$close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Rusia 2023

Selepas sekolah menengah atau sekolah menengah, anda boleh belajar selama tiga hingga lima tahun untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sastera, yang juga dikenali sebagai BA. Ijazah ini menggabungkan kajian seni liberal am dengan pengetahuan khusus dalam bidang pilihan anda dalam sains sosial, seni halus atau kemanusiaan. Jadi, apakah BA dalam Pengajian Rusia? Ijazah ini memberi tumpuan kepada s… Baca lebih lanjut

Selepas sekolah menengah atau sekolah menengah, anda boleh belajar selama tiga hingga lima tahun untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sastera, yang juga dikenali sebagai BA. Ijazah ini menggabungkan kajian seni liberal am dengan pengetahuan khusus dalam bidang pilihan anda dalam sains sosial, seni halus atau kemanusiaan.

Jadi, apakah BA dalam Pengajian Rusia? Ijazah ini memberi tumpuan kepada sejarah dan budaya Rusia dan beberapa negara berdekatan. Walaupun belajar bahasa Rusia biasanya sebahagian daripada kajian ini, bidang lain termasuk seni, politik, ekonomi dan industri. Anda boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada salah satu bidang ini atau mendapatkan pemahaman yang lebih luas mengenai Rusia dan semua yang berkaitan dengan negara ini. Ijazah ini juga boleh digunakan sebagai titik permulaan untuk kajian lanjut.

Ijazah pengajian Rusia boleh mengajar anda untuk dwibahasa dan meningkatkan komunikasi dan pemikiran kritikal anda. Mengetahui dua bahasa dan mempunyai kemahiran komunikasi yang baik berguna untuk situasi umum dan sosial. Pemikiran kritikal dapat membantu anda menyelesaikan masalah yang rumit.

Beberapa kos mendapatkan ijazah, seperti pendaftaran dan yuran kursus, berbeza bergantung pada sekolah yang anda pilih. Anda juga harus memasukkan buku, pengangkutan, makanan dan penginapan dalam anggaran anda.

Jenis kerjaya yang anda boleh dapatkan dengan ijazah sarjana muda dalam kajian Rusia bergantung pada kawasan yang anda pilih untuk memberi tumpuan. Belajar terutamanya bahasa bermakna anda boleh mencari pekerjaan dalam terjemahan dan urusan lintas budaya yang lain. Mempelajari sejarah boleh membawa kepada pekerjaan sebagai kurator pustakawan atau muzium. Satu pekerjaan sebagai perunding perundangan atau perunding perdagangan boleh datang daripada memberi tumpuan kepada politik, ekonomi atau sejarah. Syarikat yang menyewa graduan dengan ijazah ini termasuk firma ekonomi dan agensi kemanusiaan.

Mempelajari negara atau budaya tertentu sering dilakukan di sumber, tetapi ada sekolah di luar Rusia yang juga menawarkan program yang memfokuskan kepada negara penting ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
Disyorkan Terkini Tajuk
George Mason University
Fairfax, Amerika Syarikat

Rusia dan negara-negara Eurasia telah dan akan terus menjadi, yang paling penting bagi kepentingan negara AS. Wilayah ini adalah sumber kesusasteraan bertaraf dunia dan bebera ... +

Rusia dan negara-negara Eurasia telah dan akan terus menjadi, yang paling penting bagi kepentingan negara AS. Wilayah ini adalah sumber kesusasteraan bertaraf dunia dan beberapa tradisi terbaik dalam seni visual dan persembahan. Imigresen dari rantau ini telah membawa artis, penari, pemuzik, penulis, saintis, atlet dan usahawan yang cemerlang ke AS, yang pengaruh inovatifnya menjangkau jauh ke dalam kehidupan budaya Amerika. Dalam jurusan ini, anda akan mengikuti kursus dengan profesor yang diiktiraf pakar dalam bidang mereka. Anda akan mempelajari bahasa Rusia, yang dituturkan di seluruh dunia oleh kira-kira 250 juta orang, sambil juga memperoleh pengetahuan asas tentang sejarah, budaya, kesusasteraan, politik, sosiologi, ekonomi dan geografi di rantau ini. Program ijazah Mason amat fleksibel, membolehkan anda menumpukan minat anda pada salah satu daripada tiga tumpuan: Pengajian Rusia, Bahasa dan Budaya Rusia, dan Kajian Eurasia. Kedudukan Mason yang berdekatan dengan Washington, DC menjadikannya tempat yang bagus untuk anda mempelajari Rusia dan Eurasia. Pelajar Mason telah mengadakan latihan di beberapa agensi dan organisasi, termasuk Jabatan Negara, Institut Politik Dunia, Perpustakaan Kongres, Majlis Amerika untuk Pendidikan Antarabangsa, dan Muzium Memorial Holocaust. Kami menggalakkan pelajar kami memohon biasiswa kompetitif untuk menyokong pengajian di luar negara dan ramai yang telah menerima biasiswa berprestij, termasuk Biasiswa Bahasa Kritikal, anugerah Fulbright-Hays dan Biasiswa Boren. Kepekatan Bahasa dan Budaya Rusia menekankan kursus dalam bahasa, kesusasteraan, budaya, dan tamadun Rusia, dengan sebilangan kecil kursus yang diperlukan dalam sejarah dan sains sosial. Kepekatan ini menawarkan empat tahun bahasa Rusia dan direka untuk pelajar yang fokus utamanya adalah untuk membangunkan kecekapan lanjutan dalam bahasa Rusia. Kepekatan Pengajian Rusia menekankan kursus tentang sejarah, budaya, pawagam, politik, dan sosiologi Rusia dan bekas Kesatuan Soviet, dan memerlukan lebih sedikit kursus dalam bahasa Rusia. Kepekatan Kajian Eurasia menekankan kursus tentang sejarah dan politik negara-negara Asia Tengah, rantau Caucasus, dan negara-negara Eropah Timur. Keperluan bahasa dalam kepekatan ini adalah serupa dengan Pengajian Rusia tetapi membenarkan pilihan untuk menggantikan bahasa Eurasia yang berkaitan dengan bahasa Rusia. -
BA
Sepenuh Masa
4 tahun
English
Ogo 2023
Kampus