BA dalam Reka Bentuk Media

IED – Istituto Europeo di Design Venice

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

BA dalam Reka Bentuk Media

IED – Istituto Europeo di Design Venice

KURSUS INI DALAM MEMBUAT DALAM BAHASA ITALIA.

Kursus Tiga Tahun dalam Rancangan Media menyediakan profesional yang dapat meneroka dan membuat pendekatan baru kepada media digital dan tradisional dan menyelaras semua peringkat dalam merancang dan menghasilkan instrumen media.

Terima kasih kepada kemahiran teknikal yang kuat, pelajar dapat menggunakan bahasa kreatif yang berbeza, menguruskan imej, video, bunyi, dan mesej. Mereka berurusan dengan reka bentuk grafik dan video, narasi multimedia, reka bentuk hiburan, reka bentuk web dan pembangunan web, pembangunan apl mudah alih, penciptaan karya seni grafik untuk rangkaian sosial, dan merealisasikan pengalaman interaktif.

Peluang profesional - Profesional komunikasi digital, pakar dalam interaksi media baru dan pemasaran yang tidak konvensional. Artis Digital 2D dan 3D, Pengilang kandungan edutainment, video, grafik gerakan, dan antara muka untuk realiti maya, realiti mendalam, dan pemasangan interaktif.

Kontek profesional untuk Pereka Media berurusan dengan produk dan perkhidmatan untuk syarikat dan banyak diperluas: agensi pembangunan komunikasi dan kandungan interaktif, rumah produksi, studio grafik bersepadu, permainan digital atau aplikasi - penerbit, komunikasi, hiburan dan maklumat syarikat pengedaran dan reka bentuk produk interaktif.

Metodologi dan struktur - Pathway Pendidikan ini menyediakan reka bentuk dan kompetensi teknikal-praktikal. Pelajar memperoleh pengetahuan yang kukuh mengenai media yang berbeza dan belajar mengurus projek komunikasi digital yang rumit.

Tahun pertama mempunyai pendekatan persediaan, menyediakan asas metodologi dan tanggapan teknikal yang diperlukan untuk mengurus projek multimedia yang berjaya, dari konsep ke realisasi praktikal.

Kursus teori membenarkan mentafsir dan membina bahasa komunikasi maya, seni kontemporari, dan pawagam, manakala semasa pelajaran praktikal, pelajar mempelajari teknik fotografi dan video, penggunaan perisian untuk menghuraikan imej, susun atur dan laman web yang diperibadikan.

Tahun kedua berkaitan dengan merancang dan merealisasikan produk multimedia, menguji semua aplikasi yang mungkin, seperti kebolehgunaan, antara muka, perisian grafik, dan pengaturcaraan. Projek reka bentuk memberi tumpuan kepada topik berikut: interaksi media baru, komunikasi web, sistem interaktif, dan pemasaran bersih.

Tahun ketiga didedikasikan untuk analisis mendalam dan pemudahan produk multimedia yang pelajar diminta untuk menguruskan dalam autonomi, dari reka bentuk silang media kepada komunikasi projek, membuat pilihan reka bentuk yang sepadan dengan objektif.

This school offers programs in:
  • Itali


Tarikh Akhir Kemaskini September 12, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
16,000 EUR
Locations
Itali - Venice, Veneto
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Itali - Venice, Veneto
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat