BA dalam Reka Bentuk Fesyen

Umum

3 lokasi tersedia
Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Kursus ini diadakan dalam bahasa Inggeris

Kursus ini melatih Pereka Fesyen dengan kecekapan gaya dan kreatif yang digabungkan dengan kemampuan untuk menentukan produk inovatif, mengembangkan cerita, dan meletakkan produk akhir di pasaran.

Koleksi dan penghasilan prototaip yang berbeza adalah bidang kepakaran utama yang diberikan kepada pelajar sepanjang tiga tahun pengajian.

Kursus ini menawarkan dua pengkhususan: Reka Bentuk Fesyen, yang bertujuan untuk melatih para profesional yang dapat menerjemahkan kisah peribadi mereka ke dalam koleksi pakaian dan aksesori, dan Reka Bentuk Kasut dan Aksesori - diajarkan secara eksklusif dalam bahasa Itali, yang memberikan latihan khusus mengenai reka bentuk dan teknik pengeluaran yang mempertimbangkan keunikan produk.

BA in Fashion Design Milano

Tajuk - Diploma Akademik Tahap Pertama diiktiraf oleh MIUR (Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan) dan disamakan dengan Ijazah Sarjana Muda yang dikeluarkan oleh Universiti.

Konteks - Dunia fesyen menghadapi perubahan yang berterusan dan cepat. Dalam beberapa dekad yang lalu, profesional yang pernah ditakrifkan sebagai Couturier telah memberi jalan kepada peranan yang kompleks dan fleksibel yang meliputi bidang-bidang yang berbeza dalam proses yang pelbagai: Pereka Fesyen.

Metodologi dan struktur - Jalan kajian disusun sedemikian rupa untuk memberi pelajar semua alat yang diperlukan untuk membuat koleksi fesyen atau aksesori dengan betul dan berkesan dan meletakkannya di dalam pasaran kontemporari. Keseluruhan proses ini tertumpu pada penerapan satu Kaedah Reka Bentuk - kaedah Buatan Itali yang khas - yang menjadi asas keseluruhan proses, yang diajarkan kepada pelajar dari tahun pertama hingga Projek Akhir.

Mengenai semua koleksi yang dikaji, perhatian khusus diberikan kepada pemerolehan kemahiran membuat corak dan menjahit, tekstil, teknologi dan pemprosesan kulit, teknik reka bentuk, ilustrasi fesyen, proses produksi pakaian dan aksesori.

Pelengkap disiplin teknikal dan metodologi adalah fokus khusus pada kajian budaya yang mengidentifikasi bahasa fesyen sebagai fenomena sejarah, seni, dan sosial, sebagai aliran aliran dan kod, sebagai naratif kreatif dan visual, dan sebagai sistem ekonomi diketengahkan oleh rantaian pengeluaran dan strategi pemasaran dan komunikasi tertentu. Pelajar mempunyai kemungkinan untuk memilih di antara bengkel yang berbeza (berubah setiap tahun) seperti sulaman tangan, analisis bertulis trend, pakaian rajutan tangan, bulu.

Dalam pengkhususan dalam Reka Bentuk Kasut dan Aksesori, selain merancang koleksi yang dikhaskan untuk pelbagai jenis aksesori (wanita dan lelaki), bengkel yang intensif memastikan penggunaan alat dan mesin yang betul, untuk pemerolehan teknik membuat corak dan beg dan kasut pembuatan. Lebih-lebih lagi, kursus ini memberi tumpuan kepada lukisan teknikal tertentu, proses pengeluaran dan penggunaan kulit dan kulit yang berbeza, serta reka bentuk perkakasan logam untuk aksesori.

Peluang Kerjaya - Pereka Fesyen, Kasut dan Aksesori Pereka, Pereka Tekstil, Pengurus Produk, Pereka Pakaian Rekaan, Pereka Sulaman.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Baca Ringkas
Milan , Milan , Milan + 2 Lagi Kurang