BACHELORSTUDIES

Sambilan Sarjana Muda Sastera dalam Arkeologi di Amerika London United Kingdom 2020

Sarjana Muda Sastera (BA) adalah ijazah yang diberikan kepada pelajar-pelajar yang berjaya menamatkan program tiga atau empat tahun di universiti atau institusi pendidikan yang lain. Ia penghormatan kajian fokus dan pengetahuan khusus dalam subjek.

Kajian artifak dan bangunan tamadun lalu untuk memahami budaya dan sejarah dikenali sebagai arkeologi. Item diperiksa boleh termasuk peninggalan agama, tinggalan fizikal, karya seni dan alat. Pelajar biasanya memilih fokus yang seperti tempoh masa, kawasan geografi atau jenis masyarakat.

Pendidikan di United Kingdom adalah perkara diturunkan dengan setiap satu daripada negara-negara di United Kingdom yang mempunyai sistem yang berasingan di bawah kerajaan yang berbeza: Kerajaan UK bertanggungjawab England, dan Kerajaan Scotland, Kerajaan Wales dan Northern Ireland Eksekutif bertanggungjawab untuk Scotland , Wales dan Ireland Utara, masing-masing.

London adalah ibu kota UK, wilayah yang paling ramai penduduk dan di mana kehidupan keluarga diraja. Ia mempunyai kepekatan terbesar pendidikan tinggi di Eropah dengan 412,000 pelajar di 43 universiti.

Sambilan Sarjana Muda Sastera dalam Arkeologi di Amerika London di UK

2 Hasil dalam Arkeologi, London Filter

BA Sejarah Seni (Asia, Afrika dan Eropah)

SOAS University of London
BA
28 Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
3 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

Inilah satu-satunya ijazah di UK untuk menggabungkan kajian pakar sejarah seni Asia, Afrika dan Eropah. Ia diajarkan secara bersama oleh Jabatan Sejarah Seni dan Arkeologi di ...

Baca lebih lanjut

BA Sejarah Seni dan Arkeologi (pilihan darjah ganda)

SOAS University of London
BA
28 Sep 2020
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
3&nbsp;-&nbsp;4 tahun
30 Jun 2020
English
Kampus

BA Sejarah Seni dan Arkeologi adalah peluang yang tidak tertandingi untuk mempelajari seni visual, seni bina dan budaya material Asia, Afrika dan Timur Tengah. Pada program du ...

Baca lebih lanjut