BA dalam Reka Bentuk Perhiasan

Umum

3 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Kursus ini diadakan dalam bahasa Inggeris

Perancang Perhiasan adalah profesional multidisiplin, yang dapat menggabungkan kemahiran teknikal tukang emas, metodologi reka bentuk, dan penyelidikan eksperimen dalam penciptaan perhiasan yang berinteraksi dengan badan.

Perancang Perhiasan mempunyai bakat untuk menguruskan secara bebas pembuatan koleksi perhiasan, berurusan dengan aspek-aspek yang berbeza dari proses reka bentuk, dari fasa konsep hingga pembuatan prototaip dan produksi. Kaedah mengubah idea menjadi reka bentuk yang nyata juga melibatkan strategi komunikasi dan penciptaan suasana di sekitar koleksi.

BA in Jewelry Design Milano

Tajuk - Diploma Akademik Tahap Pertama diiktiraf oleh MIUR (Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan) dan disamakan dengan Ijazah Sarjana Muda yang dikeluarkan oleh Universiti.

Konteks - Kursus ini merangkumi senario kompleks bidang perhiasan kontemporari dengan membuka dialog antara dua realiti yang kelihatan jauh: pendekatan intim dan eksperimental dan reka bentuk berorientasikan syarikat, kedua-duanya penting untuk Pereka Perhiasan masa depan.

Metodologi dan struktur - Semasa program pengajian Pelajar menyiasat dunia perhiasan dan pelbagai aspeknya, mempelajari spesifik mengenai reka bentuk, teknik pengeluaran, dan bahan.

Perhatian khusus diberikan kepada metodologi reka bentuk, yang ditolak dengan ciri-ciri khusus sesuai dengan ringkasan setiap kursus: perhiasan kontemporari, perhiasan fesyen, dan perhiasan halus.

Amalan tukang emas di makmal sekolah adalah asas dalam proses penyelidikan dan pengeluaran. Pelajar meneroka kelebihan dan potensi bahan serta teknik pembuatan, yang diperlukan untuk memahami kemungkinan sesuatu perhiasan.

Pelajar menghasilkan beberapa koleksi selama tiga tahun. Mereka dijemput untuk mempersembahkan karya mereka dalam pertandingan antarabangsa dan berpeluang menjadi sebahagian daripada bengkel yang diketuai oleh pereka terkenal. Semua pengalaman di atas membantu mereka membuat portfolio mereka untuk permulaan kerjaya profesional mereka.

Reka bentuk grafik dan kelas pemodelan komputer 3D merangkumi peranan yang relevan dalam program pengajian. Kemahiran digital adalah alat penting untuk mengkomunikasikan projek dan memanfaatkan teknologi baru, terutama untuk mengetahui kaedah pengeluaran terkini.

Kerjaya - Pereka Perhiasan, Juruteknik Perhiasan, Artis Bebas, Pengurus Produk.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Baca Ringkas
Milan , Milan , Milan + 2 Lagi Kurang