Baca keterangan rasmi

Ijazah Perniagaan dan Pengurusan adalah program yang memberi inspirasi kepada tujuan dan fungsi organisasi, serta persekitaran perniagaan antarabangsa. Terdapat juga elemen praktikal yang penting yang direka untuk meningkatkan kefahaman anda terhadap peranan, harapan dan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang kerja yang anda pilih.

Makhluk-makhluk ijazah dengan pengenalan kepada pengurusan dan hubungan antara organisasi dan masyarakat. Teknologi, etika, dan alam sekitar semuanya dipertimbangkan, dan kami juga meliputi asas dalam ekonomi, statistik dan perakaunan. Pada tahun kedua, operasi organisasi berfungsi sebagai tumpuan, dan tahun akhir mengintegrasikan kajian ini dalam modul pengurusan strategik capstone. Bersama dengan peluang yang cukup untuk memilih elektif di semua peringkat, anda juga dapat menyelesaikan projek perniagaan disertasi atau praktikal pada tahun akhir.

Sekiranya dikehendaki, pelajar boleh memilih untuk menjalankan satu tahun di luar negara, atau setahun dalam industri untuk meningkatkan lagi peluang pekerjaan mereka. Tiada kajian perniagaan sebelumnya yang diperlukan atau diasumsikan.

Struktur program

Modul-modul yang kita gariskan di sini memberikan contoh-contoh yang anda boleh harapkan untuk belajar pada kursus ijazah ini berdasarkan pengajaran akademik terkini. Modul yang tepat untuk anda pada tahun-tahun akan datang mungkin berbeza-beza bergantung kepada ketersediaan kakitangan dan minat penyelidikan, topik pengajian baru, masa tamat dan permintaan pelajar.

Contoh modul

 • Pengenalan kepada Perakaunan
 • Statistik untuk Perniagaan dan Pengurusan
 • Ekonomi untuk Pengurusan
 • Perniagaan dan Masyarakat
 • Asas Pemasaran
 • Teori dan Amalan Pengurusan
 • Perakaunan Pengurusan
 • Kelakuan Organisasi
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Kelakuan Pengguna
 • Pengurusan Operasi
 • Kewangan untuk Pengurus
 • Pengurusan strategik

Pembelajaran dan pengajaran

Program sarjana kami menggunakan pelbagai kaedah pengajaran termasuk kuliah, seminar dan tutorial.

Ceramah

Kuliah sama ada satu atau dua jam panjang diadakan sekali seminggu untuk tempoh setiap modul. Matlamat kuliah adalah untuk memberi anda maklumat tentang idea-idea yang menjadi pusat kepada modul dan membantu anda dalam membangun pemahaman anda tentang idea-idea yang rumit. Banyak bahan pengajaran untuk kuliah disediakan kepada anda secara elektronik untuk mengiringi nota yang anda ambil semasa kuliah. Kuliah diberikan oleh pelbagai ahli kakitangan, termasuk profesor utama, yang mengintegrasikan penemuan penyelidikan terkini mereka ke dalam pengajaran yang anda terima. Pensyarah tetamu, termasuk ahli industri, juga menyumbang kepada beberapa modul.

Seminar dan tutorial

Seminar dan tutorial diadakan setiap minggu atau setiap minggu sepanjang tempoh setiap modul. Mereka melibatkan penjelajahan yang mendalam tentang isu-isu yang diliputi dalam kuliah serta memberikan anda peluang untuk membincangkan pelbagai konsep dan teori dan menerima maklum balas mengenai tugasan bertulis anda. Sesetengah modul tidak mempunyai tutorial dan yang lain dalam tahun akhir diajar semata-mata oleh tutorial.

Jam belajar

Waktu hubungan waktu yang ditetapkan, yang terdiri daripada ceramah, seminar dan tutorial, berbeza sepanjang tempoh program dan antara program dan rata-rata antara 11 dan 14 jam. Di samping itu, anda dijangka akan menyelesaikan purata 20-25 jam kajian bebas atau kumpulan seminggu.

Penilaian

Modul dinilai melalui gabungan kerja kumpulan, kerja kursus, kerja projek dan peperiksaan; bobot setiap komponen ini akan berubah mengikut keperluan akademik modul. Tugasan tugas biasanya antara 2,500 dan 6000 kata panjang dan peperiksaan biasanya diadakan pada akhir modul, pada bulan Januari dan Mei / Jun.

Anda mesti lulus penilaian pertama tahun anda untuk meneruskan ke tahun kedua. Terdapat peruntukan bagi pelajar untuk dirujuk dalam peperiksaan pada bulan Ogos / September jika mereka gagal peperiksaan dalam mana-mana tahun. Klasifikasi darjah dianugerahkan berdasarkan prestasi dalam penilaian pada akhir tahun kedua dan terakhir.

Kerjaya

Tahap dalam subjek yang berkaitan dengan perniagaan akan membantu anda untuk mengembangkan pelbagai kemahiran berkerja seperti penyelesaian masalah analitik, kerja pasukan, penyelidikan, dan menganjurkan dan menyampaikan maklumat. Majoriti graduan dari Business School mengikuti gelar mereka dengan kerjaya dalam bidang kewangan, perbankan atau pengurusan baik di sektor komersial dan publik. Sebilangan besar perekrut siswazah di sektor ini melawat Exeter untuk merekrut pelajar kami. Sebahagian daripada graduan kami mengejar minat mereka dalam pelajaran mereka ke kedalaman yang lebih tinggi dengan mengikuti tahap yang lebih tinggi, sering di sini di Exeter.

Syarat kemasukan 2019

Tawaran tipikal

AAA-AAB; IB 36-34; BTEC National DDD

Subjek yang diperlukan

Matematik GCSE gred B atau 5 atau Matematik Murni atau Matematik Lanjutan GCE AL / AS; GCSE Bahasa Inggeris gred B atau 5.

Program diajar dalam:
English
University of Exeter Business School

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University of Exeter Business School »

Tarikh Akhir Kemaskini November 18, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Why did Lara choose to study at the University of Exeter Business School?