close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Hispanik 2021

A BA adalah ijazah akademik yang anda boleh memilih untuk mengikuti sekolah menengah atau sekolah menengah. Penyelesaian biasanya mengambil masa tiga hingga lima tahun bergantung kepada subjek, sekolah dan berapa kelas yang anda ambil setiap semester. Program Sarjana Muda Sastera biasanya merangkumi kelas pendidikan umum bersama dengan kursus dalam bidang kemanusiaan tertentu atau subjek seni hal… Baca lebih lanjut

A BA adalah ijazah akademik yang anda boleh memilih untuk mengikuti sekolah menengah atau sekolah menengah. Penyelesaian biasanya mengambil masa tiga hingga lima tahun bergantung kepada subjek, sekolah dan berapa kelas yang anda ambil setiap semester. Program Sarjana Muda Sastera biasanya merangkumi kelas pendidikan umum bersama dengan kursus dalam bidang kemanusiaan tertentu atau subjek seni halus.

Apakah BA dalam Pengajian Hispanik? Daripada hanya belajar bahasa Sepanyol, anda boleh belajar tentang sejarah dan budaya tempat yang membentuk bahasa ini. Bahasa Sepanyol dituturkan di negara yang berlainan, jadi anda boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada satu, seperti Sepanyol, atau mendapatkan pemahaman yang lebih luas tentang apa yang menjadikan negara-negara ini sama dan berbeza. Sesetengah kursus melihat seni dan sejarah politik manakala yang lain melihat kebudayaan popular dalam abad yang lalu.

Mempelajari ijazah ini boleh membantu anda membuat bilingual, lebih teratur dan lebih menyedari sempadan budaya. Mengetahui lebih dari satu bahasa dan mempunyai pengetahuan mengenai sempadan budaya membantu dalam pengaturan sosial antarabangsa. Menjadi teratur adalah cara terbaik untuk menjimatkan masa semasa aktiviti harian anda.

Mungkin terdapat biasiswa dan anugerah akademik lain yang tersedia untuk membantu dengan kos mendapatkan ijazah sarjana muda. Beberapa kos termasuk buku, pendaftaran, yuran kursus, pengangkutan dan makanan, semuanya akan berbeza-beza bergantung kepada lokasi dan sekolah yang anda pilih.

Menggunakan hanya komponen bahasa ijazah ini boleh bermakna mendapat pekerjaan di mana sahaja mengetahui bahasa Sepanyol dan Bahasa Inggeris adalah bermanfaat, seperti kedudukan runcit, perkara-perkara perundangan dan transaksi perdagangan. Anda juga boleh mencari pekerjaan dalam bidang perubatan, pelancongan dan bantuan imigran. Tajuk jawatan lain yang menggunakan ijazah ini termasuk penterjemah, penganalisis penyelidikan, kurator muzium, pakar penerbitan dan pendidik dwibahasa. Terdapat juga program ijazah peringkat siswazah yang anda boleh cari selepas menyelesaikan ijazah ini.

Anda boleh mempelajari budaya Hispanik dan sejarah hampir di mana sahaja di dunia. Tentukan lebih awal jika anda ingin sekolah berdekatan atau jauh, dan kemudian gunakan maklumat tersebut untuk menyempitkan carian anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
University of Stirling
Stirling, United Kingdom

Kursus ini menawarkan bahasa Sepanyol untuk semua - dari pemula lengkap hingga penceramah lanjutan - dan melengkapkan anda untuk membaca, menulis dan bercakap bahasa ke pering ... +

Kursus ini menawarkan bahasa Sepanyol untuk semua - dari pemula lengkap hingga penceramah lanjutan - dan melengkapkan anda untuk membaca, menulis dan bercakap bahasa ke peringkat yang sesuai untuk tuntutan pasaran pekerjaan hari ini. -
BA
Sepenuh Masa
36 - 48 bulan
English
Sep 2021
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini