BA dalam Stylist Fesyen

Umum

3 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Kursus ini diadakan dalam bahasa Inggeris

Objektif pendidikan kursus ini adalah untuk melatih para profesional dalam industri fesyen yang dapat mengambil bahagian dalam proses kreatif, cadangan nilai, dan promosi jenama atau produk fesyen serta gaya dan estetika yang menentukan. Menjadi Fesyen Gaya, yang merupakan profil pelbagai disiplin dan analitik, memerlukan penyelesaian jalan pendidikan melintang yang mesti merangkumi latar belakang budaya yang kukuh dan pemahaman yang kuat mengenai alat teknikal fotografi, pembuatan video, dan dunia fesyen. Stylists Fesyen mempunyai kemampuan untuk membuat kerangka rujukan visual dan estetika yang luas untuk jenama dan mentafsirkan dan menganalisis trend.

Dari tahun kedua, pelajar berpeluang mengikuti pengkhususan dalam Komunikasi Fesyen (diajarkan secara eksklusif dalam bahasa Itali) untuk membuat dan menguruskan strategi komunikasi bersepadu, menguruskan kempen iklan, berurusan dengan media dan mereka yang beroperasi di seluruh sektor, mengatur acara dan pertunjukan fesyen, tetapi juga merancang dan melancarkan produk, pereka atau jenama.

BA in Fashion Stylist Milano

Tajuk - Diploma Akademik Tahap Pertama diiktiraf oleh MIUR (Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan) dan disamakan dengan Ijazah Sarjana Muda yang dikeluarkan oleh Universiti.

Konteks - Akhir-akhir ini profesion ini telah memperluas kemampuannya hingga ke tahap di mana ia kini memainkan peranan penting dalam arah artistik koleksi, strategi komunikasi bersepadu, perburuan yang sejuk, dan trend.

Metodologi dan struktur - Kursus melatih pelajar melalui eksperimen praktikal kaedah, alat yang telah dipelajari, dan aspek budaya: projek (pemotretan wanita, lelaki, dan hidup) dilakukan dengan mengkaji fasa penyelidikan / pembangunan / dan realisasi dan mewakili asas asas kursus pengajian. Setiap subjek difikirkan kerana berkaitan dengan projek: alat teknikal dan kreatif (perisian, pembetulan digital gambar, membuat video); isyarat budaya (fesyen kontemporari, fotografi, semiotik, dan secara amnya dapat menafsirkan gambar).

Matlamat asasnya adalah membentuk Fashion Stylist yang mampu menguruskan proses kreatif, mekanisme reka bentuk projek, untuk mendapatkan pemahaman penuh mengenai gaya yang berbeza yang dialami oleh fesyen dari segi sejarah, serta trend kontemporari, dan untuk memperoleh kemampuan untuk menganalisis secara kritis bentuk fesyen baru.

Kerjaya - Penata Fesyen, Perunding Jenama, Penyelaras Arah Kreatif, Pakar Penyelidikan Fesyen, Pakar Pengarang Fesyen, Peramal Trend

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Baca Ringkas
Milan , Milan , Milan + 2 Lagi Kurang