dynamic Interpersonal
 • Kepimpinan Kolaboratif

Nasihat

Penasihat Sekolah Analisis Konflik dan Penetapan Resolusi membantu pelajar membuat kursus pengajian antara disiplin yang memenuhi minat dan matlamat kerjaya mereka. Semua jurusan sangat digalakkan untuk bertemu secara tetap dengan penasihat akademik dari Sekolah yang akan membantu pelajar membangun dan mengikuti rancangan pembelajaran yang koheren dan melengkapkan tahap dengan tepat pada masanya.

BS

Kemahiran analisis dan teknik adalah penting untuk menyelesaikan masalah yang paling sukar di dunia. Untuk menyelesaikan konflik, kita mesti terlebih dahulu memahaminya. Pemikiran kritikal dan kemahiran penyelidikan adalah tumpuan program Sarjana Muda Sains kami dan sedang diminta oleh majikan semua sektor. Pelajar yang mengikuti pengajian Sarjana Muda Sains dalam Analisis Konflik dan Resolusi membangunkan kemahiran penyelidikan dan mempunyai peluang untuk memperoleh pengalaman merancang tinjauan, mengadakan wawancara, menganalisis statistik, dan menganjurkan data.

Semua analisis konflik dan jurusan resolusi memilih kawasan tumpuan:

 • Membina Keamanan di Pertubuhan Terbagi
 • Penglibatan Global
 • Tindakan Politik dan Sosial
 • Keadilan dan Perdamaian
 • Dynamic Interpersonal
 • Kepimpinan Kolaboratif

Nasihat

Penasihat membantu pelajar membuat kursus pengajian antara disiplin yang memenuhi minat dan matlamat kerjaya mereka. Semua jurusan sangat digalakkan untuk bertemu secara tetap dengan penasihat akademik dari Sekolah yang akan membantu pelajar membangun dan mengikuti rancangan pembelajaran yang koheren dan melengkapkan tahap dengan tepat pada masanya.

Keperluan Ijazah

Jumlah kredit: 120

Pelajar mesti memenuhi semua keperluan untuk ijazah sarjana muda seperti yang dinyatakan dalam Polisi Akademik termasuk semua keperluan Core Mason. Majikan S-CAR mesti melengkapkan keperluan peringkat 6 kredit peringkat dalam kaedah penyelidikan serta 51 kredit keperluan utama untuk ijazah BS.

Pelajar yang mengikuti pengajian peringkat dua / sarjana dengan program di luar program sarjana S-CAR akan diharapkan dapat memenuhi semua keperluan Mason Core dan kolej yang diperlukan untuk menyelesaikan major kedua. Sila semak dengan jabatan utama kedua mengenai keperluan tambahan.

Program taught in:
English

See 6 more programs offered by George Mason University Korea »

Last updated July 4, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mac. 2019
By locations
By date
Start Date
Mac. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Location
Application deadline
End Date